arrow_drop_up arrow_drop_down
Zeg ja tegen kracht en liefde, zeg ja tegen je hart

De lovers

Zeg ja tegen je kracht en liefde, zeg ja tegen je hart

Zeg ja tegen je kracht en liefde, zeg ja tegen je hart

De lovers

Dit is geschreven in november 2008

Ik heb wat onrust in mijn lichaam de laatste tijd, de overgang is nog  niet over en ik ga daarvoor naar een homeopaat. Als ik bij hem ben ziet hij  direct dat ik nog één blokkade heb. 'Ja hoor, zo blijven we aan de gang', denk  ik bij mijzelf, 'Het zal wel, het is gewoon de overgang'.


Hij trekt een tarot kaart en dan schiet ik in de lach. De kaart van de  'Lovers' ligt er. Oké ik beken, dat is (was) inderdaad nog een blokkade. Sinds vorig jaar augustus, mijn laatste teleurstelling op dat gebied, heb ik het  deurtje naar mijn hart enthousiast op slot gedaan. Ik heb mij op mijn werk gericht en vond het leven wel goed zo. Een gesloten hart biedt geen ruimte voor lovers.

Zeg ja tegen je kracht en liefde, zeg ja tegen je hart

Inmiddels ben ik al weer een paar maandjes bezig om kleur te bekennen, maar al met al, schoot het niet echt op. Mijn angst om het weer aan te gaan, en daarmee weer een risico te lopen om teleurgesteld te worden, was dus groter dan mijn verlangen.


Bij de homeopaat worden nog meer kaarten gelegd en daardoor valt alles op zijn plek. Het is de bedoeling dat ik mij weer openstel en daarmee zullen ook mijn kanalen nog verder opengaan. Hij ziet ook dat ik er steun bij nodig heb. Ik krijg er korreltjes voor en dan begint de poppenkast. Precies een week vóór de transformatievijfdaagse. Mijn lijf wordt echt ziek en tegelijkertijd komen de emoties, angst en pijn vanuit vervlogen idealen naar boven. Ik zoek ze ook bewust op door in bad ademsessies te doen.


Ik doe dat wel vaker als ik ergens emoties vermoed. En dan komen ze naar boven, de woede en de angst, ze vechten beide om de eerste plaats, de angst wint, die is het grootste. Vol verwondering laat ik alles toe, wetende dat het alleen maar een schoonmaakproces is. Ik doe dit zo een paar dagen achter elkaar en elke dag wordt het minder heftig en zie ik meer en meer mijn eigen licht en innerlijke kracht. Dit is een grote innerlijke schoonmaak.

Zeg ja tegen je kracht en liefde, zeg ja tegen je hart

Zeg ja tegen je hart

Het gaat er dus om dat ik "Ja" tegen mijn eigen hart zeg en dat ik Mijzelf zie. Mijn kracht en Liefde. Een afsluiting naar buiten toe, naar mogelijke lovers,  is natuurlijk ook een afsluiting van binnen. Dat is nu aan het opengaan. Nu kan er nog meer gaan stromen. Hoe lang het nog duurt, wie wat en waar, ik laat het allemaal los. Ik hoef niets te doen en zeker niet te zoeken. Alleen maar van binnen opengaan, oude pijnlijke beelden van mijzelf los te laten en te vertrouwen. Vanuit pijnlijke beelden heb ik alle voorgaande relaties met lovers gecreëerd. Daar werd ik niet vrolijk van, want dat was afwijzing op afwijzing en veel machtsstrijd. Nu zie ik mijzelf in mijn eigen licht en weet ik dat ik, daar waar het nodig is, mijn

grenzen kan stellen.


De behoefte vanuit het kind dat zo op zoek was naar erkenning is weggevallen. Daarmee is alles nu anders en kan ik het opnieuw aangaan.

Zeg ja tegen je kracht en liefde, zeg ja tegen je hart

Eén dag voor de transformatievijfdaagse ben ik weer hersteld. Ik stond er weer, al was het nog met een zwak pootje en nu net na de vijfdaagse voel ik mij diep dankbaar dat ik dit werk mag doen. Wat waren het weer intense en prachtige dagen. Iedereen heeft stappen gezet die ze eerder niet voor mogelijk hielden. Ik heb mensen zien groeien tot ongekende hoogte. Dat is mijn grootste cadeau, daarvoor doe ik dit werk.

Zeg ja tegen kracht en liefde, zeg ja tegen je hart

Ontvangen van woorden

Onderstaande woorden kreeg ik van een vriendin door:

"You've got to dance

like no one is watching

sing like no one is listening

and love like you've never been hurt before"


Ik kies ervoor, en jij? Op welk gebied ben jij nog niet open, wat laat jij niet toe? Beantwoord deze vragen maar voor jezelf en kijk wat het je geeft.


Op jouw liefde,

Mahatma