arrow_drop_up arrow_drop_down

Voorouders

Op stap met de sjamaan

juli 2008

Deze zomermaanden staan in het teken van vliegen naar de USA en daar cursussen volgen, dit naast het geven van mijn eigen workshops. Ik ben inmiddels alweer twee weken terug uit Sedona en ik vertrek alweer bijna naar New York.

Ik ging naar Sedona voor een nieuwe workshop van Hale Dwoskin en het was mooi om te merken hoe subtiel deze keer de lagen waar nog emoties zaten aangeraakt werden, die ik de vorige jaren nog als heftig heb ervaren. Het wordt zachter en zachter in mij, meer en meer ruimte tussen de gedachten, meer en meer ruimte in oude overtuigingen die als vanzelf oplossen. 

Sedona

De dag voordat ik naar Sedona vertrek wissel ik een EFT sessie uit met mijn collega Henk en daarbij komen beelden van mijn voorouders (Indianen) naar boven met de woorden: 'Go see my people.' Ik weet niet goed wat ik ermee aan moet. In het vliegtuig lees ik een artikel in het maandblad 'Happinez' over Sedona en een interview met een Sjamaan 'Clay Miller'. Ik lees het en laat het weer los. Ik zal mijn verjaardag gaan vieren in Sedona en ik wil daar een bijzondere dag van maken.

Ik besluit uiteindelijk om samen met mijn Duitse vriendin Susanne, die ik regelmatig in Sedona of Duitsland ontmoet, op mijn verjaardag met de Sjamaan van de 'Happinez' op stap te gaan. 

Op stap met de Sjamaan

'Go see my people' krijgt op deze manier gestalte. Wat er die dag gebeurt is intens. In een cirkel van stenen op een hoogvlakte krijg ik weer beelden van mijn voorouders en er komen emoties omhoog waar ik het bestaan niet van vermoedde. Clay houdt mij op een gegeven moment vast en roept: 'Be the Circle, allow everything in'. Ja, dat kennen we, maar dit is heftig. Niet alleen door de emoties, maar ook omdat over 40 graden heet is. Ik heb te weinig gedronken en krijg een halve zonnesteek. Op een gegeven moment verlies ik alle controle: angst, woede en pijn wisselen af met momenten van totale euforie. Uiteindelijk lig ik nog een uur onder een boom voor pampus, daarna kan ik weer zitten en uiteindelijk ook lopen.

Het is niet goed uit te leggen wat er is gebeurd en als je mij nu vraagt wat het mij gegeven heeft, dan kan ik dat ook niet in woorden beschrijven. Ik weet wel dat ik iets heb opgeruimd voor mijn voorouders en tegelijkertijd iets in mijzelf wat ik op diep niveau met mij meedroeg.

Al met al een verjaardag om nooit te vergeten! 

Op Schiphol

Als ik daarna terugreis naar Nederland, loopt niet alles even soepel. Mijn koffer is niet aangekomen en ik heb net dubbel betaald voor het parkeren op Schiphol. Ik zit in mijn auto, woede, onmacht en vermoeidheid, dat is wat ik voel en dan hoor ik de woorden van Clay weer. Breng alles in de cirkel, verwelkom het. Mijn aandacht gaat opeens naar mijn lichaam en met heel mijn bewustzijn voel ik wat er op lichamelijk niveau gebeurt. Ik voel een druk bij mijn hart en ik ga daar naar toe en verwelkom het. Breng alles in de cirkel… De druk verandert en een seconde later zit ik te schaterlachen in mijn auto. Ik kan zien hoe alles een verhaal is en ook dit. De energie stroomt en bubbelt door mijn lijf. Onmacht en woede zijn verdwenen. Ik weet nu ook dat dit het moment is dat ik weer ga schrijven.

Mijn tweede boek. Ik was aan het wachten wanneer het weer wakker zou worden in mij, de schrijversdrang. Het is zover. Het boek zal gaan over creëren, dat wat mijn passie heeft. Ook dit zal gaan in een dagboekversie. Ik ben inmiddels al begonnen. 


Klik hieronder op de button voor meer informatie over mijn 2e boek 'Ontwaken in het Nu'.