Bewustwording is essentieel voor geluk!
16 mei 2016 

Bewustwording is essentieel voor geluk!

Om gelukkig te zijn heb je bewustwording nodig. Zet een stap!

Kies voor een gelukkig leven, zonder beperkende gedachten. Bewust worden is de weg voor moedige mensen. Dus ook voor jou.

Als je dat weet dan kan alles veranderen. Ik leg het hier eerst uit in een video en daarna met het verhaal van Marie.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Bewustwording is het bewust worden van wie je bent, wat je doet en van de patronen die je bent gaan leven. Als je dat eenmaal weet, dan kun je ook dingen veranderen en bewust kiezen voor een ultiem gelukkig leven. Ik leg het je eerst in een video uit en daarna met het verhaal van Marie.


 “Wat is dat nou precies, bewustwording?”, vraagt Marie mij als ik het seminar begin met de woorden dat bewustwording essentieel is. “Bewustwording is dat je je bewust wordt van jezelf”, antwoord ik haar. We denken dat we leven vanuit ons denken, maar dat is niet zo. We leven vanuit onze onbewuste programmering. “Dus het gaat om bewustwording van je gedachten, van je emoties en vooral van alles wat er op een dieper niveau in je omgaat”, vertel ik Marie.


 “Huh”, mompelt Marie. “Misschien kom ik dan wel allemaal ellende tegen. Ik geloof dat ik niet zo op die bewustwording zit te wachten. Daar word ik dan toch niet blij van.”

Bewustwording is de sleutel tot geluk

Ik zie hoe ze zit te stoeien met zichzelf en kijk haar aan met een zachte blik. Ik begrijp haar weerstand. Marie heeft veel meegemaakt als kind, waardoor ze een programmering heeft meegekregen die niet zo eenvoudig is. Met een gebrek aan eigenwaarde en een gevoel van slachtofferschap voelt ze zich regelmatig gevangen in pijn. Marie is een buitenbeentje dat zich heeft moeten pantseren. Zo vecht ze zich door het leven. 

Ik herken mezelf wel in haar. Zo was ik vroeger ook. Ik ben er stuk op gelopen en uiteindelijk, hoe bang ik ook was, ben ik toch met bewustwording aan de slag gegaan. Alle opleidingen die ik vervolgens op het gebied van bewustwording heb gevolgd, hebben mij gebracht tot waar ik nu sta. Dat is de vrouw die ik in wezen ben.

Ik kijk terug waar ik vandaan kom

Een tiental jaar geleden volgde ik zelf een seminar over bewustwording. In dat seminar ging ik terug naar mijn jeugd. Ik zie een moedig, maar oh zo bang klein meisje. Ze is bang voor haar stiefvader, die gewelddadig is als hij heeft gedronken en haar niet moet. Ik zie hoe ze verlangt naar zijn liefde en aandacht. Maar die aandacht en liefde gaan niet naar haar, wel naar haar zusjes en broertje; zijn eigen kinderen. 

Het verlangen naar aandacht, de afwijzing en de angst beheersen haar. “Bewustwording”, zegt de volwassen vrouw in mij. “Word je bewust welke programmering je hebt meegekregen. Durf het te voelen, het is zo oud.” Ja, die volwassen vrouw in mij weet het wel. Zij weet als geen ander dat het kan veranderen als ze het durft te voelen. Dat heeft ze in de voorgaande jaren elke keer weer ervaren. Maar toch…

Ik ga het aan!

