In de Flow
Algemeen
Mahatma Revier
Algemeen
09/04/2018
2 min
4

Hoe snel ben jij weer terug in de flow?

09/04/2018
2 min
4

Flow jij weer snel terug?

Naar aanleiding van mijn blog over de slapeloze nacht waarin ik zo uit mijn eigen flow was en stoeide met mijn innerlijke demonen, kreeg ik een e-mail van Marieke.

Terug in de tijd

Ik ging even terug in de tijd en zag dat ik dat vroeger ook dacht. Ik dacht dat therapeuten en trainers helemaal perfect waren en nooit meer ergens last van hadden. Totdat ik bij mijn leraar van toen zag dat dat niet klopte en inmiddels na 30 jaar bewustwording weet ik wel beter.

Ik vertrouw trainers en coaches juist als zij zichzelf durven te laten zien. Die kwetsbaar durven zijn en authentiek. Dat zijn in mijn ogen de leraren waar ik van wil leren. Je kunt ook niet altijd in de flow zitten.

Ik weet dat wij mensen onszelf blijven ontwikkelen en dat de mate van innerlijke vrijheid niet meer bepaald wordt door gedachtes die allemaal zijn opgelost. Tussen die 60.000 gedachtes die wij op een dag hebben, kan er zomaar nog wel eens zo’n lastigerd zijn die je even beet kan hebben. Dat is helemaal niet erg, want het leven zal je blijven uitdagen.

Innerlijke vrijheid en flow staat voor hoe snel je kunt opveren. Hoe snel je je bewust bent van een pijnlijke gedachte en de bijbehorende emoties en de mate waarmee je daarmee geïdentificeerd bent. In die mate kun je die gedachte weer omdraaien en zien wat waarheid is.

Wat is waarheid? Mijn waarheid is…

  • dat we mogen blijven leren. Dat we al perfect zijn in onze imperfectie.
  • dat wij mensen oneindig zijn en er een constante flow is van upjes en downtjes.
  • dat we spirituele wezens zijn in een lichaam en tijdelijk hier even op aarde zijn om het te beleven.
  • dat we altijd verbonden zijn met onze essentie en dat die ons zo mooi kan begeleiden, als wij het toelaten.
  • dat we mogen genieten en dat we een trilling hebben. Hoe meer we genieten, des te hoger de trilling. Vanuit die trilling vormen we ons leven en trekken we dingen aan of stoten we ze af.
  • dat we het leven vormen vanuit onze gedachtes.
  • dat als je jezelf opent om te ontvangen, je ook gaat ontvangen.

Het leven lacht mij sinds die stoei- en groeinacht weer helemaal toe en ik geniet met volle teugen.
Dankbaar en rijk voel ik mij. Dankbaar voor al mijn ervaringen, zowel de pijnlijke als de mooie en ik ben dankbaar voor wie ik ben geworden.

Dat gun ik jou ook. Dat je oprecht en eerlijk bent en naar jezelf kunt kijken met een oneindige zachtheid en een grote dankbaarheid.
Jij verdient dat.

Aanrader

Maak een event mee. Dit event helpt je met het transformeren van die pijnlijke gedachtes en emoties, waardoor je gaat zien wie jij bent. Dan kan het (weer) gaan stromen en lacht het leven ook jou toe.
Luister eens naar het kleine stemmetje van je hart en kies voor de flow energie… Misschien is het nu tijd voor jou.

Warme groet,

Mahatma

ps, dit bericht mag gedeeld worden, daar help je een ander ook weer mee en je kunt hieronder ook een reactie achterlaten.

 

Reacties
Categorieën