Er wilde even wat gezien worden...
21 augustus 2018 

Er wilde even wat gezien worden...

Hier zit ik dan, boven op een berg, in een heel mooi huis met zwembad op Ibiza. Ik heb het licht zien worden vanmorgen. Het ging snel. Het ene moment nog heel erg donker met de blinkende lichtjes van Ibiza stad in de verte, het volgende moment verlicht de zon de bergen en worden de contouren weer zichtbaar. De krekels beginnen hun lied, de dag is begonnen.

Spooknacht

Ik voel mij vredig nu, na een intense spooknacht. Een nacht waarbij al mijn innerlijke demonen even voorbij kwamen. Ik wist niet eens dat ik ze nog had, want ik heb er al jaren geen last meer van. Maar toch, klaarblijkelijk zaten ze nog ergens verstopt in de spelonken van mijn celletjes en was het nu weer tijd om even gezien te worden.

De avond tevoren was er niets aan de hand. Ik keek nog even op facebook en er kwamen wat advertenties voorbij. Die advertenties van organisaties zoals de mijne (alleen dan anders) die het 100 keer zo groots aanpakken. Die een marketingmachine achter zich hebben waar ik niet aan kan tippen. Dat was op zich prima.

Wat speelt er?

02.00 uur ’s nachts, ik word wakker en voel mij even niet zo lekker. ‘Wat speelt er?’ vraag ik mij af. Opeens zie ik het. Komen er nog wel mensen naar mijn event als die boys zo iets groots neerzetten. Waar blijf ik dan? Hoe kan ik dan de mensen bereiken die toch echt bij mij moeten zijn?

Mijn angst voor tekort gierde door mijn lijf en de slaap nam enthousiast de benen. Oef, die angst, wat heb ik daar vroeger mee geknokt. Ik dacht toch echt dat ik er helemaal klaar mee was. Ik maak mijn lief wakker en we praten een uur over wat er bij mij speelt. Lief gaat weer slapen, maar dat is voor mij nog niet weggelegd.

Het is geen feest hier

Ik ga op mijn tenen naar buiten en zit dan op ons terras. Jawel, het is donker. Ibiza slaapt en ergens zullen ze wel feesten. Bij mij is het alles behalve feest. Het wringt nog in mij.

Ik ga naar binnen met mijn aandacht en dan opeens als een bliksemschicht dendert het bij mij binnen. BAM, daar hebben we de boosdoener. ‘Ik ben niet goed genoeg’. Deze overtuiging zat er dus onder. Niet goed genoeg. Wat ben ik blij dat hij zich toont.

Overal werd ik afgewezen

Ik kijk naar binnen en zie weer dat kleine meisje, dat overal werd afgewezen. Het begon al met de eerste 2 jaren van haar leven; kindertehuis. Daarna kwam ze bij haar moeder en stiefvader. Dat was geen goede zaak, want haar stiefvader moest haar niet en trok haar zusjes (zijn eigen kinderen) voor. Op de lagere school was ze gedurende 5 jaar het vlooienkind. Dat kind groeide op met een gebrek aan eigenwaarde en een groot tekort aan liefde.

Het zien is al genoeg

Zittend in het donker op de bank kijk ik met een zachte blik naar mijzelf. Het zien wat er speelt is bij mij tegenwoordig al genoeg. Dan verliest het simpelweg zijn kracht. Ik zie dat het iets van vroeger is, en niets met nu te maken heeft. Ik geef het geen waarde en mijn identiteit is daar niet langer op gebaseerd. Zachtjes fluister ik tegen mijzelf dat ik goed genoeg ben. Dat wat ik te bieden heb, toch echt goed is. En dat er mensen zijn die bij mij passen en die absoluut baat hebben bij mijn trilling.

Het wordt licht en rustig in mij. Dan kijk ik verder en krijg ik weer een inzicht. Als kind heb ik mij jarenlang afgevraagd waarom ik niet goed genoeg was. Wat er niet aan mij deugde. Wat heb ik mij toen eenzaam gevoeld.