Dan duik ik erin en sta ik de pijn toe bezit van mij te nemen. Tegelijkertijd is de volwassen vrouw in mij aanwezig. Vol liefde kijkt ze toe hoe ik onder ga in golven van pijn, afschuw en angst. De ene golf na de andere komt voorbij. Het is niet erg. De volwassen vrouw in mij weet dat het golven zijn en dat ze voorbijgaan. Opeens is het gedaan. Een immense stilte valt over mij heen. Ik voel mij het centrum van het universum. Ik ga op in een liefde die eindeloos is en voorbijgaat aan alle grenzen. Als ik iets later mijn ogen open, kijk ik met nieuwe ogen de wereld in. Alles is zó kleurrijk en intens! De schoonheid is overweldigend en ik krijg er tranen van in mijn ogen.

bewustwording

bewustwording

Moedige mensen kiezen voor bewustwording

Deze herinneringen komen in een flits voorbij als ik kijk naar Marie. “Bewustwording is de weg voor moedige mensen”, zeg ik tegen haar. “Mensen die geen genoegen nemen met het leven vol beperkingen door een pijnlijke programmering. Jij hebt zo’n programmering. Jij denkt dat je het niet waard bent om liefde te ontvangen. Die overtuiging heb je niet zomaar. Dat is ontstaan door ervaringen. Een blik van je moeder of een vader die boos naar je keek, kan je dat hebben doen denken. Als een ouder niet zo liefdevol was, ben je gaan denken dat het door jou kwam. Dat jij niet goed was. Dat jij die liefde niet waard was. Dat was natuurlijk onzin, maar als kind kun je dat niet zo zien.”

Bewust maken van je eigen kind

Bewustwording maakt je bewust van jouw eigen kleine kind

Hoe werkt ons onderbewustzijn?

De onverwerkte emoties en de pijnlijke beperkende overtuigingen liggen opgeslagen in de miljarden cellen waaruit ons lichaam bestaat. We zijn ons dat echter niet meer bewust, want die informatie is weggezakt in ons onderbewustzijn. Toch weet het lichaam precies wat je ooit hebt meegemaakt. Kijk dus niet vreemd op van jezelf als je in sommige situaties anders reageert dan je zou willen. Op dat moment vertelt je lichaam jouw verhaal. In het algemeen is dat dus jouw ‘kindverhaal’. Ook al zijn we er niet meer bewust mee in contact. We worden er wel 95% van ons leven door geleid!

Het onderbewustzijn in vijf fases uitgelegd: van onbewust naar bewustwording.

Hersengolven en bewustwording

Als kind zijn we open wezens en zitten we op een hypnose stand. Dat betekent dat de hersengolven van een kind langzamer gaan dan bij volwassenen. Daarom komt alles wat je als kind meemaakt direct bij je binnen, op een zodanige wijze dat je denkt dat dit de waarheid is. Hoe ouder je wordt, des te sneller je hersenen gaan werken.

Deltafase en bewustwording

Deze hersengolven kunnen in onze hersenen worden waargenomen. Hersengolven zijn eigenlijk minuscule elektrische stroompjes, die een soort chemische reactie afgeven. Hierdoor ontstaan emoties. De hersenen van een kind hebben een lagere frequentie dan de hersenen van een volwassene. Er is dus veel minder activiteit. Een baby heeft hersenen die volledig op deltaniveau zitten. Dit is de zwaarste hypnose stand die je maar kunt bedenken.

gevolgen hersengolven

Hersengolven hebben alles met bewustwording te maken

Thetafase en bewustwording

Tijdens de eerste twee jaar van ons leven ontwikkelen onze hersenen zich en komen we als kind meer in de thetafase terecht. In deze fase vertonen de hersenen meer activiteit, maar nog steeds is het een intense hypnose stand. We kunnen nog niet goed nadenken, maar we nemen alles scherp waar en geloven alles wat we zien. Met al die beelden en ervaringen vormen we ons beeld van de wereld. Het is een kinderlijk beeld, dat als zodanig wordt vastgelegd op de harde schijf van onze hersenen. Al die informatie zakt dus ook naar onze prille cellen en zo wordt onze persoonlijkheid stap voor stap gevormd.

Alpha fase en bewustwording

Van ons zesde tot twaalfde levensjaar zitten wij mensen op de alpha trilling. Dit is een ontspannen aanwezig zijn, waarin we nog sterk met onszelf zijn verbonden. Als je nu even je ogen sluit en een paar keer diep in- en uitademt, zak je als vanzelf naar deze alpha staat van zijn.

