Page content

Wat laat jij niet toe?

Wat laat jij niet toe

Wat laat jij niet toe

Wat laat jij niet toe? Dat is een vreemde vraag zo out of the blue. Toch is deze vraag wel heel belangrijk.

Te allen tijde zoek je beelden en ervaringen in de buitenwereld die passen bij jouw innerlijke werkelijkheid, jouw overtuigingen. Deze overtuigingen zitten vaak in je onderbewustzijn en vaak ben je ze zelfs niet eens bewust. Ze zijn in het algemeen gevormd in je jeugd. Toen was je nog blanco en open, en stap voor stap heb je je een beeld gevormd van de wereld zoals jij hem beleefde. Dat is jouw draaiboek voor je leven geworden.

Alles wat nu buiten jouw overtuigingen, jouw innerlijke belevingswereld, valt zie je niet. Dat wordt door je hersenen gedelete. Per dag hebben we 400 biljoen (!) impulsen die ons onderbewustzijn oppikt. Als we alle impulsen zouden toelaten zouden we gek worden. We hebben echter een feilloos deleting systeem, die precies uitzuivert wat past bij onze overtuigingen en dat kan dan ontvangen worden. De rest wordt dus niet toegelaten. Onze mind probeert dan ook altijd alles wat we mee maken te plaatsen in het reeds bekende.

Wat laat jij niet toe?

Daarom kunnen er bepaalde dingen in je leven gebeuren die voor jou totaal onverwacht zijn, terwijl dat voor een ander al lang helder was. Dat paste niet in jouw beeld van jouw realiteit. Des te bewuster je wordt van dat wat je niet toelaat, des te bewuster je kan kiezen wat je wel of niet wil toelaten. Vele kansen liggen voor je neus, maar kon je dus niet zien. Wat laat jij niet toe?

Tip: ga eens kijken wanneer je iets niet toelaat. Het kan zijn dat je je oren sluit bij een harde knal, of je ogen sluit als iemand iets doet, waar je niet blij mee bent. Als je dit kunt gaan zien, wordt je je bewuster van alles wat er is en maak je wellicht andere keuzes!

Mahatma

Comment Section

0 reacties op “Wat laat jij niet toe?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.