Anders

Opeens zie ik het. Natuurlijk was ik goed zoals ik was. Maar waarom ik geplaagd en afgewezen werd was omdat ik anders was. Anders dan de doorsnee kinderen. Ik had een andere trilling. Niet beter, maar wel anders. Het mooie is dat die trilling ook nu mij weer onderscheidt. Dus lieve… ik ben niet zoals de doorsnee mensen. Ik heb een hoge trilling waardoor ik bij mensen zomaar kan binnenkomen op een diep niveau, hierdoor lost de blokkade op en gaat het weer stromen.

Het is mijn trilling…

Dat wat vroeger mijn pijn was is nu mijn kwaliteit. Het is door die trilling waardoor er soms wondertjes gebeuren tijdens de events. Het is de energie die het werk doet. Het is door die trilling waardoor mijn  Lifechangers jaartrainingen zo’n groot effect hebben.

overtuigingen transformeren

Inmiddels is het 08.00 uur geworden, lief word wakker en staat op. Ik duik het bed weer in en nu kan ik slapen. Het wilde gewoon even gezien worden.

Wil er bij jou ook wat gezien worden?

Dan is het flow event voor jou misschien wel de juiste stap. Ik tune dan in op de energie en dan gebeurt dat wat er wil gebeuren. Ervaar het maar eens. Het is een warm bad waarin je jezelf gaat ontmoeten. De jij die jij in wezen bent. Het geeft lucht en ruimte en het zet je in de flow van je leven.

Ken jij iemand die wat meer flow kan gebruiken, stuur dan dit blog door, daarmee help je hem of haar verder.

Wil je een reactie geven of heb je vragen over dit blog, schrijf het hieronder, dan reageer ik daarop in een volgend blog.

Yihaaa Mahatma

Over de schrijver
ronniejohannes couwenberg
Door

ronniejohannes couwenberg

op 21 Aug 2018

heel herkenbaar, gebeurt bij mij ook,door de pijn heen, even doorbijten...dat wel..iets of iemands energie moet triggeren,kan ook op afstand, juist, boven ruimte en tijd..

bianca v schaik Netherlands
Door

bianca v schaik Netherlands

op 21 Aug 2018

heel lief dat je dit deelt en altijd weer steunend en leerzaam door herkenbaarheid ik ben heel blij met jouw input in m'n leven dank je wel Mahatma geweldig dat je er bent op jouw manier

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 22 Aug 2018

Ahhh dank je wel. Heel fijn om te lezen.

Navindre bisseswar
Door

Navindre bisseswar

op 21 Aug 2018

Is het belangrijste in het leven ....af en toe naar je binnenste luisteren en daar vrede mee sluiten.

barbara
Door

barbara

op 21 Aug 2018

Mooi Mahatma. Dank voor het delen. Ik ken dat stemmetje van “niet goed genoeg zijn”. we doen niemand een plezier door ons in te houden, klein te houden of te vergelijken met iemand anders. Jij kan dit super goed en doet dit op jouw eigen autenthieke manier recht vanuit je hart. Zo ontstaan prachtige wonderen. Ik ben dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen. Geniet leker samen dikke 💋 Barbara

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 22 Aug 2018

Ahh, dank je wel lieverd. Heel fijn om te lezen. Liefs

Ellen ten Cate
Door

Ellen ten Cate

op 21 Aug 2018

lieve Mahatma, ik vind het zo tof dat je dit deelt. zo eerlijk zoals het is. Dat je laat zien wat er bij je speelt. Dat vind ik zo echt aan je. Voor mij ben je zeker " goed genoeg " ;-) mar daar gaat het niet om natuurlijk. Ik vraag mezelf af waar ik nu in mezelf eerlijk over moet zijn. Het is een beetje een niemandsland in mij op dit moment. ..

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 22 Aug 2018

Als je een duidelijke vraag hebt, dan zal ik daar in een volgend blog op reageren lieverd. Niets mis met een niemandsland...