Bewustwording inde Alpha fase

Bèta fase en bewustwording

Vanaf ons twaalfde levensjaar ontwikkelen we ook de bèta trilling. Dit is de staat van zijn waarbij we beslissingen moeten nemen en waarbij we onze hersenen goed gebruiken om bewust informatie op te nemen. Het dagbewustzijn van een emotioneel ‘gezond’ mens wisselt deze bèta stand af met de ontspannen alpha stand. Hoe meer stress iemand ervaart, des te meer deze persoon in de bèta frequentie zit. Juist dan is ontspanning essentieel.

Bewustwording en stress...

Stap voor stap ontwikkelen we ons als baby vanuit het deltaniveau verder naar een volwassen mens met een dagbewustzijn waarin we in de alfa-bèta staat leven.

Jij bent zoveel meer dan je denkt… Word het je maar bewust

Alles wat je durft te voelen en onder ogen durft te komen, verandert. Dat is kwantumfysica wet. Normaal gesproken gaan we echter op de loop voor onze gevoelens. We willen ze niet voelen, want vaak doet het dan pijn. 

Als kind was je niet bewust

Als kind was je niet bewust

Het ego wil je per definitie beschermen voor die pijn en weet niet dat het daardoor juist erger wordt. Door elke keer alle gevoelens weer onder de mat te schoffelen, blijf je vastzitten in oude patronen en overtuigingen. Je zit vast in de mind. Dat is per definitie beperkt. Jij bent zoveel meer dan je denkt. Je kunt zoveel meer dan je denkt.

“Ben ik niet te laat?”

Met bewustwording breng je alles in het licht. Ik leg dit alles uit aan Marie en de groep. Ze zucht diep en kijkt me treurig aan. “Hoeveel jaar heb ik dan al niet verspild. Ben ik daar niet te laat mee?”, vraagt ze mij. “Nee lieverd, het is nooit te laat. Als je nu begint met bewustwording, dan is het nu jouw tijd. Eerder ging het niet. Hoe jonger je hiermee begint, des te sneller de transformatie kan gaan en des te langer je er natuurlijk plezier van kunt beleven, want je leven gaat veranderen. Maar ook op latere leeftijd kun je ermee beginnen.” Marie vraagt opnieuw: “Waardoor verandert je leven dan?”

Beperkende gedachten zijn slechts een illusie

Bewsutwording is essentieel

Bewustwording helpt je door de illusie te prikken.

Bewustwording laat je zien dat jouw beperkende gedachten over jezelf een illusie waren vanuit dat kind, vanuit die hypnose. Dat het dus letterlijk een ‘kindgedachte’ was. Je gaat zien wat jouw volwassen waarheid is en vanuit die nieuwe waarheid ga je leven. Als je denkt dat je niets waard bent, dan zal je ego daar ook elke keer bewijzen voor vinden. Je ego verdraait de realiteit dusdanig dat jouw hypothese iedere keer opnieuw waarheid wordt. Dat is pijnlijk, maar ook veilig. Dan kun je blijven zitten waar je zit en daar houdt het ego wel van. Dat is je comfortzone.

Als je hele nieuwe gedachten over jezelf aanneemt, valt alles wat je kende weg. Je zult in het begin dan ook de oude vertrouwde, pijnlijke grond onder je voetjes gaan missen. Het nieuwe is dus per definitie onveilig voor het ego. Daarom zeg ik elke keer dat bewustwording een weg is voor moedige mensen.

Een nieuw leven wacht op je!

“Verlang je naar geluk?”, vraag ik aan Marie. Ze knikt met haar hoofd. “Heb je moed?”, vraag ik dan, en ik zie haar denken. Dan verschijnt er langzaam een glimlach op haar gezicht, dat eerder nog zo troosteloos keek. “Ja”, zegt ze volmondig, “moedig ben ik wel!”. Ik feliciteer haar lachend en zeg: “Dan gaat er een nieuw leven komen”. Marie antwoordt: “Ja, dat wil ik wel. 

