arrow_drop_up arrow_drop_down
Het zal je maar gebeuren

Oplaaiend vuur

Oplaaiend vuur, het zal je maar gebeuren...

Het zal je maar gebeuren

Evaringen op liefdes gebied

Juni 2019: Hier schrijf ik, Mahatma,  over mijn ervaringen op het liefdesgebied. Omdat dit stuk jou misschien kan inspireren laat ik het staan. Het is namelijk tijdloos.


Ik gun je de herkenning en de vrijheid,


Mahatma

Het zal je maar gebeuren

Oplaaiend vuur

14 mei 2010

Er gebeuren interessante dingen op het gebied van de liefde de laatste tijd. Het voelt als een oplaaiend vuur.


Daar waar ik jaren lang geen man zag staan, komen er steeds meer mooie mannen op mijn pad die naar mij uitreiken. In het algemeen voel ik niet dat het een match is en hoef ik niets met ze, maar alleen het gevoel van gezien te worden is al heel wat.


De afgelopen twee weken kwam er echter wel een hele mooie man in mijn vizier, en ik werd even stapelverliefd op hem, het oplaaiend vuur ontbrandde. Het kan je zo maar gebeuren. Tegelijkertijd had ik ook aldoor het idee dat hij nog niet de ware was, maar hij zat wel heel dicht in de buurt.


Het leuke was dat ook zijn hart sneller ging kloppen en het vuur laaide even heftig tussen ons op. We konden elkaar een week lang niet ontmoeten doordat wij beiden aan een andere kant van het land zaten met verschillende agenda's, dus dan wordt het extra spannend

het zal je maar gebeuren

Kriebels

Wat was het heerlijk om die kriebels weer in mijn buik te voelen. Het oplaaiend vuur bleek niet meer te stoppen. Maar niet alleen waren er kriebels, maar ook de angst voor afwijzing en pijn van voorgaande relaties kwamen voorbij. Daarnaast  ging mijn mind (als bescherming) nogal tekeer. Mijn mind was bang voor de liefde, bang om mij weer te openen en bang om weer beschadigd te worden. Vanuit die angst en het willen beschermen stuurde het allerlei berichten, zoals 'Ik ben niet goed genoeg, hij zal mij toch weer verlaten' en ga zo maar door. Een boeiend gebeuren dit proces.

het zal je maar gebeuren

Negatieve berichtjes

Op een gegeven moment ben ik elke keer dat ik zo'n bericht van de bovenkamer kreeg, gaan tellen. Op een dag kwamen er wel 36 negatieve berichtjes, maar door het tellen verloren ze elke kracht en moest ik steeds harder om mijn eigen denken lachen. Tegelijkertijd kon ik mijn eigen schoonheid meer en meer zien. Zo werd het weer stil en rustig in mij.


Uiteindelijk heb ik Henri weer ontmoet. God was wat ik nerveus. Was dit de man van mijn dromen? Ergens was het stemmetje die zei: 'Hij is het niet' er nog wel, maar daar luisterde ik niet meer naar. Ik wilde liefde en wel per direct.


Het zal je maar gebeuren

Eigenwaarde

We zouden twee dagen samen zijn, maar soms loopt het dan toch weer anders. Henri moest de volgende dag thuis werken en die dag ontstond er steeds meer afstand tussen ons. Uiteindelijk heb ik 's middags enthousiast mijn spulletjes gepakt en ben ik weer naar huis gegaan. Ik voelde dat ik geen genoegen meer wilde nemen met kruimels van aandacht. Het was nieuw voor mij om mijn grenzen zo te stellen en niet naar mijn verlangen naar liefde, maar naar mijn eigenwaarde te luisteren.

Het zal je maar gebeuren

Twijfel

Daarna was mijn twijfel over deze prille relatie groot. Wat mij betreft kon het alle kanten opgaan. Henri was ook gaan kijken wat er bij hem speelde en kwam er achter dat hij ondanks de heftige eerste week, toch niet verliefd op mij was. Hoe dat nou toch mogelijk is, snap jij dat nu :-). Maar...het klopte wel. Ook voor mij, want toen vielen bij mij alle puzzelstukjes weer op hun plek. Het stille weten dat hij niet de ware was, wat er al die tijd wel geweest.

Het zal je maar bebeuren

Blijheid

Nu ben ik blij met deze ervaring, blij met het oplaaiend vuur, wat ik weer even mocht voelen. Er is geen heftige verscheurende pijn, zoals ik dat eerder in het verleden heb ervaren, maar een zachte weemoed. En in mijn hart is het zo zacht, zo zacht! Ik heb een hele mooie liefde- en respectvolle ervaring gehad en ik ben blij dat ik mijn grenzen heb gesteld en bij mijzelf ben gebleven.


Henri heeft als het ware mijn hart geopend en ik ben hem intens dankbaar voor deze mooie ervaring. Zo zie je dat verliefdheid niet altijd hoeft te eindigen in een vaste relatie of drama, maar dat het absoluut een belangrijke functie kan hebben.


Soms kom je dan mensen tegen die je al eeuwen kent en die je verder helpen op je pad. Henri is zo'n man.


Het zal je maar gebeuren

Innerlijke stem

Ik kan zien dat ik deze ervaring met hem nodig heb gehad om mijn hart nog meer te openen en oude programmering wat betreft mannen die nog ergens in mijn onderbewustzijn leefde, volledig los te laten. Ook weet ik nu dat ik de volgende keer nog meer naar mijn innerlijke stem zal luisteren, die voelt wat klopt en wat niet klopt. Ik weet nu dat ik vanuit de vrijheid die ik nu ervaar, de volgende keer een partner zal aantrekken die nog meer bij mij past. Het vraagt alleen maar dat ik verantwoordelijkheid neem voor mijn gevoel, grenzen durf te stellen en heel eerlijk durf te zijn naar mijzelf en naar de ander. Ik mag van mijn oplaaiend vuur gaan genieten. Ik ga ervoor en ik gun jou hetzelfde.


Op jouw liefde,


Mahatma


Relatieve links:

Grenzen stellen

Online training: 'In 40 dagen meer eigenwaarde'.

Online training: 'Loslaten'.