Het ware geluk zit in jezelf en staat los van alle uiterlijkheden

Het geluk zit in jou

 Het ware geluk zit in jezelf en dat staat los van alle uiterlijkheden

Het ware geluk zit in jezelf en staat los van alle uiterlijkheden

Wat zit er in jou? 

Het bericht over de dood van Antonie Kamerling heeft mij ooit geschokt. In mijn ogen en ook in zijn eigen ogen was hij een man die alles had. Hij heeft zich van het leven beroofd omdat het leven te pijnlijk voor hem was. Hij had alles behalve het innerlijk geluk. Realiseer jezelf:  het geluk zit in jou.


Hoeveel mensen zijn er niet op deze planeet, die het zwaar hebben. Antonie was en is niet de enige. Ik heb respect voor zijn weg, de worsteling die hij heeft geleverd en zijn uiteindelijke keuze.

Ieder mens heeft grenzen

Depressief

Ik heb een goede vriendin, ook zij is depressief. Zij heeft alles en ze leeft in de duisternis. Ik kan haar niet helpen want ik sta te dichtbij. Het doet pijn om niets te kunnen doen voor haar. Ik voel vaak mijn machteloosheid en wil haar de pijn besparen. Het werkt niet. Het enige wat ik kan doen is onvoorwaardelijk van haar houden en haar licht sturen. Ook helpt het mij te doorzien, dat zij deze weg moet gaan.

Het ware geluk zit in jezelf en staat los van alle uiterlijkheden

De valkuil

De valkuil is om haar te willen redden en haar (in haar ogen) te willen veranderen, wat ze dus niet accepteert. Een andere valkuil is mijzelf met haar te willen vereenzelvigen. Zij is depressief, dus ik word het ook en dan ben ik haar trouw.


Dit is een onbewust menselijk mechanisme. Het werkt allemaal niet. Als ik haar worsteling zie dan buig ik mij voor haar lot en stuur ik haar licht.


Tegelijkertijd zeg ik tegen mijzelf hoe gezegend ik ben, anders ga ik met haar energie mee de duisternis in en daar heeft noch zij, noch ik iets aan.

Ieder mens heeft grenzen

Mag ik gelukkig zijn?

De vraag komt wel eens in mij op: 'Mag ik gelukkig zijn terwijl iemand van wie hou dat niet is?' Ja, dat mag dus. De mensen die het zwaar hebben, hebben er niets aan als jij mee gaat lijden. Dat maakt hun leed niet lichter, al denken we soms van wel.


Ik kan haar het meeste geven door mijn eigen licht te laten schijnen en daar kies ik voor.


Tegelijkertijd doet het mij des te meer beseffen dat de uiterlijkheden van het bestaan ons in essentie niet gelukkig kunnen maken, al denken we vaak van wel.


Het geluk zit in jou!

Het geluk zit echt in jezelf. Misschien maakt een bepaald succes je even blij, of een relatie of geld en toch ... dat alles is tijdelijk. Het ware geluk zit in jezelf en dat staat los van alle uiterlijkheden. Als je de zon niet in jouw leven kunt zien schijnen, dan is dat triest. Des te meer omdat ik weet dat je dingen kunt verwerken, waardoor het leven er anders uit gaat zien.


De wereld buiten jou is niets meer dan een afspiegeling van wat er binnen in jou leeft. Als jij je blik op de wereld verandert, verandert de wereld buiten jou.


Kies dus voor geluk en wees oneindig dankbaar voor alles wat je hebt. Hoe weinig het soms ook is. Het geluk zit in jou!Meer lezen?

Download GRATIS het e-book 

'25 Tips voor Geluk'.

Want dan ga ik je lekker verder helpen om meer geluk in jouw leven te creëren.


Let op, na aanmelden krijg je de link naar het e-book in je mailbox (Check ook je spam). Daarna kun je het zo downloaden.

Je ontvangt daarna ook regelmatig mijn mails met inspiraties, hints en humor.

No opt-in form has been selected