Ik ga het gewoon aan die bewustwording. Ik ben dat gevoel van niets waard te zijn zó zat. Dan heb ik het nog niet eens over het schuldgevoel waar ik al mijn hele leven mee rondloop, terwijl ik eigenlijk niets verkeerd heb gedaan. Ik ga het aan!”, roept ze luid. Ze neemt de hele groep mee in haar enthousiasme. Ik voel mij ontroerd en ben blij voor haar, want ik weet dat dit een nieuw begin voor haar is.

Zoals ik in het begin al zei, is bewustwording een weg. Van het bewust worden van jezelf, van alles wat er in je leeft, maar vooral ook van al jouw schoonheid, jouw liefde en jouw waarheid.

bewustwording is essentieel

bewustwording: jouw parels liggen op je te wachten om ontdekt te worden

Ben je geïnspireerd geraakt door de weg van bewustwording van Marie? Zet dan de volgende stap en bezoek een event. Misschien is dat jouw eerste stap op het pad van bewustwording. Ben je al langer bezig? Ook dan. Laat je niet weerhouden, bewustwording gaat namelijk in golven. Steeds dieper en dieper komt de waarheid binnen. Steeds meer en meer zul je zijn wie je bent. In al je kracht en kwetsbaarheid.

Kijk hier op onze agenda welk event of welke challenge er binnenkort wordt gegeven en zet een stap. Misschien is het allerbelangrijkste van bewustwording dat je in beweging komt. Erover blijven nadenken heeft geen zin. Dat helpt je gewoon niet verder, anders had je allang dat leven gehad waar je van droomt. Wij mensen moeten echt in actie komen voordat er daadwerkelijk iets kan veranderen. Heel bewust kijken naar jezelf, naar je oude patronen en jezelf even stevig en bloedeerlijk onder een vergrootglas leggen, dat heeft effect. Maar, dat vraagt altijd een beetje moed, net zoals dat bij Marie het geval was.

Blijf zacht naar jezelf op weg naar bewustwording

Als je jezelf gaat ontdekken, dan ga je ook inzien door welke programmaatjes je wordt geleefd. Dat is niet altijd nieuws waar je blij van wordt. Misschien moet je erkennen dat ook jij fouten maakt en hebt gemaakt en toch niet helemaal perfect bent. Dan is het heel makkelijk om jezelf af te keuren. Maar, let op: ook ‘jezelf afkeuren’ is een programmaatje wat je kunt herkennen. Word je ook daar maar eens bewust van en trap er niet (meer) in. Jezelf afkeuren is nergens voor nodig. Wij mensen hebben voortschrijdende inzichten en zijn toch echt hier op aarde om die fouten te maken, ervan te leren, jezelf vol enthousiasme te vergeven en om het daarna anders te gaan doen. Dat maakt ons mensen. Er bestaat simpelweg geen perfectie. Geen mens die zonder fouten is. Allemaal hebben we zo onze eigen dingetjes. Dus kijk met zachte ogen naar jezelf en keur jezelf vooral goed. Dat verdien je gewoon.

Elke ontdekking over jezelf, ook al is die misschien negatief, is een goedkeuring waard. Dus trakteer jezelf daarna op een bos bloemen of iets anders waar je hart een sprongetje van maakt. Dat ben je waard en ja, dat mag.


Bewustwording mag beloond worden

Moet er nog wat worden rechtgezet of worden uitgesproken, doe dat dan. Het vraagt misschien een beetje moed. Maar ach, dat heb je wel. Niet denken dus, maar gewoon doen. 

Ik heb een cadeautje voor jou 

Download gratis het e-book 25 Tip voor Geluk. Dan krijg je nog meer tips die je helpen met bewustwording en een gelukkiger leven.


Bewustwording, het zal je leven naar een totaal ander punt leiden. Eentje waar je hart van gaat zingen.

Dat is wat ik je gun,

Mahatma


Het is fijn als je dit bericht deelt, zodat anderen ook verder kunnen komen. Alleen het lezen van dit artikel is al bewustwording.

