Page content

article content

Bewustwording is essentieel als je gelukkig wilt zijn, dus zet een stap!

Bewustwording is het bewust worden van wie je bent en van de patronen in die je bent gaan leven.

Als je dat weet dan kan alles veranderen. Ik leg het hier eerst uit in een video en daarna met het verhaal van Marie.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Bewustwording, wat is dat nou precies? Vraagt Marie mij als ik het seminar begin met de woorden: ‘Bewustwording is essentieel, dat is waar we mee aan de slag gaan.’ Bewustwording is dat je je bewust wordt van jezelf’ antwoord ik haar. We denken dat we leven vanuit ons denken. Dat klopt echter niet. We leven vanuit onze onbewuste programmering. ‘Dus het gaat om bewustwording van je gedachtes, van je emoties en met name van alles wat er op een dieper niveau in je omgaat.’

‘Hum’ zegt Marie. ‘Misschien kom ik dan allemaal ellende tegen. ik geloof dat ik op die bewustwording niet zo zit te wachten. Daar word ik dan toch niet blij van.’

Bewustwording is de sleutel tot geluk

Ik zie hoe ze zit te stoeien met zichzelf en kijk haar aan met een zachte blik. Ik begrijp ook haar weerstand. Zij heeft veel meegemaakt als kind, waardoor ze een programmering heeft meegekregen die lastig is. Met een gebrek aan eigenwaarde en een gevoel van slachtofferschap voelt ze zich regelmatig gevangen in pijn. Marie is een buitenbeetje die zich heeft moeten pantseren en op deze wijze sterk door het leven is gegaan. Ik herken mijzelf wel in haar. Zo was ik vroeger ook. Ik ben er stuk op gelopen en uiteindelijk, hoe bang ik ook was, ben ik toch met bewustwording aan de slag gegaan. Alle opleidingen die ik op het gebied van bewustwording uiteindelijk heb gevolgd, hebben mij gebracht tot waar ik nu sta. Dat is de vrouw die ik in wezen ben.

Ik kijk terug waar ik vandaan kom

Een tiental jaar geleden volgde ik zelf een seminar over bewustwording. In dat seminar ga ik terug naar mijn jeugd. Ik zie een moedig, maar oh zo bang klein meisje. Ze is bang voor haar stiefvader, die als hij gedronken heeft gewelddadig is en haar niet moet. Ik zie hoe ze verlangt naar zijn liefde en aandacht, maar die aandacht en liefde gaan niet naar haar, maar wel naar haar zusjes en broertje, zijn eigen kinderen. Het verlangen naar aandacht, de afwijzing en de angst beheersen haar. ‘Bewustwording’ zegt de volwassen vrouw in mij. ‘Word het je bewust welke programmering je hebt meegekregen. Durf het te voelen, het is zo oud.’ Ja die volwassen vrouw in mij weet het wel. Zij weet als geen ander dat het kan veranderen als ze het durft te voelen. Dat heeft ze in de voorgaande jaren elke keer weer ervaren. Maar toch…

Download het gratis e-book

Download het gratis e-boek: ’25 tips voor Geluk’. Dat kan je zoveel  geven.

Ik ga het aan die bewustwording

Dan duik ik erin en sta ik de pijn toe bezit van mij te nemen. Tegelijkertijd is de volwassen vrouw in mij aanwezig. Vol liefde kijkt ze toe hoe ik onder ga in golven van pijn, afschuw en angst. De ene golf na de andere komt voorbij. Het is niet erg. De volwassen vrouw in mij weet dat het golven zijn en dat ze voorbij gaan. Opeens is het gedaan. Een immense stilte valt over mij heen. Ik voel mij het centrum van het universum. Ik ga op in een liefde die eindeloos is en voorbij gaat aan alle grenzen. Als ik wat later mijn ogen open, kijk ik met nieuwe ogen de wereld in. Alles is zó kleurrijk en intens. De schoonheid is overweldigend en ik krijg er tranen van in mijn ogen.

