Page content

De invloed van ons onderbewustzijn

 

onderbewustzijn

Ons onderbewustzijn

De invloed van ons onderbewustzijn kwam tijdens een event ter sprake.
Mercedes had daar een vraag over.

Lieve Mahatma,

Tijdens het laatste event is er gesproken over de invloed van ons bewustzijn.  95% van onze beslissingen zou zijn vorming vinden vanuit ons onderbewustzijn. Daar heb ik wel een aparte herkenning mee en ik wil er graag meer over weten. Kun je me meer uitleggen, of me wijzen waar ik meer kan vinden? Kennis is macht en ik word enorm blij van de voortgang die ik creëer; ik wil mezelf ook begrijpen. Mercedes

Antwoord:

De invloed van ons onderbewustzijn

Lieve Mercedes,

Wat een mooie vraag. Het klopt, 95% (en misschien nog wel iets meer) van onze beslissingen worden genomen onder de invloed van ons onderbewustzijn.

Een giga computer

Je onderbewustzijn is een soort giga computer, die alle herinneringen en ervaringen die je ooit hebt meegemaakt opslaat. Je dag bewustzijn kan je vergelijken met een kleine chip met wat geheugen. Je bewuste kan 60 b/s informatie verwerken, terwijl je onderbewustzijn gemakkelijk 11.200.000 b/s aan impulsen aan kan. Je onderbewustzijn is altijd actief en filtert wat relevant voor je is. Alles wat van belang is voor jou, zal naar de oppervlakte komen en komt dus je bewustzijn binnen.

We willen de pijn van het verleden ongedaan maken

Je denken, wat onderdeel uitmaakt van je dag bewustzijn en je ego, heeft veelal te maken met je kind programmeringen en door de overtuigingen die je daardoor bent gaan leven. Als je nog erg onbewust bent en vaak vastzit in je denken, dan leef je veelal je beperkende overtuigingen.
Daarmee creëer je als het ware elke keer weer ervaringen die pijnlijk zijn en die dan de rode draad in jouw leven vormen. Onbewust wil je dan nog altijd de pijn van het verleden ongedaan maken en helen. Dat is echter op deze wijze niet mogelijk, want elke beslissing die je vanuit een onbewuste pijn maakt, trekt pijn aan. Ook dat is dus het onbewuste.

Besluiten die vanuit ons denken genomen worden zijn dus meestal niet de beste besluiten. Als je een vraag hebt en je beantwoord die niet meteen, maar je gaat eerst iets anders doen, dan kan de vraag ook je onderbewustzijn binnenkomen. Als je dan iets later kijkt welk antwoord er dan naar boven komt, dan komt het antwoord vanuit die diepere laag, vanuit de intuïtie van je onderbewustzijn. Dat is meestal een antwoord wat meer waarde heeft.

Pijnlijke onbewuste patronen

Ons ego is in het algemeen verbonden met de pijnlijke onbewuste patronen. Het ego weet niet dat jij inmiddels geen klein kind meer bent en wil je ook nog steeds beschermen, wat ook zeer beperkend kan zijn. Het ego wil kost wat kost dat je veilig bent en kan daarmee jouw leven ook in een gevangenis veranderen. Het ego houdt niet van veranderingen en wil dus ook graag vast blijven houden aan dat wat het kent. Alles liever dan innerlijke vrijheid, al is het leven dan een soort gevangenis of keurslijf.

Visualiseren

Ons onderbewustzijn denkt niet. Het is als een motor die voorgeprogrammeerd is en die de opdrachten uitvoert  (lees: handelt naar onze overtuigingen).

We kunnen ons onderbewustzijn beïnvloeden door onze gedachten te sturen en o.a. door te visualiseren.
Ook helpt het als je bewust wordt door welke overtuigingen jouw onderbewustzijn wordt gestuurd.

Dat kan je zien als je naar jouw leven kijkt, want dat is een afspiegeling van al die overtuigingen.