Wat is jouw ervaring met bewustwording? Laat hieronder een reactie achter.


Over de schrijver
Joke van Vliet
Door

Joke van Vliet

op 16 May 2016

Voor mij is BEWUSTwording luisteren naar mijn innerlijke stem. Een leerproces omdat ik niet wist -nooit onderzocht- dat alles wat ik nodig heb, reeds vanaf mijn oorsprong in me zit! Dat volop te gaan beseffen, en dus gaan benutten/ toepassen, geeft rust, vertrouwen, hoop en meer inzichten, eigen waarheden. Mijn eigen zijn, die door mezelf gezien en gehoord mag worden: MERCI DAT IK ER BEN/ BESTA

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 17 May 2016

Mooi Joke. Ik ben zo blij voor je dat je het bent aangegaan. Het leven kan alleen maar leuker worden. Warme groet, Mahatma

Anita
Door

Anita

op 16 May 2016

Bewustwording...ga het aan!

Anita
Door

Anita

op 16 May 2016

Bewustwording......ga het aan!Ik ben een jaar geleden begonnen met "Bewustwording", al wist ik niet "bewust", wat dit voor mij zou inhouden. Ik ben erin gestapt, hopende mij weer beter te gaan voelen, beter in mijn lijf te zitten en vooral minder gedachten,angsten en onzekerheden, niet wetende wat ik tegen zou gaan komen. Hier ben ik mij nu wel heel bewust van. Ik heb en had al jaren aan mijzelf gewerkt, wel met resultaat, maar niet voldoende en het ging mij veel te langzaam, was en ben het zo spuugzat geweest allemaal. 10 tot 15 jaar terug las ik het boek van Mahatma, doordat ik hoorde, las en erachter kwam dat ik HSP was/ben, doordat ik hier wat informatie ben gaan zoeken, kwam ik "toevallig", het boek van Mahatma tegen. Dit boek heeft mij "toen" al wel wat gedaan, ondanks hoe diep ik toen nog zat. Ik ging naar een event van Mahatma en voelde dat ik "de basiscursus 'Lifechanger'", moest gaan doen, ik voelde en wist dat dit mij verder zou gaan brengen. Ik heb alleen niet kunnen bedenken en aan zien komen, dat het best hard werken met heel veel pijn en heftigheid gepaard zou kunnen gaan. Bewustwording is een proces, maar diep van binnen, eigenlijk zo mooi, met zoveel liefdevolle mensen, in een warm bad, met zoveel respect, kun je in alle veiligheid "je bewust worden". Als je de kneepjes van het "bewust worden", leert, ben je zoveel RIJKER! Het is geen makkelijke weg, toch zeer de moeite waard. Dit is ook voor iedereen weer anders. Ik heb hele intense diepe stukken mogen beleven, heftig, maar met alle hulp, met alle vangnetten om mij heen, sta ik NU waar ik sta. Ergens diep van binnen, voel en zie ik het geluk, ik mag me nog meer bewust worden en dit is een heel mooi, bijzonder, ook pijnlijk proces, je krijgt er ZOVEEL voor terug. Durf de "pijn"te "voelen".....het is het ECHT WAARD!!!!!

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 17 May 2016

Ja afhankelijk van alles wat je met name als kind hebt meegemaakt, kan het proces lichtvoetig of intens zijn. Lieverd, ik weet waar jij vandaan komt. Ik zie je nog zo binnenkomen. Het is een wereld van verschil waar je nu staat. Je hele uitstraling is zelfs veranderd. Was het gemakkelijk>? Nee dat niet. Dat gold ook voor mijzelf ooit. Was het de moeite waard, meer dan JAAA. Het heeft mij en jou gemaakt tot wie we zijn en ik heb zoveel respect voor jou. Warme groet, Mahatma

Rosalien
Door

Rosalien

op 16 May 2016

Bewustwording is van mij van een tunnelvisie naar 3D gaan, ik LEEF nu echt. Ik ben gelukkig ?. Was het een makkelijke weg? Nee, stopt de weg van bewustwording ooit? Nee, voor mij niet. De golven zullen blijven komen soms maar ik heb leren surfen bij Spirit-coaching.

