Bevrijdingsdag; één simpele gedachte kan je leven beheersen
05 mei 2017 

Bevrijdingsdag; één simpele gedachte kan je leven beheersen

Dromen waarmaken valt niet altijd mee. Het is wat veel geweest de afgelopen tijd met het uitkomen van mijn tweede boek ‘Ontwaken in het Nu‘ en dat vraagt nu een beetje zijn tol. Ik ben grieperig en ik slaap wat slechter dan normaal.

Dromen waarmaken…

Als ik fysiek niet helemaal lekker ben ga ik altijd met mijn aandacht naar binnen, want ik weet dat fysieke klachten ook een emotioneel component hebben. Zo ook deze morgen. Ik sloot mijn ogen en ademde eens een aantal keren diep in en uit en toen werd het mij duidelijk. De gedachte ‘het is teveel’ kwam zo uit de diepte naar boven. Vol verbazing keek ik ernaar. ‘Aha, is dit de boosdoener?’ hoorde ik mijzelf denken. Er zaten verder geen emoties bij. Ik kon ook zien vanuit welke ervaringen ik die overtuiging jaren terug in mijn systeem heb opgenomen. Het was ooit veel te veel geweest, waardoor ik ziek ben geworden. Vijftien jaar lang in de WAO had dus nog ergens zijn subtiele sporen in mijn wezen achtergelaten. Wat kan zo’n gedachte toch een enorme tegenwerkende kracht hebben.

Ik heb de rem losgelaten

Ik keek eens wat verder naar mijn leven en zag toen ook het verband in de afgelopen jaren. De invloed van die gedachte heeft zich de afgelopen jaren onbewust op allerlei vlakken gemanifesteerd. Bijv. in het verleden verlangde ik naar meer inkomsten en toch lukte het mij toen niet om mijn dromen daarin waar te maken en meer geld aan te trekken. Ik had dus ergens een innerlijke rem. Stap voor stap heb ik die rem losgelaten, maar nu zie ik heel duidelijk dat die gedachte ‘het is teveel’ ook zijn invloed daarop uitoefende. Dat proces van loslaten heb ik beschreven in mijn tweede boek: ‘Ontwaken in het Nu’. De subtitel is niet voor niets ‘van Overleven naar Overvloed’ en het gaat natuurlijk over je dromen waarmaken.

boeken Mahatma Revier

Het sloeg helemaal nergens op

Ik zie nu dat ik toen onbewust ook gedacht moet hebben dat het teveel was, al sloeg dat helemaal nergens op. Zo’n gedachte kan niet onderscheiden wat wel of niet klopt. Dus als je zo’n angeltje met je meedraagt, dan wordt die gedachte overal op elke situatie toegepast. Of het nu klopt of niet. Inmiddels is er op dat vlak veel veranderd, maar er zijn zo nog wel een paar gebieden waar ik nu die onderliggende gedachte herken als saboteur tegen mijn verlangen.

Gelukkig ken ik verschillende methodes om zo’n negatieve gedachte te ontmantelen. Ik ben net even met mezelf aan het werk gegaan en daarna kreeg ik ruimte en verscheen er een grote glimlach op mijn gezicht. Gelijk voelde ik mij ook fysiek beter worden.

Die angeltjes bepalen je identiteit

Wat is het toch bijzonder dat een enkele gedachte je hele leven kan beïnvloeden en beheersen. Dromen waarmaken met zulke angeltjes valt dan niet mee. Ik weet dat dat niet alleen in mijn leven zo is, maar dat dat voor iedereen zo geldt. Ik ken bijv. een vrouw die een slechte ervaring gehad heeft met haar vader, vanwaaruit ze geconcludeerd heeft dat alle mannen slecht zijn. Het is natuurlijk onzin, want er zijn goede en slechte mannen.

Het bijzondere is dat als we zo’n angeltje hebben, we die vaak nog geloven ook en dat we er onbewust aan vast willen houden. Het bepaalt je identiteit en dat geeft een bepaalde veiligheid. Het brengt echter geen geluk of vrijheid en je dromen waarmaken is er al helemaal niet bij.

