Emoties beheersen

Emoties beheersen valt niet altijd mee.

emoties beheersen

Ze komen omhoog als je het net niet verwacht  of als het je totaal niet uitkomt.
Je zat lekker in je vel en iemand geeft je een sneer en boem, je voelt je niet gezien en de oude vertrouwde emoties komt omhoog.

Je hebt eigenlijk idee waarom dat zo gebeurt en de emoties beheersen is er eventjes helemaal niet bij. Je weet ook niet goed hoe je dat kunt doen, die emoties beheersen. Het zijn net golven die eensklaps vanuit de diepte omhoog komen.

Emoties beheersen kan dus een uitdaging zijn als je niet snapt dat die emoties al in jou zaten.

Wat zeg ik nu? Jawel, die emoties zaten al in jou. Ooit heb je iets meegemaakt wat pijnlijk was. Die emotie kon er op dat moment niet helemaal uit komen. Misschien moest je je inhouden omdat de ander groter was, of kon je aan niemand laten zien hoe verdrietig je was. Al met al heb je met name als kind, die emotie op dat moment niet kunnen verwerken. Op deze wijze is die emotie ergens in je lichaam blijven zitten, want de energie moest toch ergens heen.

Hoe kan je die emoties beheersen? Lees hier mijn blog over omgaan met emoties en doe je voordeel ermee.

Wat je nog meer kan geven is het meemaken van een event waarin we met de emoties gaan spelen, waardoor je ze ook verwerkt. Daarna is het emoties beheersen geen issue meer. Jij bent meer dan je emoties en ze hebben geen vat meer op je. Dat maakt het leven zoveel lichter.

Ik persoonlijk gun je die weg, want het geeft je zoveel meer dan dat je elke dag met die pijnlijke emoties in je lichaam blijft rondlopen. Dan wordt het leven ook voor jou een feestje.

Yihaaa Mahatma

 
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down