Wij hebben een google in ons hoofd waardoor we dromen kunnen waarmaken...
Dromen waarmaken doen we dagelijks
Ieder mens heeft dromen en ieder mens heeft mogelijkheden om ze waar te maken. Dat zit gewoon in ons systeem. Je moet alleen even weten hoe het een en ander werkt en hoe je de tools die we hebben kunt toepassen.
Ik ga je er wat over uitleggen, dus adem in en uit en lezen maar.
Eén belangrijk onderdeel in je hersenen dat je helpt om je dromen waar te maken is het reticulaire activatie systeem. Ik kort het even af tot RAS. Dit RAS werkt als een soort filter voor jouw werkelijkheid.
Je moet je voorstellen dat je onderbewustzijn als een soort spons is. Het pikt overal informatie op. Het staat altijd in de ontvangst modus. In totaal ontvangt jouw RAS per dag zo’n 20 miljoen bits informatie. Daarvan wordt dus bijna alles gedelete en slechts 40 bits worden toegelaten. Als alle informatie namelijk zo diep bij ons zou binnenkomen, zou dat veel te veel zijn en zouden we overspoeld raken. Dus het is fijn dat we dat mooie ingebouwde knopje van het RAS systeem hebben.
Je kunt het zien als een soort Google in jouw bovenkamer of een soort secretaresse in je hoofd, die bepaalt wie binnen mag komen bij je onderbewustzijn en wie niet.
Ons brein maakt de dingen groot waar wij ons op focussen
Het RAS filtert wat past bij jouw mindset en jouw verlangens. Die informatie laat het toe in je bewustzijn; de rest wordt als het ware automatisch gedelete en dat wat gedelete is zie je dan niet. Het ontvangt dus alleen maar dingen waarin jij geïnteresseerd bent en die relevant zijn voor je.
Hoe werkt het?
Door een bepaald verlangen aandacht te geven wordt dit systeem automatisch geactiveerd. Het komt dus in werking als je ergens echt interesse in hebt, in iets dat jij energie geeft. Of je nu iets juist wel of niet wilt, het gaat altijd om het onderwerp waarop jij je focus legt.
Bijvoorbeeld: stel dat je een verleden hebt, waarin je af en toe overspoeld bent geweest. Op een gegeven moment ben je dat zo zat en wil je dat dus niet meer. Je zegt: ‘ik wil niet meer overspoeld worden’. Daarmee geef je het overspoelde deel dus veel energie. Het woordje ‘niet’, telt niet mee voor de RAS. Je focus ligt op het onderwerp en dat is het overspoelde deel. Je RAS kan niet onderscheiden dat je dat niet meer wilt. Die pikt alleen de ‘overspoeling’ op en trekt daarmee juist de overspoeling aan.
Heftig he? Jij denkt dat je goed bezig bent maar ondertussen gebeurt dat wat je niet meer wilt juist wel weer. Dus het gaat om het onderwerp. Dus wil je niet meer overspoeld worden, laat dan dat woord van overspoeling helemaal weg en benoem juist wat je wel wilt. Dan ligt je focus daar en kan dat naar je toestromen. Bijv. ‘Ik leef in vrijheid en voel mij super relaxed’.
Mijn nieuwe Ford Ecosport
Ik kocht onlangs een nieuwe auto, een Ford Ecosport. Ik had die auto nog nooit eerder zien rijden. Door mijn aanschaf lag mijn energie bij de Ford Ecosport. Een dag na mijn koop kwam ik 2 Ecosports tegen. Ik was er niet bewust mee bezig, maar mijn focus lag op het onderwerp en dat was de Ford Ecosport.
Hetzelfde gebeurt bijvoorbeeld als je zwanger bent; opeens zie je overal vrouwen met dikke buiken en kinderwagens. Jouw aandacht zit in je zwanger zijn. Deze voorbeelden zijn de dingen die je je niet eens echt bewust bent.
Jouw RAS helpt je bij het waarmaken van je dromen
Als je een bepaalde droom hebt en je brengt die droom meer in je bewustzijn, dan gaat jouw RAS systeem op zoek naar een specifiek antwoord op jouw verlangen. Daarom is het zo belangrijk dat je je doelen helder beschrijft. Dan komt het dieper bij je binnen en geef je als het ware de opdracht aan jouw persoonlijke Google, om de antwoorden te vinden op jouw verlangen. Verlangens willen vervuld worden.
Je krijgt wat je denkt
Het RAS systeem valt ook nauw samen met je zelfbeeld. Dat is gebaseerd op je overtuigingen en ervaringen die je als kind hebt opgedaan. Je RAS zoekt altijd naar informatie die klopt met jouw zelfbeeld, met jouw overtuigingen. Dat is wat het kent en die informatie laat het toe.
Als jij denkt geen geld waard te zijn, zal je ook elke keer daarin bevestigd worden. Dat doet de wereld niet, maar dat doe je zelf door je RAS. Dus als je je zelfbeeld verandert, trek je ook nieuwe mogelijkheden aan, die passen bij je nieuwe zelfbeeld. Vind jij jezelf op onbewust niveau niet de moeite waard, dan kom je elke keer in situaties terecht die dat ook bevestigen. Jouw RAS systeem zoekt de bewijzen die passen bij jouw zelfbeeld.
Als jij gelooft dat iets onmogelijk is, dan is het ook zo. Waar we ons op focussen, dat vinden we. Je ziet wat je gelooft. Dat wil niet per definitie betekenen dat het ook waar is wat je gelooft. Jij maakt er echter jouw waarheid van.
Je secretaresse wacht op jouw dromen
Als je intens bezig gaat met je dromen dan zeg je tegen de secretaresse in je hoofd dat alle relevante informatie met betrekking tot je dromen binnen mag komen. Je RAS is altijd aan het luisteren. Je kunt het vergelijken met een radar, die altijd aan het scannen is of er iets van belang voor je is. Het scant bijvoorbeeld gesprekken, mensen of artikelen. Door jouw focus trek je de juiste mensen aan of krijg je toevallig een artikel in je handen dat je net nodig had.
Je kunt dus je eigen realiteit creëren, of je kunt je laten bepalen door je programmering. Het is maar waar je voor kiest.
Ik daag je uit om mee te doen met te doen met een event . Hierin zetten we jouw RAS scherp voor jouw dromen en kies je voor een toekomst waar je hart van gaat zingen.
Ook als je loslaat, dan activeer je je RAS op een positieve wijze. Daardoor kun je je dromen sneller realiseren. Meld je aan voor het gratis e-book over Loslaten.
Yihaaa Mahatma
Dit blog mag gedeeld worden, hiermee kan je een ander ook weer verder helpen.