Soms, zoals ik vanmorgen, weet je niet door welke gedachtes je geleefd wordt. Pas als je daar achter komt, kan je deze loslaten en kan je leven veranderen.

Lifechangers

Waarschijnlijk weet je wel dat ik naast de events ook jaartrainingen (die ik lifechangers noem) geef. Het ontdekken door welke beperkende gedachtes en emoties jij geleefd wordt is belangrijk onderdeel van deze training. Die emoties en andere weerstanden laten we gedurende dat jaar los. Daardoor ontstaat er ruimte en kun je dromen waarmaken.

Alles wat je van binnen verandert veranderd ook in je dagelijkse leven. Daarom heet deze jaartrainingen ook lifechangers. Dromen willen simpelweg waarheid worden en die gaan we realiseren door een aantal wetten toe te passen. Als er geen weerstand meer is, dan kan je moeiteloos het verlangde manifesteren.

Ikzelf ben inmiddels weer mijn dromen aan het waarmaken en weet dat niets teveel is. Het was niet meer dan een gedachte.

Yihaaa Mahatma

Ik waardeer het als je op dit blog wilt reageren. Ken je iemand die ook bepaald wordt door angeltjes, stuur dit dan door.

boeken Mahatma Revier

 

Over de schrijver
Danielle
Door

Danielle

op 05 May 2017

Mooie blog! Zelf zou ik bij een griepje niet zover terug denken...maar zoals je zegt ..achter iedere ziekte zit een oorzaak...dus een signaal van het lichaam dat iets wilt genezen. Mooi om dat van jou te lezen......beterschap...liefs Danielle

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 05 May 2017

Yep, ik heb het al diverse keren ontdekt, dat er achter fysieke klachten iets emotioneels verstopt zat. Dat geeft zo'n vrijheid om die illusies door te prikken.

Christel Wolff
Door

Christel Wolff

op 05 May 2017

Zou kunnen kloppen heb al 8 weken geen psychiatrische thuiszorg,en ben vrij vaak ziek nl,,,

Simone Elschot
Door

Simone Elschot

op 05 May 2017

Wat mooi Mahatma en wat een synchronisiteit nu ik je blog lees. Precies wat er bij mij nu ook speelt...een griepje en een 'teveel' gevoel wat ik ook aan het transformeren ben...bedankt voor deze eye opener! Liefs, Simone

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 06 May 2017

Haha Leuk je even te lezen Simone. Knufff

Cindy Hogerheide
Door

Cindy Hogerheide

op 05 May 2017

Ik heb nog steess last van mijn rechterbeen/bil, maar weet niet hoe het komt. Hoe kan ik daar dan achter komen? Zou dat ook een negatieve gedachte zijn?

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 06 May 2017

Door naar binnen te gaan met je aandacht, kunnen de onbewuste overtuigingen naar boven komen. Vraag het 's avonds voordat je in slaap valt aan jezelf en kijk dan eens welke gedachte er in de ochtend omhoog komt. Of ga wandelen en blijf de vraag herhalen: 'welke overtuiging draag ik mee in mijn rechterbeen'? En wordt dan nieuwsgierig... Ergens hou je jezelf terug en mag je dus niet vooruitkomen. Kijk maar eens wat je voelt bij deze woorden. Ga maar gewoon spelen met deze vraag. Succes.

Agnes
Door

Agnes

op 06 May 2017

Bij mij zit ook een angel te prikken. De angel van angst dat de burnout nooit meer terugmoet komen. Dat zet wel een rem op mijn leven. Lieve Mahatma je weet me altijd zo te raken dank

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 06 May 2017

Fijn om te lezen lieverd. Laat die rem maar lekker los. Je mag gewoon genieten van het leven.

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 06 May 2017

Ik bedoel Agnes, laat die angst maar lekker los. Die helpt je niet verder, maar belemmert je juist.

Marleen Kragt
Door

Marleen Kragt

op 07 May 2017

Mooi Mahatma om jouw eerlijke verhaal weer te delen. Ik heb nog heel wat angeltjes die losgelaten mogen worden. Liefs Marleen.

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 08 May 2017

Fijn om je reactie te lezen lieverd. Liefs van mij en laat die ondeugendjes maar lekker los.

Reactie plaatsen