De Illusie van het ego!

Wat is het ego?

Het ego is je grootste vriend. Het wil je redden, beschermen en zorgt ervoor dat je veilig bent. Het houdt zielsveel van je.

Het enige lastige van het ego is dat het niet in het hier en nu is maar met beelden van het verleden. Het heeft als het ware geen update ontvangen en weet niet dat jij inmiddels een volwassen vrouw of man bent, die hele andere mogelijkheden tot zijn of haar beschikking heeft dan als toen je nog het kind was.

Dus als je vanuit het ego handelt is het per definitie zo, dat je dan reageert vanuit oude kind-pijn. Vanuit die kind-pijn probeer je zelfs soms dingen vanuit je jeugd nog recht te zetten, wat natuurlijk een onbegonnen zaak is. Zo kun je in relaties, in werk of andere situaties terechtkomen, waar keer op keer die oude pijn ook weer aangeraakt wordt. Van daaruit reageer je dan weer vanuit het ego, wat helaas niets oplost.

Het ego is het jasje wat we hebben aangetrokken toen de persoonlijkheid begon te ontstaan zo omstreeks 2 jaar. Voor die tijd was er geen Pietje, je was één met je moeder. Langzaam ontstaat er een idividuutje, die ten allen tijde afgescheiden is van de Bron. Het ego wil je helpen en beschermen en doet daar alles voor. Het leeft echter bij gratie van schuld, verdriet en andere negatieve gevoelens, die zijn ontstaan in de kindertijd.

Wat kan je met het ego doen?

Zolang je denkt dat jij het ego bent, ben je ook niet in staat te reageren vanuit de volwassen mens die je inmiddels bent. Dit omdat het ego niet in contact is met de werkelijkheid van het Hier en Nu. Het ego heeft dus regelmatig een update nodig. Het vraagt om bewust te worden van wie je werkelijk bent en om
meer en meer die oude kind pijn los te laten. Veel mensen weten niet eens dat ze een ego hebben. Daardoor zijn ze dan als het ware het slachtoffer van het ego en daarmee ook het slachtoffer van het leven. Ze worden dan door al die oude negatieve kind programmeringen geleefd.

  • Wordt je bewust van welk onrecht je alsnog ongedaan probeert te krijgen, of welk recht je nog wil behalen. Misschien wil je gezien worden, omdat je in je jeugd niet voldoende bent gezien. Misschien probeer je iets goed te maken, wat niet eens iets met jou te maken heeft maar met één van je ouders.
  • Kijk of je vrede kunt sluiten met het verleden en met jezelf.
  • Kijk of je vrede kunt sluiten met het leven zoals het was en zoals het nu is. Dan heeft het ego de minste kans om af te reageren.
  • Durf ook naar jezelf te kijken, zonder veroordeling, want veroordelen hoort ook weer bij het ego.
    Je bent een kind van het licht en we zijn mens en fouten maken, hoort daarbij! Dat zijn groeimomenten, niet meer en niet minder.
  • Dus kijk naar jezelf en laat los wat je niet meer werkelijk dient en wat ’oud’ is.

Weet dat het ego bang is voor geluk en vrede en innerlijke rust. Weet dat jij daar te allen tijde voor kunt kiezen omdat we niet dat ego zijn. Het vraagt dus alleen maar om bewustwording en bewustwording van wie je werkelijk bent.

Doorzie het ego en keur het goed, want daarmee vechten heeft geen zin. Net als een klein kind gaat het dan alleen maar harder schreeuwen.

Hebben we een ego?

Ja en so what. Vergeet het niet, het ego is je grootste vriend!

De volgende keer een stuk over onze identiteit dat ook niets anders is dan het ego.

Warme groet,

Mahatma

Over de schrijver
Het ego, onze identiteit, onze illusie! | Geluk-NU.nl
Door

Het ego, onze identiteit, onze illusie! | Geluk-NU.nl

op 13 Dec 2011

[...] is het ego? De illusie van het ego het ego houdt van drama Zijn wie je [...]

Reactie plaatsen