emoties verwerken
Algemeen
Mahatma Revier
Algemeen
05/24/2017
2 min
4

Als Ali B zijn emoties kan verwerken, dan moet jij dat toch ook kunnen...

05/24/2017
2 min
4

Als Ali B het kan: dan moet ik het toch ook kunnen

Ik kijk naar het interview met Ali B in College Tour. Ali is openhartig en eerlijk en raakt mijn hart. Op een gegeven moment praat hij over zijn vader. De man was geen beste vader voor hem geweest en daar was hij nogal wat van zichzelf in tegengekomen.

Hij vertelde dat hij vol emoties aan het sterfbed van zijn vader zat en dat hij opeens dat kleine jochie zag, dat hij vroeger was. Het innerlijk kind wat zoveel tekort gekomen was. Het was ontroerend mooi om hem te horen zeggen dat dat jochie gewoon gelijk had om zó boos te zijn op zijn vader. Hij vocht niet met zijn gevoel, maar hij zei er ‘ja’ tegen. ‘Ja, je hebt alle recht om boos te zijn’.

In gesprek met zijn innerlijk kind

Maar daar bleef het niet bij. Want toen stelde hij de volgende vraag aan zijn innerlijk kind: ‘maar nu? Wat doen we er nu mee? Dat verleden kunnen we niet veranderen’. Hij besefte toen dat zijn vader ook zo’n jochie in zich meedroeg en begon vragen aan hem te stellen. Vragen over zijn jeugd en wat hij had meegemaakt. Zijn vader praatte en Ali begreep van waaruit zijn vader gehandeld had. Ali smolt en liet zijn woede los.

Van agressie naar compassie

Ik keek naar dit interview en werd erdoor geraakt. Wat een grootsheid om dat zo publiekelijk te delen. Om zó kwetsbaar te kunnen zijn. En wat een wijze keuze heeft hij gemaakt. Hij liet letterlijk zijn rugzak vol frustratie los en stapte van agressie over naar compassie. Daar heb ik nu vet respect voor. Hij koos dus voor innerlijke vrede.

Misschien herken je wat van jezelf in het verhaal van Ali. Misschien draag jij ook wat mee vanuit een pijnlijk verleden. Daar kan je wel oud mee worden, maar niet gelukkig.
Hoe wil jij leven? Wil je leven vanuit vrijheid en een innerlijke vrede? Of wil je knokken en gefrustreerd door het leven gaan vanwege je innerlijk kind, omdat er ooit iets pijnlijks is gebeurd? Het is een keuze die je maakt. Die keuze kan jij NU, net als Ali heeft gedaan, ook maken.

Ervaar innerlijke vrede

Het event ‘Laat je rugzak los’  loopt al aardig vol, maar er is nu nog plaats voor jou. Misschien is het nu tijd voor jou? Tijd om innerlijke vrede te ervaren en te gaan genieten in plaats van te overleven? Ik daag je uit om stappen te zetten en je rugzak met oud zeer los te laten.

Je hoeft niet alleen te komen want je mag nu gratis nog iemand meenemen. Dat is dubbel plezier, want zo’n event is ook echt vet genieten. Wij maken namelijk geen drama van al die drama’s, maar laten ze gewoon los. En hoe dan je leven verandert ga je zelf ervaren.

Wees er snel bij, dan loop je bovendien de vroegboekkorting niet mis. Dus spring op en verander ook jouw leven. Als ik, Ali B en al die andere mensen die je zijn voorgegaan dat kunnen, dan moet dat voor jou ook mogelijk zijn.

Op jouw innerlijke vrede,

Mahatma

Om het interview met Ali B terug te zien, kan je hier kijken… 

 

Reacties
Categorieën