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 17 May 2016

Geweldig Rosalien, ja dat is leven! Surfend over de golven van alles wat zich aandient :-). Ga maar lekker door zo.

Ina
Door

Ina

op 16 May 2016

Bewustwording... Ik wist niet dat het echt nodig was om gelukkig te zijn, eerlijk gezegd. Heb als ukkie zoveel pijn moeten doorstaan dat ik mijn bewustzijn achter me heb gelaten. Wilde nergens meer van bewust zijn, want deed teveel pijn.Nu ik me steeds meer bewust word van mijn bewustzijn voel ik de pijn, en die is heftig. Alleen bij sommige pijnlijke thema's in mijn leven kan ik er nog niet goed bij. Kennelijk doet het teveel pijn, en voel dat dan ook. En in een tiende van een seconde gaat onbewust het luik dicht lijkt het. En ik kan er niet meer bij... Met het gevolg dat ik vast blijf zitten en in een kringetje rond blijf draaien. Ga hier nog verder mee aan de slag, maar weet nog niet hoe en wat precies. Mijn onderbewustzijn houdt het faliekant tegen...

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 17 May 2016

Het je bewustzijn waar je nu staat is al heel wat. Stap 2 is het accepteren dat het is zoals het is. Stapje voor stapje kan het veranderen. Warme groet, Mahatma

Marion Bauman Neggers
Door

Marion Bauman Neggers

op 17 May 2016

Bewustwording, vooral een mooi verhaal om te delen. Voor mij, al het oude wat er niet meer toe doet op celniveau los te mogen laten, hetgeen er wel toe doet te koesteren. Het loslaten gaat niet vanzelf, we zijn zo vertrouwd met onze vaste patronen, gewoonten. Maar je bewust zijn dat je het weer gedaan hebt zoals je het liever niet meer doet is al een win win situatie. Als je hiervoor niet meer boos wordt op jezelf en oefent in het steeds meer in liefde te omarmen en zo stukje bij beetje los te mogen laten, dan gaat het doen zoals je het liever doet steeds meer goedkomen. Ik ben me ook bewust van alles wat ik uitdraag, dus alles wat ik denk, schrijf of zeg dat datgene schept. Alles wat ik zaai ga ik dan ook oogsten. Dus we kunnen kiezen hoe we zelf onze eigen leefwereld creeren. Alles wat we in het positieve uitdragen dat schept, maar op dagen dat we niet zo lekker in ons velletje zitten en een soort van doemsenario bedenken dat schept ook. En dan is het mooi om te bedenken dat we altijd die keuze hebben om daarin zelf te mogen beslissen het voor onszelf in liefde te willen veranderen. Liefs Marion

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 18 May 2016

Yes, helemaal mee eens :-). Mahatma

Marion Bauman Neggers
Door

Marion Bauman Neggers

op 17 May 2016

Mooi om te delen. Mooi om te mogen leven. Alles wat er toe doet te mogen bewaren ( koesteren), en alles wat er niet meer toe doet op celniveau los te mogen laten, en als het allemaal niet snel genoeg gaat omdat al dat oude nog in ons verankerd zit het in liefde te mogen omarmen, als we weer eens boos worden op onszelf omdat we het weer gedaan hebben zoals we het liever niet meer willen. Ik weet voor mij dat alles wat ik uitdraag, denk, schrijf of uitspreek, dat datgene schept. Wat ik zaai zal ik uiteindlijk ook gaan oogsten. Fijn dat ik dit bewuszijn mag leven, vandaaruit keuzes mag maken, ook fouten mag maken, wetende met een lach op mijn gezicht dat we allemaal deel mogen nemen aan dit gigantisch scheppende leerproces. Liefs Marion

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 18 May 2016

Heel mooi Marion :-).

B
Door

B

op 19 May 2016

Klinkt allemaal heel mooi.... Doodeng.... Respect voor degene die het aan hebben gedurfd.

