Focus, daar gaat het om!
Geluk
Mahatma Revier
Geluk
06/20/2012
1 min
1

Focus, daar gaat het om!

06/20/2012
1 min
1

Focus en ruim je rommel op!

Ik zei dit tegen mijzelf toen ik boven kwam en de heerlijke rommel aanschouwde. Een onopgeruimde wasmand. Een lege doos die er al veel te lang stond. Magazines, die op de grond lagen te flirten met de prullenbak. Het schoot maar niet op. Elke dag zei ik het weer tegen mijzelf: ‘ruim die rommel op!’ Een week lang liet ik het liggen. Ik was druk, ik had geen tijd en mijn  focus lag op andere dingen dan de rommel.

Nadat ik daarna na 2 dagen van afwezigheid weer thuiskwam, bekeek ik de ravage. Ik ademde in en uit en toen begon ik. Als een tornado ging ik door het huis. Niet denken maar doen. Focus op opruimen en ruimte en weg met die rommel.

Naderhand liep ik zachtjes te glimmen, terwijl ik door mijn huis liep. Het leek wel nieuw. Die nacht sliep ik beter dan alle nachten ervoor. Mijn huis staat ook synoniem voor mijzelf. Als ik chaos in mijn huis heb, dan is het ook een chaos in mijn hoofd. Wil je ruimte hebben, dan zal je letterlijk moeten opruimen. Het heeft direct een effect.

Waarom duurde dat nou 2 weken?

Ik had het al veel eerder tegen mijzelf gezegd. Het kwam door de focus. Ik zei het wel tegen mijzelf, ‘opruimen’, maar mijn aandacht of focus lag er niet bij. Op het moment dat je werkelijk een keuze maakt en je weet het zeker, dan kan het veranderen.

Kijk eens naar jouw leven: Wat wil je veranderen? Nee, ik bedoel, wat wil je werkelijk veranderen? Maak dat tot je hoogste prioriteit en zet je focus erop. Wees dan verrast over de stappen die je als vanzelf gaat zetten.

Een goede focus doet wonderen!

En ik? Ik geniet van mijn opgeruimde huis en mijn opgeruimde hoofd. Het is er lekker rustig en het heeft ook effect gehad op kantoor. Ook daar heb ik zomaar alles wat ik nog had liggen pardoes gedaan. Vandaar dit blog. Nooit weg, een goede focus :-).

Op jouw focus,

Mahatma

Reacties
Categorieën