arrow_drop_up arrow_drop_down

Oneness University, mijn persoonlijke ervaring

India in december 2011 en januari 2012 

Oneness University, mijn persoonlijke ervaring. Ik heb in India in december 2011 en januari 2012 gedurende 3 weken 'The Deepening' cursus bij de Oneness University van Bhagavan en Amma gevolgd. Kijk hier voor een 12 minuten video over India en the Oneness University. Die cursus ging over zelfrealisatie. Het was een intense cursus met allerlei rituelen die bij mij, ondanks mijn weerstand tegen rituelen, toch veel deed. Ook...vond ik het hard werken, vanaf 7.00 uur 's morgens.

Oneness University en de kundalini energie

Ja, je moet er wat voor over hebben om jezelf te realiseren. De grap is echter dat jij jezelf helemaal niet eens kan realiseren. Het is een proces van overgave en genade en laat je wil maar in de kast staan, want die heeft hierbij niets te vertellen. In India had ik bijna vanaf de eerste dag allerlei fysieke symptomen van ontwaken, waar ik (mijn ego) niet echt op zat te wachten. Het leek alsof iemand mij een dreun op mijn hersenen had gegeven, waardoor mijn coördinatie centrum danig werd verstoord. Ik kon niet normaal meer lopen, maar ging meestal voetje voor voetje en stapje voor stapje vooruit. Tergend langzaam dus. Ook zwabberden mijn armen af en toe. De kundalini energie heelt van binnenuit. Alles wat nog opgelost wil worden wordt dan aangeraakt door die hele hoge energie. Hierdoor hadden veel mensen urenlange huilbuien.

Genoeg dopamine

Als alles lekker stroomt wordt er ook dopamine aangemaakt. Ik had op de Oneness University bijna elke dag intense lachbuien, die niet te stoppen waren. Het ging helemaal nergens over en het waren pure lachkriebels. Op zich had ik er niet zoveel moeite mee, al leek ik af en toe wel een beetje simpel te zijn. Het lopen was in India ook niet zo'n groot probleem. Ach, ik had de tijd en hoefde niet te werken. Moest gewoon om 6.00 uur opstaan i.p.v. om 6.30 uur en na één dag van totale wanhoop en weerstand, wat niet hielp, had ik die weerstand ook wel gezien. Ik gaf mij maar over aan dat wat er was. Meestal was dat een eendenloopje, regelmatige lachbuien, zwabberende armen en af en toe was ik een totale spacecake. Alsof ik een super drug had ingenomen. Al met al een boeiende ervaring op deze Oneness University.


In het begin van de cursus was ik de enige, die daar last van had. Ik werd gefeliciteerd door de daza's ( de leraren) omdat ik zo snel ging met de kundalini en ze vertelden mij dat het allemaal weer goed zou komen. Wat was ik blij om in de tweede en derde week toch ook andere zo te zien waggelen. Ik voelde mij niet meer zo alleen.

Thuiskomst

Na mijn thuiskomst uit India ging het de eerste week prima. Alle symptomen waren weer verdwenen en ik heb gelijk weer de driedaagse Innerlijk Kind intensive 'Heel Jezelf' gegeven. De laatste dag van die intensive, toen ging het 'fout' of 'goed'; het is maar hoe je het bekijkt.

India energie

Ik had wat hoofdpijn en vroeg Ingrid, één van de assistenten of ze mij wilde faciliteren met het loslaten van de hoofdpijn. Dat deed ze zo goed, dat ik in no time in een kosmische energie terecht kwam, die ik zo goed kende van India. Ik zag mijn denken nog denken: 'Oh jee, dit is India energie'. Toen werd het even helemaal stil, de 'ik' had de benen genomen en kon gedurende een paar minuten ook niet meer praten. Daar zat ze dan met een open mond, waar geen woord meer uit kwam. Het team zat mij geloof ik behoorlijk verbaasd aan te kijken. Daarna volgde een lachbui en toen was 'ik' er weer, maar wel met het Indiase 'eendenloopje', zoals ik dat inmiddels noem. Dat was echt niet handig als je moet werken, alhoewel dat werken op zich wel prima ging. Ik zit dan op een diepe laag en kan super zuiver intunen bij de mensen. Alleen het lopen wilde niet en ik voelde mij enorm kwetsbaar. Dat heeft nog zo'n 2 weken geduurd. Daarna tot mijn grote blijdschap, verdwenen die symptomen weer en kon ik weer normaal functioneren.


Alles gaat voorbij, zelfs de kundalini energie.


Op jouw ontwaken,

Mahatma


P.S. Doe eens mee met een event of meld je aan voor een online training. De kundalini zal er niet gelijk van stomen, maar er gaat wel zeker wat jveranderen in jou en dus ook in jouw leven. 


Relevante artikelen:

Oneness University met Amma en Baghavan

Alles over het ego?

Herken je kwekker