arrow_drop_up arrow_drop_down
Cursus gevolgd

Amma en Baghavan van de Oneness University

Cursus gevolgd

Een cursus gevolgd bij de Oneness University in India

Ik heb gedurende drie weken een cursus gevolgd bij de Oneness University in India. De Oneness University is een 'universiteit', dat op zelfrealisatie gericht is. De universiteit staat onder leiding van Bhagavan en Amma.


Amma en Bhagavan zijn twee verlichte zielen die als missie hebben mensen naar zelfrealisatie te begeleiden om zo de trilling van de aarde te verhogen en de aarde naar een nieuw niveau te brengen.


In totaal mocht ik drie keer Bhagavan live meemaken tijdens een darshan, een meeting waarin vragen gesteld konden worden. Tijdens de darshan zat Bahagavan op een hoge zetel. Mensen wierpen zich huilend op de grond aan zijn voeten en daar moest ik toch echt wel een beetje aan wennen. Ik ken die 'gods' verheerlijking niet zo. In India worden Amma en Bhagavan als ware goden gezien. Er zijn evenementen geweest waarbij ze 200.000 mensen ontvingen.

Cursus gevolgd

Gedurende mijn drie weken was dat, die verering en verafgoding,  mijn grootste obstakel. Ik bleef zowel Bhagavan als Amma als gewone mensen zien. Wel kon ik ook zien dat ze samen een absolute inmense kracht hebben en een oneindig bewustzijn. Dat zou je ook God kunnen noemen, maar mijn inziens heeft iedereen dat bewustzijn, al is dat bij sommige wel heel ver weg gezonken.


Gelukkig mocht ik ook mijn eigen innerlijke God houden en kon ik elke keer weer voor het licht kiezen, dat in mijn ogen universeel is. Daarmee kon ik mij totaal verbinden en uiteindelijk kon ik ook Bhagavan en Amma wat energie betreft ook wat meer toelaten. Daar zal ik de volgende keer over schrijven, want dat was echt een openbaring voor mij.


Verder heb ik ook bijzondere ervaringen gehad in de tempel.  Bhagavan heeft een tempel laten bouwen in de vorm van een Yantra. Een Yantra heeft een bepaalde vorm die op zich al heel krachtig werkt. Deze tempel wordt alleen voor gebeden en meditatie gebruikt. Het is een soort vortex van energie die gericht is om je bewustzijn te verdiepen en je als het ware in contact te brengen met de eenheid, de oneindige liefde die je in essentie bent.

Cursus gevolgd

Ik kwam daar de eerste keer en na de meditatie wilde ik de tempel uitlopen, maar dat ging niet zo maar. Iets trok mij naar de bodem en voordat ik mij het realiseerde, lag ik plat op de grond met mijn hoofd naar de zetels van Bhagavan en Amma. Daarna, toen ik opstond voelde ik hoe er tranen over mijn gezicht stroomden.


Begrijpen deed ik het niet, het maakt niet uit. Er is wat er is, en ergens was ik diep geraakt. We zijn nog een aantal keren in de tempel geweest en de laatste keer had ik ook zo'n bijzondere ervaring. Ik nam heel bewust afscheid van de tempel, want het was mijn laatste dag en ook toen merkte ik dat er tranen over mijn wangen stroomden en dat ik het pijnlijk vond om de tempel los te laten. Dit terwijl ik ook zo blij was om weer naar huis te gaan. De tempel heeft dus een bijzondere energie. Eentje van thuiskomen, het brengt je werkelijk voorbij het denken in het diepste van je wezen.


De volgende keer zal ik schrijven over wat er met mij tijdens en na de cursus gebeurde.


Op jouw ontwaken

Mahatma


Relevante berichten:

Wat is het ego?

Deel 2 De illusie van het ego en onze identiteit