Page content

Overdracht en Tegenoverdracht

Overdracht en TegenoverdrachtIn deze module staan coachen en overdracht/tegenoverdracht centraal.

Vrij zijn. We willen het allemaal en er zijn maar kleine triggers nodig om ons te vangen in een oud overlevingspatroon. Oude gevoelens projecteren we continu op situaties en mensen waarmee we te maken krijgen. Je ontmoet mensen die je oude geschiedenis triggeren of die hun geschiedenis op jou projecteren.

Ook jij als coach ontkomt niet aan dat fenomeen; je krijgt de voorgeschiedenis van je cliënt tot je en je projecteert op je coachee je eigen emotionele en psychologische voorgeschiedenis.

Hoe maak jij je hiervan vrij, zodat je met al je liefde je werk kan blijven doen?

In deze module staan overdracht/tegenoverdracht centraal. We borduren voort op de karakterstructuren uit de module (H)Erken Jezelf (deze moet je wel eerst gevolgd hebben) en je gaat bij elke karakterstructuur ervaren welke interactie er is met andere structuren. Als je de dynamiek kunt herkennen kun je vervolgens jouw tegenoverdracht effectief inzetten om de cliënt nog effectiever te begeleiden en te helpen naar een groter zelf bewustzijn. Deze module zal zowel ervaringsgericht als een stuk theoretisch zijn.

Tijdens deze 3-daagse module:

  • Word je je bewust van de overtuigingen en emoties die jou drijven.
  • Maak je contact met je blijheid en innerlijke vrijheid in je werk.
  • Gaan we in op de verbindingsstijlen die je als kind hebt leren hanteren en die nu je handelen bepalen.
  • Maak je kennis met het effect van de karakterstructuren op jou en je werk en leer je jezelf weer te bevrijden van de projectie. Hierbij hoort tevens een stuk theorie.

De module wordt gegeven door Erica van Riet-Janssen van Pioenier en is onderdeel van het Coach Specialisatie Pakket en het Pakket van de Karakterstructuren. Om met deze module mee te doen moet je eerst de 4-daagse module (H)Erken Jezelf gevolgd hebben.

Datum: 18-20 november 2016
Locatie: afhankelijk van het aantal deelnemers
Tijd: 10.00-17.00 uur
Tijdsduur: 3 losse dagen