mooie zee

Bewustwording is de weg voor moedige mensen

Deze herinneringen komen in een flits voorbij als ik kijk naar Marie. ‘Bewustwording is de weg voor moedige mensen’ zeg ik tegen haar. ‘Mensen die geen genoegen nemen met het leven vol beperkingen door een pijnlijke programmering. Jij hebt zo’n programmering. Jij denkt dat je het niet waard bent om liefde te ontvangen. Die overtuiging heb je niet zo maar. Dat is ontstaan door ervaringen. Een blik van je moeder of een vader die boos naar je keek, kan je dat hebben doen denken. Als één of beide ouders niet zo liefdevol was ben je gaan denken dat het door jou kwam. Dat jij niet goed was. Dat jij die liefde niet waard was. Dat was natuurlijk onzin, maar als kind kan je dat niet zo zien’.

De onverwerkte emoties en de pijnlijke beperkende overtuigingen liggen opgeslagen in onze miljarden cellen, waaruit ons lichaam bestaat. We zijn ons dat echter niet meer bewust want die informatie is weggezakt in ons onderbewustzijn. Toch weet het lichaam precies wat je ooit hebt meegemaakt. Kijk dus niet vreemd op van jezelf als je in sommige situaties anders reageert dan je zou willen. Op dat moment vertelt je lichaam jouw verhaal. In het algemeen is dat dus jouw ‘kind’verhaal. Ook al zijn we er niet meer bewust mee in contact. We worden er wel 95% van ons leven door geleid!

Hersengolven…

Als kind zijn we open wezens en zitten we op een hypnosestand. Dat betekent dat de hersengolven van een kind langzamer gaan dan bij volwassenen. Hierdoor komt alles wat je als kind meemaakt direct bij je binnen op een zodanige wijze dat je denkt dat dit de waarheid is. Hoe ouder je wordt des te sneller je hersenen gaan werken.

Deltafase

In onze hersenen kunnen deze hersengolven waargenomen worden. Hersengolven zijn eigenlijk minuscule elektrische stroompjes, die een soort chemische reactie afgeven. Hierdoor ontstaan emoties. De hersenen van een kind hebben een lagere frequentie dan de hersenen van een volwassene. Er is dus veel minder activiteit. Een baby heeft hersenen die volledig op delta niveau zitten. Dit is de zwaarste hypnosestand die je maar kan bedenken.

bewustwording

Thetafase

Tijdens de eerste twee jaar van ons leven ontwikkelen onze hersenen zich en komen we als kind meer terecht in de theta fase. In deze fase vertonen de hersenen meer activiteit, maar nog steeds is het een intense hypnosestand. We kunnen nog niet goed nadenken, maar we nemen alles scherp waar en geloven alles wat we zien. Met al die beelden en ervaringen vormen we ons beeld van de wereld. Het is een kinderlijk beeld dat als zodanig vastgelegd wordt op de harde schijf van onze hersenen. Al die informatie zakt dus ook naar onze prille cellen en zo wordt onze persoonlijkheid stap voor stap gevormd.

Alpha fase

Van ons zesde tot twaalfde levensjaar zitten wij mensen op de alpha trilling. Dit is een ontspannen aanwezig zijn, waarin we nog sterk met ons zelf zijn verbonden.
Als je nu even je ogen sluit en een paar keer diep in- en uit ademt, zak je als vanzelf naar deze alpha staat.

Bèta fase

Vanaf ons twaalfde levensjaar ontwikkelen we ook de bèta trilling. Dit is de staat van zijn waarbij we beslissingen moeten nemen en waarbij we onze hersenen goed gebruiken om bewust informatie op te nemen. Het dagbewustzijn van een emotioneel ‘gezond’ mens wisselt deze bèta stand af met de ontspannen alpha stand. Hoe meer stress iemand ervaart, des te meer deze persoon in de bèta frequentie zit. Juist dan is ontspanning essentieel.

Stap voor stap ontwikkelen we ons van baby vanuit het delta niveau verder naar een volwassen mens met een dagbewustzijn waarin we in de alfa-bèta staat leven.