Betty Toonen
Door

Betty Toonen

op 21 Aug 2018

Hoi Mahatma, Dank je voor je -mail. Voor mij heel herkenbaar; ik voelde me vroeger vaak afgewezen en vroeg mij ook af waarom. Ik voel soms dingen van mensen heel dicht bij ook zal zijn ze niet bij me..... Maar waar zit jij precies, lijkt me een heerlijk plekje om heerlijk te ontspannen

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 22 Aug 2018

Ha Betty, Ik zit op Ibiza, op de hoogste top van een berg bij Sant Josep. Het is hier heerlijk. Liefs

Henk
Door

Henk

op 21 Aug 2018

mooi hoe je met deze angst ben om gegaan. Liefdevol toelaten, het mag er zijn...

carolien
Door

carolien

op 21 Aug 2018

Hoi Mahatma, Mooi wat je deelt. Ik voel mee dat na je onderwaardering, je weer een bovenwaardering nodig hebt (ik heb een hoge trilling en de ander.... moet dan wel een lage of lagere trilling hebben). Zou het mogelijk zijn dat je de trilling van je 'ík' afhaalt? Dat je mogelijk andere frequentieniveaus hebt dan de ander? Geniet ze met je lief op dat mooie plekje.

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 22 Aug 2018

Hoi Carolien, Het voelt niet als een bovenwaardering, maar meer als een constatering. De doorsnee mens heeft inderdaad een andere trilling. Er zit geen oordeel op. Dat maakt mij niet beter of de ander minder. Het maakt wel dat dat is wie ik ben. Wel een hele mooie opmerking om die IK eraf te halen. Zeker weten, er is geen IK, alleen maar trilling. Alles is trilling. Er is helemaal geen IK. Het (ik) zit hier heerlijk te trillen, haha. Dank voor je reactie, blij mee. Liefs

Bea
Door

Bea

op 21 Aug 2018

Aan de vooravond van het als vrijwilliger op een groot festival kreeg ik de neiging de dingen uit te stellen totdat t kleine meisje dat ooit verdwaalde op een groot toernooii zich liet zien...dikke.tranen en toen kon ik verder

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 22 Aug 2018

Prachtig Bea, zie dat hummeltje maar en koester haar.

Liesbeth van der Bijl
Door

Liesbeth van der Bijl

op 21 Aug 2018

Oh Mahatma wat een herkenning zie ik in jou nachtelijk avontuur met jezelf ik heb mij als kind ook altijd het buitenbeentje gevoeld op school in de turn les het maakt niet uit waar ik voelde mij nooit thuis zelfs niet thuis. En ja die jongens hè ze hebben het toch wel mooi voor elkaar . Maar jij bent er niet minder om Jij kan mensen zoveel brengen en dat doe je ook je hebt en brengt mensen zoveel geluk wat wil je nog meer . Ja ik begrijp fat je groter wil worden maar zit daar echt het geluk misschien ik weet het niet . JE. BENT EEN KEI IN JE VAK DAT OS PRACHTIG !!!!! God heeft je gezegend met een geweldige gave !!!!!!!!!! Helaas kan ik niet naar het flow event komen ik ben dan aan het verhuizen maar hoop op nog een afspraak met je te maken voor een persoonlijk onderhoud zal ik maar zeggen

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 22 Aug 2018

Dank je Liesbeth, heel fijn om te lezen. Bel over twee weekjes maar naar kantoor, dan ben ik er weer. Liefs

Annemiek
Door

Annemiek

op 21 Aug 2018

Prachtig omschreven, Mahatma! Ik en mijn lief zullen er zeker weer bij zijn bij jouw mooie event. Het is inderdaad altijd een warm bad. Als ik ga voel ik meestal wel weerstand maar als het tijd is om te vertrekken wil ik niet weg! Het is zo fijn om in een hogere trilling te komen. Ik heb al zoveel inzichten gekregen en los kunnen laten. Ga jij maar lekker kleinschalig door. Ik hou daarvan!

