Page content

Ontmoeting met Eckhart Tolle

Ontmoeting met Eckhart Tolle

Ik was de afgelopen maand, drie keer bij een lezing van Eckhart Tolle. De man van, ‘De kracht van het NU’. Weer is het mij nu op een diep niveau duidelijk hoe ons denken ons af en toe in de ban heeft. Hoe we, op zoek naar het grote geluk, ons daardoor laten leiden.

We denken het geluk te vinden in dingen die we willen bereiken vanuit een bepaald gemis. We gaan, in onze gedachten, naar de toekomst, naar iets waarnaar we verlangen, een partner, een baan en ander huis en zijn niet meer in het moment ( in het NU) aanwezig.

Onbewust is er dan ook een ‘Nee’ tegen wat er wel is. Het moment dat je volledig ‘JA’  kunt zeggen tegen datgene wat er NU in jouw leven is, krijg je ruimte. Het innerlijk gevecht houdt op en het leven kan zich dan ook sneller dan je dacht, veranderen. Het verlangde kan dan moeiteloos naar je toekomen.

Ik gun je dat je ‘JA’ zegt tegen dat waar je het moeilijk mee hebt. Open je ogen voor de schoonheid van het NU. Het vraagt dat je misschien anders gaat kijken naar je leven of jouw situatie. Wat kan je ervan leren?

Zeg daar Ja tegen.

Op jouw NU,

Mahatma

Comment Section

0 reacties op “Ontmoeting met Eckhart Tolle

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.