Een keuze bepaalt de richting van je leven…
Angst
Mahatma Revier
Angst
01/15/2016
2 min
8

Een keuze bepaalt de richting van je leven...

01/15/2016
2 min
8

Een keuze bepaalt de richting van je leven. Elke beslissing die je neemt in je leven heeft effect. Je hebt nu het leven dat je hebt door de keuzes vanuit het verleden. Ook het niet maken van een keuze is een keuze.

Ik schrijf dit hier aan de Westkust van de USA. Al mijmerend kijk ik terug naar de keuzes die ik het afgelopen jaar gemaakt heb. Ten eerste was de keuze in september om samen met Anne Raaymakers (www.facebook.com/anneraaymakers) naar Florida te gaan. Daardoor zitten we nu in een huis en werken we beiden aan ons boek.

Mijn belangrijkste keuze…

Een keuze die mijn leven het afgelopen jaar volledig op zijn kop zette was echter iets heel anders en wel om mijzelf op mijn bedrijf te laten coachen. Jarenlang heb ik mijn bedrijf alleen gerund en dat viel niet altijd mee. Ik kon opeens zien hoe zwaar mij dat viel en hoe graag ik mij wilde laten coachen door iemand met meer verstand van ondernemen dan ik zelf. Wat was ik blij toen ik in juni met een handdruk mijn coachdeal sloot. Een stille traan rolde er toen over mijn wang. Een traan van opluchting. Niet meer alleen.

Het ego

Het ego houdt in het algemeen niet zo van vernieuwingen en wil liever vast blijven zitten in oude vastgeroeste patronen, al zijn die soms pijnlijk. Het is mijn instelling om nooit zo naar dat ego te luisteren en juist elke keer weer te kiezen voor vernieuwingen. (Hier zijn ze op kantoor niet altijd even blij mee.)

Het mij laten coachen heeft effect gehad en dat was natuurlijk ook de bedoeling. Hierdoor besloot ik in juni een nieuwe richting in te slaan met mijn bedrijf. De opleiding zijn we nu aan het afronden en de twee jaartrainingen ‘Lifechangers’ genaamd werden in het leven geroepen. Er kwam een Spirit Coaching App en er werd een nieuwe website gemaakt met een grote database over geluk en manifesteren. Dat waren allemaal keuzes.

Ook is het kantoor verbouwd en we hebben nu twee keer zoveel ruimte dan voorheen. Al met al was het een bruisend jaar met vele momenten waarop ik een keuze maakte die de richting van mijn leven veranderde.

Het was niet altijd even gemakkelijk, want het ego sputterde wel. ‘Als je een nieuwe weg op gaat’, zei het, ‘dan kan het fout gaan. Blijf maar liever bij het oude, dan weet je tenminste wat je hebt… Sputter, sputter, sputter’. Natuurlijk luisterde ik daar niet zo naar en maakte ik elke keer weer heel bewust een keuze voor het nieuwe.

Een nieuw jaar

Nu staan we aan het begin van een nieuw jaar. Een jaar dat blanco aan onze voeten ligt met allerlei mogelijkheden en eventuele keuzes. Een jaar waarvan we de koers nooit helemaal van te voren kunnen bepalen, al is doelen stellen nog zo effectief. Als ik kijk naar het nieuwe jaar, dan maak ik nu een keuze om mijn hart weer te openen voor een man. (Dat is al gaande). Ik maak een keuze om mijn boek uit te gaan geven en zo zullen er nog wel wat vernieuwingen komen. Het voelt goed om te zien dat ik keuzemogelijkheden heb en dat ik ze werkelijk heel doelbewust neem.

Welke keuzes ga jij maken?

Als jij een terugblik maakt en kijkt naar jouw keuzes, word je daar ook blij van? En welke keuzes vraagt het nieuwe jaar van jou en ga je die ook nemen? Ik gun jou ook dat je gaat zien hoeveel keuzes je hebt, al voelt dat soms niet zo. Ik gun jou ook dat je een keuze maakt voor een fijn leven.

Maak eens een event mee, dat kan je verder helpen met het maken van een keuze.

Op jouw keuzemogelijkheden,

Mahatma

P.S. Ik waardeer het enorm als je hieronder wilt laten weten welke keuzes er door jou gemaakt gaan worden…

Reacties
Categorieën