Jij bent zoveel meer dan je denkt…

Alles wat je durft te voelen, alles wat je onder ogen durft te komen, verandert. Dat is quantum physica wet. Normaal gesproken gaan we echter op de loop voor onze gevoelens. We willen ze niet voelen, want vaak doet het dan pijn.

bewustwording

Het ego wil je per definitie beschermen voor die pijn en weet niet dat het daardoor juist erger wordt. Door elke keer alle gevoelens weer onder de mat te schoffelen, blijf je vastzitten in oude patronen en overtuigingen. Vastzitten in de mind. Dat is per definitie beperkt. Jij bent zoveel meer dan je denkt. Je kunt zoveel meer dan je denkt.

Ben ik niet te laat?

Door bewustwording breng je alles in het licht. Ik leg dit alles uit aan Marie en de groep. Ze zucht diep en kijkt mij treurig aan. ‘Hoeveel jaar heb ik dan al niet verspild. Ben ik niet te laat daarmee?’ vraagt ze mij. ‘Nee lieverd, het is nooit te laat. Als je nu begint met bewustwording dan is het nu jouw tijd. Eerder ging het niet. Hoe jonger je hiermee begint, des te sneller de transformatie kan gaan en des te langer je er natuurlijk plezier van kunt beleven, want je leven gaat veranderen. Maar ook op latere leeftijd kan je daar mee beginnen.’ ‘Waardoor verandert je leven dan?’ vraagt Marie weer.

Het is een illusie

Bewustwording gaat je laten zien dat jouw beperkende gedachten over jezelf, een illusie waren vanuit dat kind, vanuit die hypnose. Dat dat dus letterlijk een kind gedachte was.

Je gaat dus zien wat jouw volwassen waarheid is en daar van uit ga je dan leven. Als je denkt dat je niets waard bent, dan zal je ego daar ook elke keer bewijzen voor vinden. Je ego verdraait dan de realiteit zo, dat jouw hypothese waarheid wordt. Dat is pijnlijk, maar ook veilig. Dan kan je blijven zitten waar je zit en daar houdt het ego wel van. Dat is je comfortzone. Als je hele nieuwe gedachten over jezelf aanneemt dan valt alles wat je kende weg, waardoor je in het begin je oude vertrouwde pijnlijke grond onder je voetjes gaat missen. Het nieuwe is dus per definitie onveilig voor het ego. Daarom zeg ik elke keer dat dit een weg is voor moedige mensen.

Dan gaat er een nieuw leven komen

‘Verlang je naar geluk?’ Vraag ik aan Marie. Ze knikt met haar hoofd Ja. ‘Heb je moed?’ Ik zie haar denken en dan verschijnt er langzaam een glimlach op haar gezicht wat eerder nog zo troosteloos keek. ‘Ja’ zegt ze volmondig. Moedig ben ik wel. ‘Gefeliciteerd’ zeg ik lachend tegen haar. Dan gaat er een nieuw leven komen. ‘Ja, dat wil ik wel. Ik ga het gewoon aan die bewustwording. Ik ben dat gevoel van niets waard te zijn zo zat. Dan heb ik het nog niet eens over het schuldgevoel waar ik al mijn hele leven mee rondloop, terwijl ik eigenlijk niets verkeerd heb gedaan. Ik ga het aan’ roept ze luid en en neemt de hele groep mee in haar enthousiasme. Ik voel mij ontroerd en blij voor haar, want ik weet dat dit een nieuw begin voor haar is.

Zoals ik in het begin al zei: ‘Bewustwording is een weg. Van het bewust worden van jezelf, van alles wat er in je leeft, maar vooral ook van al jouw schoonheid, jouw liefde en jouw waarheid’.

Mocht je geïnspireerd zijn door de weg van Marie, zet dan een stap en maak eens een event mee. Misschien is dat jouw eerste stap op het pad van bewustwording. Ben je al langer bezig, dan nog… bewustwording gaat in golven. Steeds dieper en dieper komt de waarheid dan binnen. Steeds meer en meer zul je zijn wie je bent. In al je kracht en kwetsbaarheid.

Kijk hier op onze agenda naar welk event of challenge er binnenkort gegeven wordt en zet een stap. Misschien is het allerbelangrijkste van bewustwording dat je in beweging komt. Er over blijven nadenken heeft geen zin. Dat helpt je gewoon niet verder, anders had je allang dat leven gehad waar je van droomt. Wij mensen moeten echt in actie komen voordat er daadwerkelijk iets kan veranderen. Het heel bewust kijken naar jezelf en je oude patronen, en het jezelf even stevig en bloedeerlijk onder een vergrootglas leggen, dat heeft wel effect. Dat vraagt altijd een beetje moed, net zoals dat bij Marie was.

