Page content

Hoe werkt ons onderbewustzijn?

onderbewustzijn

Ons onderbewustzijn

Hoe werkt ons onderbewustzijn?

Lieve Mahatma,

Ik heb een vraag over het onderbewustzijn.

Tijdens het laatste event is er gesproken over bewustzijn. 95% Van onze beslissingen zou zijn vorming vinden vanuit ons onderbewustzijn. Daar heb ik wel een aparte herkenning mee en ik wil er graag meer over weten. Kun je me meer uitleggen? Kennis is macht en ik word enorm blij van de voortgang die ik creëer; ik wil mezelf ook begrijpen.

Cedes

Antwoord:

Lieve Cedes,

Wat een mooie vraag. Het klopt, 95% (en misschien nog wel iets meer) van onze beslissingen worden genomen door impulsen vanuit ons onderbewustzijn.

Je onderbewustzijn is een soort giga computer, die alle herinneringen en ervaringen die je ooit hebt meegemaakt opslaat. Je dagbewustzijn kan je vergelijken met een kleine chip met wat geheugen. Je bewuste kan 60 b/s informatie verwerken, terwijl je onderbewustzijn gemakkelijk 11.200.000 b/s aan impulsen aan kan. Je onderbewustzijn is altijd actief en filtert wat relevant voor je is. Alles wat van belang is voor jou, zal  naar de oppervlakte komen en komt dus je bewustzijn binnen.

Het denken, dat onderdeel uitmaakt van je dagbewustzijn en je ego, heeft veelal te maken met je kind-programmeringen en door de overtuigingen die je daardoor bent gaan leven. Als je nog erg onbewust bent en vaak vastzit in je denken, dan leef je veelal je beperkende overtuigingen. Daarmee creëer je als het ware elke keer weer ervaringen die pijnlijk zijn en die dan de rode draad in jouw leven vormen. Onbewust wil je dan nog altijd de pijn van het verleden ongedaan maken en helen. Dat is echter op deze wijze niet mogelijk want elke beslissing die je vanuit een onbewuste pijn maakt, trekt pijn aan. Ook dat is dus het onbewuste.

Besluiten die vanuit ons denken genomen worden zijn dus meestal niet de beste besluiten. Als je een vraag hebt en je beantwoordt die niet meteen maar je gaat eerst iets anders doen, dan kan de vraag ook je onderbewustzijn binnenkomen. Als je dan iets later kijkt welk antwoord er dan naar boven komt dan komt het antwoord vanuit die diepere laag, vanuit de intuïtie van je onderbewustzijn. Dat is meestal een antwoord wat meer waarde heeft.

Persoonlijke ontwikkeling

Ben je de weg van persoonlijke ontwikkeling gegaan, dan zul je daardoor steeds meer innerlijke ruimte krijgen. Vanuit die ruimte, die verbonden is met je intuïtie, zul je automatisch beslissingen nemen die goed voor je zijn. Op deze wijze kun je je leven ten positieve veranderen. Ook dat gaat onbewust, dat is echter een positieve weg die voedend is. De computer van je onderbewustzijn geeft dus de juiste informatie.

Pijnlijke onbewuste patronen

Ons ego is in het algemeen verbonden met de pijnlijke onbewuste patronen. Het ego weet niet dat jij inmiddels geen klein kind meer bent en wil je ook nog steeds beschermen wat ook zeer beperkend kan zijn. Het ego wil koste wat kost dat je veilig bent en kan daarmee jouw leven ook in een gevangenis veranderen. Het ego houdt niet van veranderingen en wil dus ook graag vast blijven houden aan dat wat het kent. Alles liever dan innerlijke vrijheid, al is het leven dan een soort gevangenis of keurslijf.

Het lieve onbewuste ego

Bij het bewustzijnsproces hebben we dus ook altijd te maken met weerstand vanuit het lieve onbewuste ego. Het vraagt dus letterlijk een bewuste keuze en een beetje moed om te kiezen voor vrijheid. Dit zodat je het proces kunt aangaan, met alle weerstand die het ook met zich meebrengt. Om de oude kindpijn te willen en te durven voelen, zodat je uit die ban van het onderbewuste kan stappen. Weg van het denken, naar meer en meer Zijn.

Dus, lang leve het onderbewustzijn, dat zo goed voor ons wil zorgen. Kies maar lekker voor innerlijke vrijheid!

Liefs,

Mahatma

Relevante boeken:

Het slimme onbewuste
Vrije wil bestaat niet

 

 

 

Comment Section

2 reacties op “Hoe werkt ons onderbewustzijn?


Door dejonghe op 9 april 2015

Beste Mahatma,

kunnen er in het onderbewustzijn blokkades zitten waardoor je niet kan loslaten en je daardoor slecht voelt? Zo ja,wat kan je daar aan doen?

Lieve groet,
co


Door Mahatma op 11 april 2015

Nee, iedereen kan loslaten, maar er kan wel weerstand tegen het loslaten zijn. Het ego houdt daar namelijk niet zo van.
Als je regelmatig tegen jezelf zegt: ik laat de blokkade op het loslaten los, dan gaat het wat gemakkelijker. Doe dat vol bewsutzijn en aandacht.
Ik kan je aanraden om een keer een event mee te maken, dan leer je dat loslaten ook en kun je er ter plekke vragen over stellen.
Kijk voor meer informatie op https://www.spirit-coaching.nl
Succes!
Warme groet,
Mahatma

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.