Marguerite
Door

Marguerite

op 21 Aug 2018

Wat ontzettend mooi en kwetsbaar Mahatma. Jij bent een voorbeeld voor velen en daarom schijnt je licht tijdens je events van binnen naar buiten.. zo krachtig dat er never nooit niet nog enige twijfel bij je hoeft te zijn dat je niet goed genoeg zou zijn.. en je zei het al, de mensen welke bij jou moeten zijn zullen naar je toekomen en die ergens anders moeten zijn gaan daar naar toe! Warme groet

Ria
Door

Ria

op 22 Aug 2018

Beste Mahatma. Het is zo mooi verwoord maar mijn angsten komen van later. Ik heb in mijn beide huwelijken gezorgt en geluisterd. Mezelf weg gecijferd en nu heb ik alleen maar het gevoell ik heb gefaald. Gefaald in alles het is heel moeilijk om weer van mijzelf te houden. Daar heb ik kracht en moed voor nodig.

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 22 Aug 2018

Ik zal hier in een volgend blog over schrijven lieverd. Je hebt niet gefaald!

Tineke van der Haar
Door

Tineke van der Haar

op 22 Aug 2018

Halla Mahatma, complimenten voor je openhartigheid en het feit dat je zo open over je angst schrijft en wat er werd en toch nog kan worden getriggerd. Het kan me eerlijkgezegd soms best irriteren dat er door de grote jongens en bij grote evenementen zo weinig bij angsten, triggers en onderliggende trauma’s wordt stilgestaan. Je bewust worden van je triggers, herkennen waar ze vandaan komen, is zo belangrijk. Wie krijgt of heeft er niet mee te maken? Kan op de meest onverwachte momenten gebeuren. Dan en daarom is het alleen maar goed om er bij stil te staan en aandacht aan te schenken.

Ap Stegeman
Door

Ap Stegeman

op 22 Aug 2018

Lieve Mahatma,Dank voor je openhartigheid nu en alle andere keren. Deze raakt me in het bijzonder. Je bent een kei.

Sabine
Door

Sabine

op 22 Aug 2018

Blij dat ik niet alleen ben met een aparte trilling. De laatste tijd word ik genegeerd en afgezonderd door mijn familie. Ik denk altijd dat alles mijn schuld is, dat ik niet normaal kan doen zoals mijn familieleden zeggen. : )

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 22 Aug 2018

Volgens mij heeft het niets met schuld te maken hoor. Iedereen doet wat hij of zij kan. Alles is zeker niet jouw schuld. Laat het maar lekker los.

Henny van Beek
Door

Henny van Beek

op 22 Aug 2018

Dank je Mahatma, dit raakte mij. Ik had van de week ook weer zo iets. Ik appte naar mijn partner toen ik bij mijn vriendin was en toen ik thuis kwam vroeg hij 'heb je mijn app niet gelezen?'. Ik zei 'nee', dus hij zei 'jij leugenaar, ik zie 2 blauwe vinkjes dus je hebt het wel gelezen'. Ik zei weer 'nee' en hij 'je liegt'. Nou dan voel je je weer heel klein. Ik zei 'nou dan kunnen we beter stoppen als je mij miet gelooft'. En dan slaap je niet en ga je weer terug naar je kind zijn, niet gewenst. Ik denk dan aan jou wat ik moet doen. ik vind het heel knap van je dat je jezelf kunt zijn en blijven. Henny

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 22 Aug 2018

En dan maar voelen wat er in je geraakt wordt lieverd. Dan kan het transformeren. liefs

Anja
Door

Anja

op 23 Aug 2018

Sta op het punt naar je event te komen Mahatma, maar blijf hangen in de gedachten dat het me niet gaat helpen; ik heb al zoveel gedaan en ben nu met schematherapie bezig. Zou graag met mijn vriend komen die ook veel met zich meedraagt, maar die staat hier niet voor open. Hopelijk hak ik een keer de knoop door en kan ik meebeleven waar je zo enthousiast over verteld. Lieve groet!

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 23 Aug 2018

Hoi lieverd, Of ik je kan helpen, dat weet je pad als je komt, met of zonder vriend. Als je niet komt, dan weet je zeker dat ik je niet kan helpen. Ik zou zeggen, kom gewoon. Warme Ibiza groet

Reactie plaatsen