Blijf zacht naar jezelf…

Als je jezelf gaat ontdekken dan ga je ook inzien door welke programmaatjes jij geleefd wordt en dat is niet altijd nieuws waar je blij van wordt. Misschien moet je dan erkennen dat ook jij fouten maakt en hebt gemaakt en toch niet helemaal perfect bent. Dan is het heel gemakkelijk om jezelf te gaan afkeuren. Let op, dat ‘jezelf afkeuren’ is ook een programmaatje wat je kunt herkennen. Word je ook daar maar bewust van en trap er niet in. Jezelf afkeuren is nergens voor nodig. Wij mensen hebben voortschrijdende inzichten en zijn toch echt hier op aarde om die fouten te maken, er van te leren, jezelf vol enthousiasme te vergeven en om het daarna anders te gaan doen.
Dat maakt ons mensen. Er bestaat gewoon geen perfectie. Geen mens die zonder fouten is. Allemaal hebben we zo onze eigen dingetjes. Dus kijk met zachte ogen naar jezelf en keur jezelf vooral goed. Dat verdien je gewoon.
Elke ontdekking over jezelf (al is deze misschien negatief) is gewoon een goedkeuring waard. Dus tracteer jezelf daarna op een bos bloemen, of iets anders waar je hart blij van wordt. Dat ben je waard en ja, dat mag.
Moet er nog wat worden recht gezet of uitgesproken worden, doe dat dan. Het vraagt misschien een beetje moed, maar ach, dat heb je wel. Niet denken dus, maar gewoon doen. Het zal je leven naar een totaal ander punt leiden. Eentje waar je hart van gaat zingen.

Dat is wat ik je gun,

Mahatma

Op jouw bewustwording

Mahatma

Het is fijn als je dit bericht deelt, zodat anderen ook verder kunnen komen. Alleen het lezen van dit artikel is al bewustwording.

Wat is jouw ervaring met bewustwording? Laat hieronder een reactie achter.

Download het gratis e-book

Download het gratis e-boek: ’25 tips voor Geluk’. Dat kan je zoveel  geven.

Wil je elke dag geïnspireerd worden met tips, waardoor je meer bewust wordt, meld je dan aan op mijn facebookpagina.

Kijk hier naar een video over bewustzijn door professor Geurts: Waar in je brein zit het bewustzijn.

Comment Section

29 reacties op “Bewustwording is essentieel als je gelukkig wilt zijn, dus zet een stap!


Door Joke van Vliet op 16 mei 2016

Voor mij is BEWUSTwording luisteren naar mijn innerlijke stem. Een leerproces omdat ik niet wist -nooit onderzocht- dat alles wat ik nodig heb, reeds vanaf mijn oorsprong in me zit!
Dat volop te gaan beseffen, en dus gaan benutten/ toepassen, geeft rust, vertrouwen, hoop en meer inzichten, eigen waarheden.
Mijn eigen zijn, die door mezelf gezien en gehoord mag worden:
MERCI DAT IK ER BEN/ BESTA


Door Mahatma Revier op 17 mei 2016

Mooi Joke. Ik ben zo blij voor je dat je het bent aangegaan. Het leven kan alleen maar leuker worden.
Warme groet,
Mahatma


Door Anita op 16 mei 2016

Bewustwording…ga het aan!


Door Anita op 16 mei 2016

Bewustwording……ga het aan!

