Weerstand helpt je niet verder! 5 stappen voor een goed begin van het nieuwe jaar
14 december 2016 

Weerstand helpt je niet verder! 5 stappen voor een goed begin van het nieuwe jaar

Weerstand helpt je niet verder, al denkt je denken dat soms wel. In het algemeen werkt weerstand echter tegen je als je je erdoor laat weerhouden stappen te zetten. Dat is niet altijd even handig, want daardoor wordt het huis niet opgeruimd, de vrouw niet buiten de deur gezet of je reikt niet uit naar iemand waar je al eeuwen geleden naar had moeten uitreiken.

Het nieuwe jaar komt eraan en dat vraagt wat voorbereiding. Onder andere onze algemene voorwaarden. Hoognodig moet ik ze doorlezen om te kijken of ze nog kloppen. Het probleem is dat ik in die droge gort echt geen zin heb. Ik wil leuke videootjes maken en lekker schrijven. Ken jij dat ook? Dat je echt iets moet doen en je hebt er gewoon geen zin in. Marjon, mijn rechterhand, hijgt mij in de nek, dus daar is geen ontsnappen aan.

Hoe ga je om met weerstand? 

Hoe kan je omgaan met iets wat onoverkoombaar is? Waar je echt een vette weerstand tegen hebt? In het algemeen gaan wij mensen ons dan verzetten. Je kunt het in je buik voelen, die ‘Nee, ik wil niet’. Het is een afkeer die je weerhoudt om de stappen te zetten die je moet zetten. Wij kunnen daar goed in blijven hangen en zo doen we niet wat we te doen hebben en komen we niet verder. De stap die gezet wil worden wordt niet gezet. Herken je dit? Lees dan vooral verder.

Weerstand helpt je niet verder! (Al zegt je mind af en toe van wel…)

Ga je mee met de weerstand dan gebeurt er niets. Het oude blijft bij hetzelfde. Weerstand helpt dus niet. Het zorgt ervoor dat je blijft ronddraaien in hetzelfde kringetje dat je zo goed kent; jouw comfortzone. Heerlijk veilig blijf je vastzitten in iets wat oud en achterhaald is, wat je niet verder brengt.

Weerstand loslaten

Hoe kan je die weerstand overwinnen?

Het is zo gemakkelijk om alles voor je uit te schuiven en geweldige redenen te bedenken om iets niet te hoeven doen. Ondertussen knaagt het in je hoofd: ‘Knaag, eigenlijk zou ik die stap moeten zetten’. ‘Oh wat zou ik blij zijn als …dat… achter de rug zou zijn’. Uitstellen en uitstellen.

Hoe kan je die weerstand overwinnen en de stappen zetten die gezet willen worden? Hieronder vind je een stappenplan waardoor je met een goed gevoel het nieuwe jaar in kan.

Stappenplan voor een goed 2017

  1. Maak nu eerst eens een lijstje met je verlangens voor 2017. Het klinkt zo simpel maar vaak is dat het belangrijkste onderdeel om je doelen te verwezenlijken. Je hoeft niet eens te weten hoe iets verwezenlijkt zal worden. Dat laat je los. Je kijkt simpelweg naar je verlangen.
  2. Kijk dan naar de dingen waar je écht geen zin in hebt, die wel moeten gebeuren. Waar heb je nu echt geen zin in terwijl het je wel in je nek hijgt?
  3. Maak een lijstje met alle redenen waarom je die stap niet wilt of durft te zetten. Weet je wat, maak het nog iets erger. Vergroot die redenen en trek het in het absurde. Het is ook echt onzin en waarschijnlijk belemmert de weerstand jou om je verlangen te realiseren.
  4. Kijk eens goed naar de weerstand en alle berichten die je bovenkamer jou geven. Is het allemaal wel reëel? Pak de meest negatieve boodschap en plaats die eens in een ander daglicht. Dus: zou het ook anders kunnen gaan of zijn?
    Dat alleen al kan je zoveel geven.
  5. Kijk dan naar de eventuele weerstand die er nu nog is en voel hoe die voelt. Doe eens gek en verwelkom dat gevoel. Of het nu weerstand is of walging of nog iets erger, so what! Het is niet meer dan een gevoel en dat mag je voelen. Dood zal je er niet aan gaan :-). Door het verwelkomen van dat gevoel, kan de weerstand minder worden.
  6. Maak een schatting van hoeveel tijd het zou kosten en plan het in.
  7. Doe het gewoon, stop met het luisteren naar alle smoesjes, hoe echt ze ook lijken. Als je iets uitstelt wat gewoon moet gebeuren, dan schiet het niet op.

E-boek 25 Tips voor Geluk

 

Dus verstand op nul, blik op oneindig en zetten die stap. Jouw toekomstige Jij zal je zo dankbaar zijn!

Zet hieronder nu eens welke stappen jij gaat zetten zodat je het nieuwe jaar goed in kan gaan…

Ik ga nu verder met de geweldige algemene voorwaarden. Heb er nu al zin in :-).

Yihaaa Mahatma

PS We hebben onze algemene voorwaarden vernieuwd :-). Vanaf januari 2017 vind je ze op de site.

PPS Wil je meer tools of handvatten om weerstand om te draaien en meer te genieten van je leven, maak dan het event van Leven in Overvloed mee op 25-26 februari 2017. De vroegboekkorting vervalt binnenkort…


 

Over de schrijver
Reactie plaatsen