arrow_drop_up arrow_drop_down

De weerstand in mij

Hoe groter de weerstand, des te meer vrijheid eronder ligt.

maart 2008

Deze parel schrijf ik in het vliegtuig, komend uit Duitsland. Elke drie jaar moeten we de Practioners Week van de Journey van Brandon Bays opnieuw meemaken, zodat je op de site van de Journey vermeld blijft. Het was intens voor me.

Het voelde alsof ik niet vrijwillig voor deze week koos en dat raakte oude pijn vanuit mijn jeugd. Ik was ergens waar ik niet echt wilde zijn. De dagen waren lang en ik had eigenlijk gewoon behoefte aan rust en tijd voor mijzelf na een periode van hard werken. Ik voelde een behoorlijke weerstand en tegelijkertijd was dat een groot geschenk. Natuurlijk had ik ook niet kunnen gaan, maar iets riep mij. Ook weet ik dat het niet voor niets is als er weerstand verschijnt.

Brandon Bays en weerstand

Hoe groter de weerstand, des te meer vrijheid eronder ligt. Die weerstand heeft in wezen niets met uiterlijke omstandigheden te maken. Het is slechts een afspiegeling van wat er in jou of mij leeft. De buitenwereld spiegelt je dat. Ik had weerstand tegen het programma, weerstand tegen Brandon Bays en ga zo maar door. Het had daar eigenlijk niets mee te maken, maar alles met de weerstand in mij.

Ik had weg kunnen gaan; dan zou ik even het gevoel van vrijheid hebben ervaren, maar de weerstand die er in mij leeft zou ik dan ook weer meegenomen hebben. Ofwel het zou niets hebben opgelost. Dus ik bleef. Bijna elke dag hebben we Helende Reizen gedaan en dat was goed, hier keek ik naar uit. Juist door die weerstand konden bij mij de diepste lagen aangeraakt worden. Je denken probeert je daartegen te beschermen. Je denken is bang voor die vrijheid en wil vasthouden aan dat wat het kent, ook al is dat als een gevangenis.

Niet wie je bent

Ik vertelde in de groep aan Brandon Bays over mijn weerstand en ze zei: "De weerstand is niet van jou, die komt gewoon op." En zo is het ook, gevoelens komen op, gedachten komen je hoofd binnen, het is niet wie je bent. Jij bent degene die dat allemaal ziet en waarneemt. Daarin ligt ook de vrijheid. Ook als je succes hebt, is dat niet wie je bent. Succes verschijnt en blijdschap over het hebben van succes verschijnt in jou, in dat wat onbeweeglijk is en altijd aanwezig, of je het nu bewust bent of niet. Om elke keer daar weer bewust van te zijn, dat is je grootste waarheid.

Nu op weg naar huis voel ik mij weer een dankbaar mens. Weer meer licht dat door mij kan stromen. Meer rust in mijn Zelf.


Tijdens de events en de Lifechangers gebruik ik o.a. de methode van de Helende Reis.

Dank je voor je reactie hieronder en voor het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.