Ik ben een jaar geleden begonnen met “Bewustwording”, al wist ik niet “bewust”, wat dit voor mij zou inhouden.
Ik ben erin gestapt, hopende mij weer beter te gaan voelen, beter in mijn lijf te zitten en vooral minder gedachten,angsten en onzekerheden, niet wetende wat ik tegen zou gaan komen. Hier ben ik mij nu wel heel bewust van.
Ik heb en had al jaren aan mijzelf gewerkt, wel met resultaat, maar niet voldoende en het ging mij veel te langzaam, was en ben het zo spuugzat geweest allemaal.
10 tot 15 jaar terug las ik het boek van Mahatma, doordat ik hoorde, las en erachter kwam dat ik HSP was/ben, doordat ik hier wat informatie ben gaan zoeken, kwam ik “toevallig”, het boek van Mahatma tegen.
Dit boek heeft mij “toen” al wel wat gedaan, ondanks hoe diep ik toen nog zat.
Ik ging naar een event van Mahatma en voelde dat ik “de basiscursus ‘Lifechanger'”, moest gaan doen, ik voelde en wist dat dit mij verder zou gaan brengen.
Ik heb alleen niet kunnen bedenken en aan zien komen, dat het best hard werken met heel veel pijn en heftigheid gepaard zou kunnen gaan.
Bewustwording is een proces, maar diep van binnen, eigenlijk zo mooi, met zoveel liefdevolle mensen, in een warm bad, met zoveel respect, kun je in alle veiligheid “je bewust worden”.
Als je de kneepjes van het “bewust worden”, leert, ben je zoveel RIJKER!
Het is geen makkelijke weg, toch zeer de moeite waard.
Dit is ook voor iedereen weer anders.
Ik heb hele intense diepe stukken mogen beleven, heftig, maar met alle hulp, met alle vangnetten om mij heen, sta ik NU waar ik sta.
Ergens diep van binnen, voel en zie ik het geluk, ik mag me nog meer bewust worden en dit is een heel mooi, bijzonder, ook pijnlijk proces, je krijgt er ZOVEEL voor terug.
Durf de “pijn”te “voelen”…..het is het ECHT WAARD!!!!!


Door Mahatma Revier op 17 mei 2016

Ja afhankelijk van alles wat je met name als kind hebt meegemaakt, kan het proces lichtvoetig of intens zijn. Lieverd, ik weet waar jij vandaan komt. Ik zie je nog zo binnenkomen. Het is een wereld van verschil waar je nu staat. Je hele uitstraling is zelfs veranderd. Was het gemakkelijk>? Nee dat niet. Dat gold ook voor mijzelf ooit. Was het de moeite waard, meer dan JAAA. Het heeft mij en jou gemaakt tot wie we zijn en ik heb zoveel respect voor jou.
Warme groet, Mahatma


Door Rosalien op 16 mei 2016

Bewustwording is van mij van een tunnelvisie naar 3D gaan, ik LEEF nu echt. Ik ben gelukkig 😀. Was het een makkelijke weg? Nee, stopt de weg van bewustwording ooit? Nee, voor mij niet. De golven zullen blijven komen soms maar ik heb leren surfen bij Spirit-coaching.


Door Mahatma Revier op 17 mei 2016

Geweldig Rosalien, ja dat is leven! Surfend over de golven van alles wat zich aandient :-). Ga maar lekker door zo.


Door Ina op 16 mei 2016

Bewustwording… Ik wist niet dat het echt nodig was om gelukkig te zijn, eerlijk gezegd. Heb als ukkie zoveel pijn moeten doorstaan dat ik mijn bewustzijn achter me heb gelaten. Wilde nergens meer van bewust zijn, want deed teveel pijn.

Nu ik me steeds meer bewust word van mijn bewustzijn voel ik de pijn, en die is heftig. Alleen bij sommige pijnlijke thema’s in mijn leven kan ik er nog niet goed bij. Kennelijk doet het teveel pijn, en voel dat dan ook. En in een tiende van een seconde gaat onbewust het luik dicht lijkt het. En ik kan er niet meer bij…
Met het gevolg dat ik vast blijf zitten en in een kringetje rond blijf draaien. Ga hier nog verder mee aan de slag, maar weet nog niet hoe en wat precies. Mijn onderbewustzijn houdt het faliekant tegen…


Door Mahatma Revier op 17 mei 2016

Het je bewustzijn waar je nu staat is al heel wat.
Stap 2 is het accepteren dat het is zoals het is.
Stapje voor stapje kan het veranderen.
Warme groet, Mahatma


