arrow_drop_up arrow_drop_down
7 juni 2012 
in Angst

Loslaten geeft vrijheid!

Door Mahatma Revier   7 juni 2012

Loslaten geeft vrijheid!

Drie jaar was hij mijn trouwe partner. Ik was zo blij met hem. Ik vond hem zo mooi en hij bracht mij altijd overal naar toe. Ik kan mij nog herinneren hoe ik visualiseerde dat hij bij mij zou zijn. En toen kwam de dag. Totaal onverwacht was hij er opeens. God wat genoot ik van hem. Vooral van de vrijheid die hij mij gaf. En toch, alles went…

Zelfs dat mooie en flitsende wat hij wel had. Hij had ook zo zijn gebreken. Hij was natuurlijk niet de jongste meer. Maar ik hield zo van hem en wilde hem nog niet loslaten. Met elk jaar kreeg hij meer klachten en begon hij meer te drinken. Op een gegeven moment voelde ik echt heel duidelijk van binnen:” Lieverd, zo kan het niet verder. Ik moet afscheid van je nemen en je loslaten. Ik kan niet volledig meer op je vertrouwen”. Ik zei het met tranen in mijn ogen en ging op zoek naar een nieuwe.

Het afscheid

Nu is het zover, ik bedank hem vanuit mijn hart. Het afscheid raakt mij. Ik kan voelen hoe gehecht ik aan hem was geraakt. Toch weet ik het. Ik moet eerst loslaten en dan kan ik ook weer genieten van het nieuwe. Soms moet je die keuze gewoon maken. Genoeg is genoeg. Loslaten dus.

Oh ja, ik heb het natuurlijk over mijn auto, mijn Hyundai coupé. Er komt een nieuwe Ford Fiesta voor in de plaats, maar toch. Het loslaten van die geliefde, oude auto was niets niets.

Vrijheid

Het afscheid doet pijn en het leven gaat verder. De nieuwe geeft meer vrijheid en rijdt minstens zo lekker. Ik kies voor het nieuwe en laat met een traan en een lach mijn dierbare coupé los.

 

    LoslatenLoslaten dan maar

Als je ook ergens aan hebt vastgehouden, waarvan je voelt dat het tijd is om los te laten , doe dat dan: gewoon loslaten die handel. Het doet meestal maar even pijn en daarna krijg je alle ruimte. Die ruimte vult zich dan met iets wat veel meer bij je past. Wat simpelweg klopt. Je krijgt er vrijheid voor terug!

Het is onze gehechtheid aan dat waar we aan gewend zijn, wat ons kan belemmeren. Gelukkig, je kunt elk moment de keuze maken om los te laten en daarop actie te ondernemen.

Dus, spring en laat los. De vrijheid wacht!

Juli 2019…

Inmiddels zijn we weer heel wat jaren verder en heb ik ook mijn trouwe Ford Fiësta weer moeten inruuilen voor een andere trouwe makker. Zo wisselen we om en ruilen we in en krijgen we elke keer weer iets wat op dat moment bij ons past.  Een nieuwe auto, een nieuw huis, een nieuwe partner… Dat is ontwikkeling en zonder loslaten kan dat niet gebeuren.
Dus kies voor jouw ontwikkeling en laat maar lekker los.

Op jouw vrijheid,

Mahatma

Gerelateerde artikelen:

De Sedona Methode
Introductie loslaten

Over de schrijver
Loslaten op de Noordzee | Geluk-Nu.nl | Door Mahatma Revier
Vergeven is het antwoord... | Geluk-Nu.nl | Door Mahatma Revier
Reactie plaatsen