Page content

Vertrouwen op richtingwijzers helpt!

Vertrouwen

Vertrouwen op richtingwijzers

Vertrouwen op jouw richtingwijzers is oh zo belangrijk in dit leven. Je kan soms het gevoel hebben dat je de weg kwijt bent. Dat de oude weg opeens verdwenen is en het nieuwe niet aanwezig is. Het enige wat er dan van je gevraagd wordt is dat je doorgaat op jouw pad, in vol vertrouwen dat je ergens uit zult komen wat goed is. Ja, je leest dit goed, durf er maar op te vertrouwen.

En ja, je zult je angsten tegenkomen. En allerlei oude overlevingsmechanismes komen ook voorbij. En toch, elke keer kan jij weer kiezen om in het moment aanwezig te blijven. Het vraagt simpelweg dat je alle emoties en gedachten die dan voorbij komen verwelkomt als oud nieuws.
Het zijn overlevingsmechanismes die afstammen van je kindertijd. Toen heb je je waarschijnlijk ook wel eens heel onzeker gevoeld. Als kind kon je daar niet altijd goed mee om gaan en sommige van ons hebben dat echt ervaren alsof ze dood gingen. Dat klinkt wel een beetje dramatisch.

Als jij ook een heftige jeugd hebt meegemaakt dan kan het zijn dat je daar helemaal niets meer van weet, want tegelijkertijd onderdrukken we die emoties en angsten als kind. Dat kan niet anders, anders zou je het niet overleven. Maar die energie zit dan nog in je systeem en die kan je dan weer tegen komen als je je in een onzekere toestand die vertrouwen vraagt, zit. Dus bekijk de onzekerheid die getriggerd is dan eens als oud nieuws die wat angsten en onzekerheid oproepen en dat er in wezen niets aan de hand is.

Vertrouwen, kies er vandaag voor

Jij bent niet die gedachten, noch die emoties en jij kunt elk moment weer kiezen voor vertrouwen. Dat is dus een keuze. Of je laat je meeslepen door alles wat je tegenkomt, dan ben je pas echt de weg kwijt. Stel je nu eens voor, heel eventjes maar, dat het universum je goed gezind is. Misschien doe je dat al, dat is geweldig. Dan weet je uit ervaring hoe goed dat werkt. Maar mocht dat nog niet zo zijn, kies dan vandaag eens voor vertrouwen.

Kijk maar naar je leven, je bent wel vaker uitdagingen tegen gekomen en je hebt ze altijd overleefd.
Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat ik vertrouw op mijn richtingwijzers en dat mij dat veel geeft. Soms gaat de weg naar links terwijl je dacht dat hij naar rechts zou gaan. Stroom mee, verzet je er niet tegen. Vertrouw op het pad wat zich als vanzelf ontvouwt.

Deze video is opgenomen in het prachtige Sedona, Arizona USA en ik ging toen nog onder de naam van Toine.

Vertrouw er maar op, op die richtingwijzers,

Mahatma

YouTube voorvertoningsafbeelding