4 Tips voor Nationale Complimentendag
01 maart 2012 

4 Tips voor Nationale Complimentendag

 

Oftewel we zijn eerder geneigd naar het negatieve te kijken (zo zit de mind, of ons ego nou eenmaal in elkaar), dan naar het positieve. Het grappige is dat als je iemand positief bejegend, dat ook veel sneller terug krijgt en dat dat de ander ook veel meer stimuleert. 

We denken vaak dat als we veel kritiek geven dat de ander zich dan ten positieve verandert. Helaas gaat kritiek en positief  niet samen. Kritiek heeft een negatief tintje.

Je zou natuurlijk wel feedback kunnen geven en dat hoeft helemaal niet negatief te zijn. Dan zit er geen lading bij en geen (stiekeme) wens dat de ander anders moet zijn dan hij of zij is. Die wens is per definitie al afkeuring. Dan maak je iemand alleen maar bewust van iets en dat is op zich natuurlijk prima. Hier moet de ander natuurlijk ook open voor staan.

Wat ook speelt is dat we vaak niet meer zien hoe geweldig de ander eigenlijk is. Ons denken maakt van het bijzondere al snel iets algemeens en vanzelfsprekends.
Laat vandaag een begin zijn van iet wat je vaak zult gaan toepassen. Namelijk het werkelijk zien van de ander en de ander ook werkelijk waarderen en daar uiting aan geven.

Mocht je dat alles niet zo gewend zijn, begin dan eens met jezelf. Dat is ten alle tijde een mooi begin. Volg de stappen hieronder op en weet dat je zo ook jouw leven al heel snel ten goede kunt veranderen.

Tips:

  1. Begin eens met in de spiegel te kijken en jezelf te complimenteren. Voor sommige zal dit niet gemakkelijk zijn, want we kijken meestal naar wat niet deugt… En Toch! Dat oude verhaal ken je nu wel, dus focus je eens op iets nieuws, oftewel op het positieve. En ja, ieder mens heeft iets positiefs, dus jij ook!
  2. Kijk eens om je heen en kijk wie er dan in je gezichtsblik komt. Vraag je dan eerst eens in stilte af, waar je blij mee bent wat die persoon. Hoe inspireert die persoon jou of waar heb jij respect voor, wat die persoon betreft. Wees je tegelijkertijd bewust hoe snel je mind ook naar het negatieve kan afdwalen en ga daar niet in mee.
  3. Stap op die persoon af en vertel het hem of haar. Wees eens bloedeerlijk juist in het positieve.
  4. Ga dan de hele dag op deze wijze verder, en geniet ervan.

Wees nieuwsgierig hoe dit jouw energie zowel als de energie van de ander verandert…

Wat super dat je dit hebt gelezen, dat zegt al heel wat…

Complimentaire groet van,

Mahatma

Over de schrijver
Reactie plaatsen