Vrijheid door de Sedona Methode

Voorbij het ego

Maart 2010
Ik ben net terug uit Sedona, waar ik voor de tiende keer bij Hale Dwoskin was. Ik heb elke cursus die Hale aanbiedt al meerdere keren gevolgd. Niet omdat ik de methode niet goed beheers, maar omdat ik, elke keer als ik daar ben geweest meer vrijheid in mijzelf ervaar. Voorbij alle ideeën en concepten, voorbij alle programmeringen, kom ik terecht in de vrijheid van mijn wezen. Tot nu toe kwamen er in Sedona elke keer nog intense thema's omhoog die mijn leven beheersten. Het kon de pijn van afgescheidenheid zijn, of de angst van tekort aan geld of relationele issues.

Voorbij het ego

Dit keer kwam er geen persoonlijk thema omhoog, maar had ik wel allerlei ervaringen die beangstigend voor mijn ego waren. Gedurende één van de dagen liet ik alle concepten los en kwam ik volledig in het Nu terecht. Ik kreeg tijdens de workshop een lachbui waarbij de energie bleef stromen en ik niet op kon houden met lachen. Na die enorme lachbui ging ik voorbij het denken, voorbij het lichaam en voorbij alle concepten. Het was ook lastig en pijnlijk voor mijn ego.

Ik had wolken in mijn hoofd en kon mijn lichaam niet meer goed bewegen. Alle gewrichten hingen als los zand aan elkaar en lopen was houterig en haast onmogelijk. Ik voelde mij een marionet, waarbij iemand aan de touwtjes trok. Denken ging al helemaal niet meer, terwijl ik tegelijkertijd heel helder was en zag wat er gebeurde. Ik was en ben dus niet het denken! Tegelijkertijd voelde ik hoe de angst van mijn ego, die de controle verloor, naar boven kwam. Het mocht er allemaal zijn. Het was ook lastig, want in de pauze vertrok iedereen. Mijn vriendin Susanne, die er ook was, kon mij niet vinden en toen kwamen alsnog de laatste restjes van de pijn, van het in de steek gelaten worden op een heel kwetsbaar moment, naar boven.   

Heling

Ik kon zien dat de restjes pijn die ik voelde een directe link hadden naar de eerste jaren van mijn leven die ik in een weeshuis heb doorgebracht. Ik verwelkomde die oude pijn. Door dat te voelen en te verwelkomen, loste het op. Ik wist dat ik de laatste restjes aan het helen was. Het mooie is, dat op het moment dat je alles loslaat er weer een andere deur opengaat.

Ik strompelde naar buiten en eindigde uiteindelijk met tranen en al, buiten de seminarruimte bij een klein tempeltje. Daar waren vier andere mensen, die mij warm en liefdevol opvingen.

Het was helemaal goed. De watten in mijn hoofd en het gebrek aan coördinatie van mijn lichaam hebben een aantal uren geduurd en daarna nam de controle en het ego het langzaam weer over.

Dit soort ervaringen heb ik nog een paar keer gehad, maar het werd steeds minder beangstigend en ik kon mij er steeds meer aan over geven.

.

Er is geen 'IK'...

Ik weet dat dit heling is op het diepste niveau. Ook omdat ik inmiddels totaal doordrongen ben van het feit dat er geen IK is. Al klinkt dit gek, als je volledig in het NU bent, dan laat je ook de identificatie met het lichaam en alle gedachten die je over jezelf hebt, los.
Als je werkelijk durft te kijken, dan kan je zien dat er een lichaam is en dat er gedachten zijn. Ook gedachten over wie jij denkt te zijn, met de bijbehorende gevoelens en beelden, maar dat JIJ dat niet bent. Jij bent niet je gedachten, je lichaam, of beelden en ervaringen die je ooit hebt meegemaakt. Je bent dat en zoveel meer. De vraag: wie of wat ben ik dan, is de meest essentiële vraag die je jezelf kan stellen. Het geeft ook de meeste ruimte en daarmee laat je het ego, met alle verhalen en pijn van de persoon die jij denkt te zijn, los. Volgens mij is dit de grootste heling die kan plaatsvinden. Het ego met de bijbehorende pijn lost op, de heelheid die er onder lag en er altijd is geweest, toont zich meer en meer.

Ik volg mijn weg... en jij?

Sinds ik met De Helende Reis en de Sedona Methode bezig ben, zijn de diepe wonden van mijn verleden heel snel aan het oplossen. Ik gun deze ervaring iedereen. Daarom geef ik ook de events en de Lifechangers, waarin o.a. deze methodes geïntegreerd zijn.  Je zult merken dat hoe meer je je overtuigingen en gevoelens loslaat, des te meer je in contact zult komen met de vrijheid die je bent.


Wil je online leren loslaten, doe dan mee met de online training van loslaten. Dat geeft je vrijheid. 

Mijn twee boeken: 'Op weg naar Verbinding' en 'Ontwaken in het NU'

Ik heb mijn proces beschreven in mijn twee boeken:


Reactie Boek: 'Op weg naar verbinding'

Dankjewel voor je boek. In één keer was het drama voorbij en kon ik accepteren dat mijn meervoudig gehandicapte dochter uit huis gaat. Een oude deur ging open waardoor ik weer in aanraking kwam met mezelf en een heleboel pijn kon oplossen. Pats boem ineens ben ik de toeschouwer en de persoon alles en niet tegelijk. Ik moest het even kwijt en ik heb erg genoten van je openheid oprechtheid en grootsheid in het boek.

Een heel warme groet,

Mirjam 

Dank je voor je reactie hieronder en voor het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.

arrow_drop_up arrow_drop_down