arrow_drop_up arrow_drop_down

Alles op zijn kop

Rust in plaats van reizen

Mijn leven staat op zijn kop. De onderste lagen komen boven. Ik dacht dat ik in augustus weer naar de USA zou vliegen voor een nieuwe cursus. Het universum vond het wel welletjes en kon zien dat ik wel wat rust zou kunnen gebruiken. Ik verstuik dus mijn voet een week voor vertrek, en daarmee is die reis en workshop van de baan. Balen als een stekker en daarna acceptatie en rust. Precies wat ik nodig heb dus.

De kanalen gaan open

Ik weet inmiddels wat de uitwerking is van de sessie met de Sjamaan Clay Miller in Sedona USA, die ik vorige keer beschreven heb. Mijn kanalen naar dat wat onzichtbaar is en waar we allemaal deel van uitmaken, zijn opengegaan en op dit moment krijg ik allerlei informatie door. Het boek stagneerde een paar weken, maar nu niet meer. Het wordt simpelweg doorgegeven. 

De Lovers

Ik heb wat onrust in mijn lichaam de laatste tijd, de overgang is nog niet over en ik ga daarvoor naar een homeopaat. Als ik bij hem ben ziet hij direct dat ik nog één blokkade heb. 'Ja hoor, zo blijven we aan de gang', denk ik bij mijzelf, 'het zal wel, het is gewoon de overgang'.

Hij trekt een tarot kaart en dan schiet ik in de lach. De kaart van de 'Lovers', ligt er. Oké ik beken, dat is (was) inderdaad nog een blokkade. Sinds vorig jaar augustus, mijn laatste teleurstelling op dat gebied, heb ik het deurtje naar mijn hart enthousiast op slot gedaan. Ik heb mij op mijn werk gericht en vond het leven wel goed zo.

Inmiddels ben ik al weer een paar maandjes bezig om kleur te bekennen, maar al met al, schoot het niet echt op. Mijn angst om het weer aan te gaan, en daarmee weer een risico te lopen om teleurgesteld te worden, was dus groter dan mijn verlangen.

Bij de homeopaat worden nog meer kaarten gelegd en daardoor valt alles op zijn plek. Het is de bedoeling dat ik mij weer open stel en daarmee zullen ook mijn kanalen nog verder opengaan. Hij ziet ook dat ik er steun bij nodig heb. Ik krijg er korreltjes voor en dan begint de poppenkast. Precies een week vóór de Transformatievijfdaagse. Mijn lijf wordt echt ziek en tegelijkertijd komen de emoties, angst en pijn vanuit vervlogen idealen naar boven. Ik zoek ze ook bewust op door in bad ademsessies te doen. Ik doe dat wel vaker als ik ergens emoties vermoed. En dan komen ze naar boven, de woede en de angst, ze vechten beide om de eerste plaats, de angst wint, die is het grootste. Vol verwondering laat ik alles toe, wetende dat het alleen maar een schoonmaakproces is. Ik doe dit zo een paar dagen achterelkaar en elke dag wordt het minder heftig en zie ik meer en meer mijn eigen licht en innerlijke kracht. Dit is een grote innerlijke schoonmaak. 

Open stellen

Het gaat er dus om dat ik Ja tegen mijn eigen hart zeg en dat ik Mijzelf zie. Mijn kracht en Liefde. Een afsluiting naar buiten toe is natuurlijk ook een afsluiting vanbinnen. Dat is nu aan het opengaan. Nu kan er nog meer gaan stromen. Hoe lang het nog duurt, wie wat en waar, ik laat het allemaal los. Ik hoef niets te doen en zeker niet te zoeken. Alleen maar vanbinnen opengaan, oude pijnlijke beelden van mijzelf los te laten en te vertrouwen. Vanuit pijnlijke beelden heb ik alle voorgaande relaties gecreëerd. Daar werd ik niet vrolijk van, want dat was afwijzing op afwijzing en veel machtsstrijd. Nu zie ik mijzelf in mijn eigen licht en weet ik dat ik, daar waar het nodig is, mijn grenzen kan stellen.

De behoefte vanuit het kind dat zo op zoek was naar erkenning is weggevallen. Daarmee is alles nu anders en kan ik het opnieuw aangaan. 

Hersteld

Eén dag voor de transformatievijfdaagse ben ik weer hersteld. Ik sta er weer, al is het nog met een zwak pootje en nu, net na de vijfdaagse, voel ik mij diep dankbaar dat ik dit werk mag doen. Wat waren het weer intense en prachtige dagen. Iedereen heeft stappen gezet die ze eerder niet voor mogelijk hielden. Ik heb mensen zien groeien tot ongekende hoogte. Dat is mijn grootste cadeau, daarvoor doe ik dit werk.


Onderstaande woorden vind ik erg toepasselijk:

"You've got to dance like no one is watching

sing like no one is listening

and love like you've never been hurt before"


Ik kies ervoor, en jij? Op welk gebied ben jij nog niet open, wat laat jij niet toe? Beantwoord deze vragen maar voor jezelf en kijk wat het je geeft.