Door Marion Bauman Neggers op 17 mei 2016

Bewustwording, vooral een mooi verhaal om te delen. Voor mij, al het oude wat er niet meer toe doet op celniveau los te mogen laten, hetgeen er wel toe doet te koesteren. Het loslaten gaat niet vanzelf, we zijn zo vertrouwd met onze vaste patronen, gewoonten. Maar je bewust zijn dat je het weer gedaan hebt zoals je het liever niet meer doet is al een win win situatie. Als je hiervoor niet meer boos wordt op jezelf en oefent in het steeds meer in liefde te omarmen en zo stukje bij beetje los te mogen laten, dan gaat het doen zoals je het liever doet steeds meer goedkomen. Ik ben me ook bewust van alles wat ik uitdraag, dus alles wat ik denk, schrijf of zeg dat datgene schept. Alles wat ik zaai ga ik dan ook oogsten. Dus we kunnen kiezen hoe we zelf onze eigen leefwereld creeren. Alles wat we in het positieve uitdragen dat schept, maar op dagen dat we niet zo lekker in ons velletje zitten en een soort van doemsenario bedenken dat schept ook. En dan is het mooi om te bedenken dat we altijd die keuze hebben om daarin zelf te mogen beslissen het voor onszelf in liefde te willen veranderen. Liefs Marion


Door Mahatma Revier op 18 mei 2016

Yes, helemaal mee eens :-).
Mahatma


Door Marion Bauman Neggers op 17 mei 2016

Mooi om te delen. Mooi om te mogen leven. Alles wat er toe doet te mogen bewaren ( koesteren), en alles wat er niet meer toe doet op celniveau los te mogen laten, en als het allemaal niet snel genoeg gaat omdat al dat oude nog in ons verankerd zit het in liefde te mogen omarmen, als we weer eens boos worden op onszelf omdat we het weer gedaan hebben zoals we het liever niet meer willen. Ik weet voor mij dat alles wat ik uitdraag, denk, schrijf of uitspreek, dat datgene schept. Wat ik zaai zal ik uiteindlijk ook gaan oogsten. Fijn dat ik dit bewuszijn mag leven, vandaaruit keuzes mag maken, ook fouten mag maken, wetende met een lach op mijn gezicht dat we allemaal deel mogen nemen aan dit gigantisch scheppende leerproces. Liefs Marion


Door Mahatma Revier op 18 mei 2016

Heel mooi Marion :-).


Door B op 19 mei 2016

Klinkt allemaal heel mooi…. Doodeng….
Respect voor degene die het aan hebben gedurfd.


Door Mahatma Revier op 19 mei 2016

Het is veel enger om geen stappen te zetten. Dan blijf je leven met pijn en beperkingen. Lijkt mij toch niet slim :-).


Door B op 22 mei 2016

Daar heeft u gelijk in. Ik ben er sinds kort mee bezig maar soms heb ik zo’n gevoel van verzuipen… Maar ik ga wel door hoe moeilijk het ook is. Dank je wel voor deze extra ondersteuning.


Door Mahatma Revier op 23 mei 2016

Ik snap het hoor, als je veel hebt meegemaakt dan kan het intens zijn. Toch maar gewoon door gaan. Het kan je zoveel geven :-)!
Kijk maar eens bij het innerlijk kind event. Ook dat kan je verder helpen. Hartegroet, Mahatma
https://spirit-coaching.nl/innerlijk-kind-event/Door Mahatma Revier op 20 mei 2016

Dank je Johan, fijn dat je het waardeert.
Warme groet,
Mahatma


Door Elly op 22 mei 2016

Hoi Mahatma, wat een mooi stuk! Ik zou het graag bewaren maar dat lukt me om één of andere reden niet. Zou je het me misschien willen toesturen?