Als je bijvoorbeeld als overtuiging hebt ‘Ik kan het niet’, dan zul je regelmatig die uitdaging op je pad krijgen, maar ook regelmatig denken en daarmee ook voelen, dat je het werkelijk niet kunt. Vraag jezelf dan af: “Is dat werkelijk waar?”.

Krijg zicht op je onderbewuste overtuigingen en stop met ze te geloven!

Het lieve onbewuste ego

Bij het bewustzijnsproces hebben we dus ook altijd te maken met weerstand vanuit het lieve onbewuste ego. Het vraagt dus letterlijk een bewuste keuze en een beetje moed om te kiezen voor vrijheid. Dit zodat je het proces kunt aan gaan, met alle weerstand die het ook met zich meebrengt. Om de oude kind pijn te willen en te durven voelen, zodat je uit die ban van het onderbewuste kan stappen. Weg van het denken, naar meer en meer Zijn.

Persoonlijke ontwikkeling

Ben je de weg van persoonlijke ontwikkeling gegaan, dan zul je daardoor steeds meer innerlijke ruimte krijgen. Vanuit die ruimte, die verbonden is met je intuïtie, zul je automatisch beslissingen nemen die goed voor je zijn. Op deze wijze kun je je leven ten positieve veranderen. Ook dat gaat onbewust, dat is echter een positieve weg die voedend is. De computer van je onderbewustzijn geeft dus de juiste informatie.

Dus, lang leve het onderbewustzijn, dat zo goed voor ons wil zorgen. Kies maar lekker voor innerlijke vrijheid!

Liefs,

Mahatma

Relevante boeken:

Het slimme onbewuste

Vrije wil bestaat niet

Relevante intensive:

Geluk - Lifechanger

Geluk is er ook voor jou.

Drie daagse innerlijk kind intensive: ‘Heel Jezelf’

Comment Section

2 reacties op “De invloed van ons onderbewustzijn


Door Ina Boting op 28 oktober 2015

Lieve Mahatma,

Nadat ik bovenstaande gelezen heb begrijp ik echt niet meer wat nu onderbewustzijn en bewustzijn is.

Je schrijft;
Je denken, wat onderdeel uitmaakt van je dag bewustzijn en je ego, heeft veelal te maken met je kind programmeringen en door de overtuigingen die je daardoor bent gaan leven.

Ook schrijf je;
Als je dan iets later kijkt welk antwoord er dan naar boven komt, dan komt het antwoord vanuit die diepere laag, vanuit de intuïtie van je onderbewustzijn.

Hoe staan de begrippen bewustzijn, onderbewustzijn en kind programmeringen in verhouding tot elkaar?

Alvast hartelijk dank voor je reactie.

Liefs,
Ina


Door Mahatma Revier op 4 november 2015

Hoi Ina,

Bewustzijn is pure energie, is essentie, is dat wat je bent.
Als je je ogen sluit en je kijkt dan in gedachten naar jezelf, dan kan je jezelf zien.
Diegene die dat ziet, en dat zijn niet je ogen, dat is puur bewustzijn.
Diegene die gewaar is.
Je kunt je bewust zijn dat je iets doet of dat je iets zegt. Dat is bewustzijn.
Het is belangrijk om dit te begrijpen.
Want dan kan je dat meer bewust worden.

Je onderbewustzijn heeft verschillende lagen, maar ik snap dat dat stukje je niet duidelijk is.
Ik zal het iets anders gaan verwoorden.

Als je iets laat rusten en je kijkt er een dag later naar dan komt het dus voort uit je intuïtie.
Die heeft juist niets met je programmering te maken, maar veel meer met je ware zelf.
Je intuïtie is het lijntje met God, of Licht of hoe je dat wilt noemen.
Dat is zuiver en puur en het is prachtig als je dat kan horen en daarnaar durft te luisteren.

Mahatma

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.