Willen helpen, helpt niet...

Willen helpen, helpt niet

willen helpen

Je wordt er gewoon niet blij van. Eigenlijk zit het willen helpen in je bloed. Je wilt iedereen wel helpen, maar vaak wordt het niet gezien. Je snapt zelf niet waarom je er maar mee doorgaat.

Een vriend zit in de problemen en jouw willen helpen wordt aangesproken. Je  gaat naar hem toe maar wat je ook zegt, of wat je ook doet, het komt niet eens binnen bij je vriend. Hij of zij kiest klaarblijkelijk voor ellende. Je snapt er helemaal niets van. Hoe kan dat nou. Het willen helpen helpt dus niet.

Willen helpen lost oude pijn niet op

De reden waarom het niet werkt is vaak omdat er op onbewust niveau een andere reden is waarom jouw vriend vast zit. Dat klinkt even niet logisch. Ik leg het je uit. Misschien heeft je vriend als kind weinig aandacht gekregen en is hij op een negatieve manier aandacht gaan vragen. Dat heeft hij toen opgeslagen in zijn programmering en dat is een patroon geworden. Hij beseft zich dat niet eens meer.  Hij handelt en denkt dus uit een tekort vanuit zijn jeugd.

Ons ego

Nu kan jij dus heel simpel zeggen dat hij zus of zo moet doen om zijn situatie te veranderen, maar hij houdt op onderbewust niveau vast aan de aandacht die hij krijgt als hij in de ellende blijft zitten. Of hij verkiest het bekende boven het onbekende. Zo werkt ons ego namelijk. Het ego wil ten alle tijde veilig zijn. Liever veilig en ellendig dan het onbekende en gelukkig. Daartegen is geen willen helpen bestand. Het willen helpen lost dus niet zijn oude patroon op.

Het willen helpen komt ook vanuit jouw verleden

Jij hebt misschien als kind je ouders proberen te helpen (die niet te helpen waren) en hebt daar ook een patroon in gemaakt. Onbewust probeer je dan nog steeds je ouders te helpen, die misschien al lang overleden zijn. Daarvoor in de plaats leef je dan die neiging uit op je omgeving. Misschien schrik je ervan als ik dit zou zeg en dacht je dat er een nobelere reden voor was. Het is menselijk hoor, die neiging, dus dat hoeft niet.

Lees hier mijn blog, dan begrijp je waar het vandaan komt en dan kan je er sneller een eind aan maken. Dan maak je korte mette met het willen helpen en help je jezelf. Met dat voorbeeld kan je echt iemand anders ook verder helpen.

Op jouw geluk,

Mahatma

Maak eens een event mee, dan kan jouw leven ook nog leuker worden.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down