Door Mahatma Revier op 23 mei 2016

Hallo Elly wat fijn dat je het een goed stuk vind. Toesturen dat gaat niet. Je kunt gewoon de tekst kopiëren en anders kan je het altijd weer overlezen en terugvinden.
Alles liefde en succes voor jou,
Mahatma


Door Diana Ryman op 22 mei 2016

Dankjewel voor dit bericht.
Met veel emoties zit ik dit te lezen, de laatste 2 jaar is er al veel gebeurd en kies ik zoveel mogelijk voor mijzelf en sta in mijn kracht.
Maar nadat ik dit heb gelezen weet ik nu waarom ik nog blokkades heb ik voel de pijn uit mijn verleden en dit is dus weer een mooie boodschap die ik door krijg wat ik moet gaan doen.
Ik ga me hier even verder in verdiepen dankjewel.
Gr DianaDoor Karin op 23 mei 2016

Je bent een mooi mens Mahatma, in mijn praktijk als journey therapeut veranderen we de ongezonde overtuigingen voor overtuigingen die wel gezond en behulpzaam zijn voor wie je Nu bent……..Ik ben dankbaar dat ik zo mooi werk heb en ook dankbaar dat jij zoveel mensen helpt en bereikt om bewust worden, dank je wel daarvoor…..


Door Mahatma Revier op 23 mei 2016

Leuk Karin, Ik ben zelf ook journey therapeute. Zo doen we samen mooi werk. Alle succes voor jou.


Door Ria van Loenen op 26 mei 2016

Drie jaar geleden begon ik aan een opleiding om Essentie therapeut te worden. Het eerste jaar is voor jezelf… om jezelf bewust te worden van datgene wat je nog belemmert jeZelf te zijn :)…. wat een geschenk… Een heel jaar voor mij, ik heb mij daar zo’n prachtig geschenk gegeven… Was het makkelijk? Lang niet altijd… Was het vreugdevol? Lang niet altijd… maar oooooo wat heb ik er veel aan gehad! Wat ben ik blij dat ik die moedige stap nam, stap voor stap. En nu, nu ondersteun ik inmiddels zelf mensen die hun eigenheid willen ervaren, die zichzelf verlangen te ont-dekken. En ik krijg weer inzichten door hen, het blijft een uitwisseling ook al stem ik mij op hen af.
Ik gun iedereen het verlangen en de moed (om nou éindelijk eens los te komen van mijn benauwende patronen, zuchtte ik zelf) om je licht te ont-dekken! Embrace Life!Door Eric op 13 juli 2018

Ik zit m’n hele leven al moeilijk en ondervindt bij het bewust met mezelf bezig zijn allerlei obstakels op m’n weg.
Om kort te gaan: door m’n belabberde opvoeding, waarin ik vrijwel geen positieve aandacht van m.n. m’n moeder kreeg, hebben zich allerlei negatieve gevoelens over mezelf gevormd.
Om aan het gebrek aan liefde te kunnen weerstaan heb ik blijkbaar ’n bijna chronische kwaadheid ontwikkeld en die maakt dat ik tegen alles wat me beter zou kunnen maken aanschop. Ik wil, eis nog steeds aandacht en doe er alles aan om aardig gevonden te worden en vooral liefde te ontvangen; pas als ik die krijg, liefst met terugwerkende kracht, kan het beter worden met me..
Dit is uiteraard een illusie, maar bewust met mezelf bezig gaan en die aandacht te laten voor wat het is, terwijl de tijd alsmaar doorgaat, is erg moeilijk voor me. Het lijkt alsof ik nog steeds die andere moeder zoek, dus triggers genoeg in mijn leven. Als ik met bewustwording bezig zou gaan, dan moet ik dat (én de pijn erover) allemaal laten vallen en wordt het (meen ik) nooit opgelost.
Iemand suggesties?


Door Mahatma Revier op 18 juli 2018

Je loopt nu dagelijks met pijn en boosheid rond.
Als je met bewustwording aan de slag zou gaan, dan ga je die illusie dat het ooit anders wordt opgeven.
Zo mooi dat je zelf al ziet dat het een illusie is.
Dan word je bloedeerlijk naar jezelf. Dat is het begin van een ander en in mijn ogen, veel beter leven.

Dan ga je de pijn van ooit verwerken en krijg je nieuwe mogelijkheden. Ik heb het ook gedaan en ben zo gelukkig nu.
Het was zeker niet altijd gemakkelijk, maar het is te doen.

Ik gun het je zo.
Misschien kan je een keer een event meemaken: https://spirit-coaching.nl/flow-event
Alle goeds voor jou,

Mahatma

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.