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 19 May 2016

Het is veel enger om geen stappen te zetten. Dan blijf je leven met pijn en beperkingen. Lijkt mij toch niet slim :-).

B
Door

B

op 22 May 2016

Daar heeft u gelijk in. Ik ben er sinds kort mee bezig maar soms heb ik zo'n gevoel van verzuipen... Maar ik ga wel door hoe moeilijk het ook is. Dank je wel voor deze extra ondersteuning.

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 23 May 2016

Ik snap het hoor, als je veel hebt meegemaakt dan kan het intens zijn. Toch maar gewoon door gaan. Het kan je zoveel geven :-)! Kijk maar eens bij het innerlijk kind event. Ook dat kan je verder helpen. Hartegroet, Mahatma

Johan - schoonmaakbedrijf Leiden
Door

Johan - schoonmaakbedrijf Leiden

op 20 May 2016

erg leuk stukje! heb er veel respect voor je!

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 20 May 2016

Dank je Johan, fijn dat je het waardeert. Warme groet, Mahatma

Elly
Door

Elly

op 22 May 2016

Hoi Mahatma, wat een mooi stuk! Ik zou het graag bewaren maar dat lukt me om één of andere reden niet. Zou je het me misschien willen toesturen?

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 23 May 2016

Hallo Elly wat fijn dat je het een goed stuk vind. Toesturen dat gaat niet. Je kunt gewoon de tekst kopiëren en anders kan je het altijd weer overlezen en terugvinden. Alles liefde en succes voor jou, Mahatma

Diana Ryman
Door

Diana Ryman

op 22 May 2016

Dankjewel voor dit bericht. Met veel emoties zit ik dit te lezen, de laatste 2 jaar is er al veel gebeurd en kies ik zoveel mogelijk voor mijzelf en sta in mijn kracht. Maar nadat ik dit heb gelezen weet ik nu waarom ik nog blokkades heb ik voel de pijn uit mijn verleden en dit is dus weer een mooie boodschap die ik door krijg wat ik moet gaan doen. Ik ga me hier even verder in verdiepen dankjewel. Gr Diana

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 23 May 2016

Hallo Diana, Dank voor je reactie. Kijk eens bij het innerlijk kind event, dat kan je weer verder helpen. Er zijn nog enkele plaatsen... Warme groet, Mahatma

Karin
Door

Karin

op 23 May 2016

Je bent een mooi mens Mahatma, in mijn praktijk als journey therapeut veranderen we de ongezonde overtuigingen voor overtuigingen die wel gezond en behulpzaam zijn voor wie je Nu bent........Ik ben dankbaar dat ik zo mooi werk heb en ook dankbaar dat jij zoveel mensen helpt en bereikt om bewust worden, dank je wel daarvoor.....

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 23 May 2016

Leuk Karin, Ik ben zelf ook journey therapeute. Zo doen we samen mooi werk. Alle succes voor jou.

Ria van Loenen
Door

Ria van Loenen

op 26 May 2016

Drie jaar geleden begon ik aan een opleiding om Essentie therapeut te worden. Het eerste jaar is voor jezelf... om jezelf bewust te worden van datgene wat je nog belemmert jeZelf te zijn :).... wat een geschenk... Een heel jaar voor mij, ik heb mij daar zo'n prachtig geschenk gegeven... Was het makkelijk? Lang niet altijd... Was het vreugdevol? Lang niet altijd... maar oooooo wat heb ik er veel aan gehad! Wat ben ik blij dat ik die moedige stap nam, stap voor stap. En nu, nu ondersteun ik inmiddels zelf mensen die hun eigenheid willen ervaren, die zichzelf verlangen te ont-dekken. En ik krijg weer inzichten door hen, het blijft een uitwisseling ook al stem ik mij op hen af. Ik gun iedereen het verlangen en de moed (om nou éindelijk eens los te komen van mijn benauwende patronen, zuchtte ik zelf) om je licht te ont-dekken! Embrace Life!

