Lees het hier

Geluk? Hoe bereik je dat?

lees het hier

Geluk is waar ieder mens ten diepste naar verlangt.

 Als je iets bereikt in je leven, dan kun je een diep gevoel van geluk ervaren. Vaak maakt dit gevoel van geluk daarna weer plaats voor een nieuw verlangen. Zo werkt ’t nu eenmaal bij ons.


Geluk kan je niet 'doen'. Het is dat spul wat van binnen zit, wat vanzelf af en toe naar boven komt. Je kunt echter wel stappen ondernemen om in een bepaalde energie te komen zodat het geluksgevoel sneller naar boven kan komen. Je kunt geluk dus wel aantrekken!


Als het zonnetje eens een dag niet schijnt, dan kun je flink balen en het leven heel donker laten worden. Het weer deugt niet, het werk deugt niet... Je vrienden deugen niet en jijzelf deugt natuurlijk ook helemaal niet. Het leven is één triest gebeuren. Als je eenmaal in die negatieve maalstroom terecht komt, dan kan je regelrecht het donkere zwarte gat induiken. Sommige mensen doen dat echt vol enthousiasme en blijven er dan soms ook dagen, maanden en soms wel jaren in zitten.

Lees het hier

Geluk zit van binnen!

Het schijnt dat chocola helpt. Door dat te eten komen er chemische stofjes vrij die je dat geluksgevoel (dopamine) geven. Toch heb je mijns inziens geen chocola nodig om beter in je vel te gaan zitten. Het gaat erom dat je bewust wordt. Bewust van je gedachten en dat je kiest om uit die negatieve spiraal te stappen.


Lees het hier

Tips voor meer geluk:

Tip 1: Goed? Wat is er wel goed?

Kijk naar wat wél goed is, in plaats je te Focussen op wat niet deugt. Elke keer als je dan zo'n negatieve gedachte hebt, keer je deze gelijk om. Je hoeft die nieuwe, omgekeerde gedachte niet eens te geloven. Het is een keuze om het negatieve of het positieve te denken en daardoor ga je dat, waar je voor kiest, ook zien. Dan ga je het geluk ervaren. Stapje voor stapje zul je je gelukkiger gaan voelen


Dus: "Het weer is slecht" wordt... "Het weer is geweldig" (regen kan ook geweldig zijn!) "Ik kan het niet" wordt... "Ik kan het! "(Het ligt er maar aan hoe hoog je jouw lat legt)! "Ik heb een rot humeur" wordt..."Ik kies voor een geluksgevoel" (ook al voel je het misschien in het begin niet en druist het tegen je gevoel in). Ook van een rotgevoel kun je trouwens genieten en dat geeft je weer geluk :-).

lees het hier

TIP 2: Wees dankbaar

Als je je realiseert hoe goed we het hier hebben, dan ga je anders naar jouw leven kijken. Ik ben onlangs in India geweest en dat is hartverscheurend. De taferelen die je daar ziet en meemaakt. Een armoede die zo groot is. Wij zijn zo rijk hier. Ook al heb je misschien niet veel. Toch ben je rijk. Alleen al het feit dat je een dak boven je hoofd hebt en een bed om in te slapen...  Des te meer je contact kunt maken met het gevoel van rijkdom, des te meer rijkdom er naar jou toe kan stromen. Des te beter je je gaat voelen. Ik gun het jou!

Lees het hier

TIP 3: Stop met klagen!

Wij klagen soms zo snel. Stel je eens voor dat je niet meer klaagt. Of het nu gaat om het weer, of om je werk, je salaris of het verkeer. Kies er bewust voor om "Ja" tegen dat te zeggen wat je tegen komt. Als je dit alles 21 dagen volhoudt, dan heb je met een maand een compleet ander leven. Ik daag je uit!


Relevante artikelen

Het geluk zit in jou Kijk ook eens bij onze online trainingen, waardoor je vanzelf meer geluk kunt gaan ervaren. Download GRATIS het e-book '25 Tips voor Geluk'.

Dan geef ik je nog meer tips. Zo creëer je steeds meer geluk in jouw leven.


Let op, na aanmelden krijg je de link naar het e-book in je mailbox (Check ook je spam). Daarna kun je het zo downloaden.

Je ontvangt daarna ook regelmatig mijn mails met inspiraties, hints en humor.

Vind je dit een mooi artikel? Misschien wil je het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.