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 29 May 2016

Zo geef ik dus de jaartrainingen 'Lifechangers'. https://spirit-coaching.nl/lifechanger-vrijheid/ Stap voor stap laten mensen hun blokkades los en komen ze uit bij hun eigen grootsheid. Het is zó de moeite waard! Dank voor je reactie.

Eric
Door

Eric

op 13 Jul 2018

Ik zit m'n hele leven al moeilijk en ondervindt bij het bewust met mezelf bezig zijn allerlei obstakels op m'n weg. Om kort te gaan: door m'n belabberde opvoeding, waarin ik vrijwel geen positieve aandacht van m.n. m'n moeder kreeg, hebben zich allerlei negatieve gevoelens over mezelf gevormd. Om aan het gebrek aan liefde te kunnen weerstaan heb ik blijkbaar 'n bijna chronische kwaadheid ontwikkeld en die maakt dat ik tegen alles wat me beter zou kunnen maken aanschop. Ik wil, eis nog steeds aandacht en doe er alles aan om aardig gevonden te worden en vooral liefde te ontvangen; pas als ik die krijg, liefst met terugwerkende kracht, kan het beter worden met me.. Dit is uiteraard een illusie, maar bewust met mezelf bezig gaan en die aandacht te laten voor wat het is, terwijl de tijd alsmaar doorgaat, is erg moeilijk voor me. Het lijkt alsof ik nog steeds die andere moeder zoek, dus triggers genoeg in mijn leven. Als ik met bewustwording bezig zou gaan, dan moet ik dat (én de pijn erover) allemaal laten vallen en wordt het (meen ik) nooit opgelost. Iemand suggesties?

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 18 Jul 2018

Je loopt nu dagelijks met pijn en boosheid rond. Als je met bewustwording aan de slag zou gaan, dan ga je die illusie dat het ooit anders wordt opgeven. Zo mooi dat je zelf al ziet dat het een illusie is. Dan word je bloedeerlijk naar jezelf. Dat is het begin van een ander en in mijn ogen, veel beter leven.Dan ga je de pijn van ooit verwerken en krijg je nieuwe mogelijkheden. Ik heb het ook gedaan en ben zo gelukkig nu. Het was zeker niet altijd gemakkelijk, maar het is te doen.Ik gun het je zo. Misschien kan je een keer een event meemaken: https://spirit-coaching.nl/flow-event/ Alle goeds voor jou,Mahatma

Mary Ann
Door

Mary Ann

op 01 Jan 2021

Net 7 weken met Corona op bed gelegen en daardoor in een diep bewustwordingsproces terecht gekomen, juist door stilgezet te worden. Veel gevoeld, gehuild, geschreven.. ontdekt dat mijn huidige relatie al jarenlang over mijn grenzen van veiligheid gaat... boosheid toestaan.. erkenning geven mezelf omarmen in mijn pijn en verdriet. Angst overwinnen (moedig zijn) om in beweging te komen en te kiezen voor een ander pad.. verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen geluk. Aangegeven aan mijn man dat ik me onveilig voel, waarom en dat ik ervoor kies om de relatie te beëindigen Voelt als weglopen voor een probleem dat ook in mijn jeugd speelde: veilig in onveilig.. dus kijk nu naar mijn eigen aandeel hierin.. mijn oude mechanismen die mij toen beschermden en nu in de weg zitten om als volwassen vrouw voor mezelf op te komen. Ik leerde van mezelf houden middels biodanza afgelopen 3 jaar en nu zal ik mezelf die veiligheid teruggeven. Ga het aan.. ga met mijn man samen in therapie en kijken naar de mechanismen die ons nekken. Voelen en delen van pijn en schaamte.. niet voor weglopen.. vergeven.. in .. helen.. en dan allebei weer lichter in het leven staan .. met of zonder elkaar ?

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 02 Jan 2021

Mooi Mary Ann, Het is zo van belang om jezelf onder de loep te leggen in zo'n situatie.Alle succes voor jullie! Mahatma

Reactie plaatsen