En dan wordt het donker…soms zijn mensen eenzaam…
Angst
Mahatma Revier
Angst
12/12/2012
1 min
1

En dan wordt het donker...soms zijn mensen eenzaam...

12/12/2012
1 min
1

Juist in deze dagen zijn mensen soms eenzaam!

Ja lieve mensen, Zo rond de Kerst en Nieuwjaar is het vroeg donker. De dagen zijn korter en het is gezellig in huis. Maar niet voor iedereen. Veel mensen voelen zich juist dan heel erg eenzaam en niet verbonden.

Onlangs tijdens een event is er één vrouw mij sterk bijgebleven. 
Ik noem haar Anna. Er was dit weekend een warme groep en de onderlinge saamhorigheid was groot. Anna stond op het podium en deelde hoe ze de tweede dag bijna niet was teruggekomen. Ze vertelde: “Ik liep gisteren naar buiten en groette 2 mensen van de groep, en zij zeiden niets terug. Toen kwam ik vanmorgen weer binnen in de zaal en ik zei tegen twee andere mensen goedemorgen en weer werd ik genegeerd. Dat raakte zo mijn gevoel van eenzaam zijn aan, dat ik naar huis wilde gaan. Gelukkig ving een ander groepslid die mijn geraaktheid zag, mij op en door haar kon ik blijven en kan ik dit nu met jullie delen.”

Helen van oud zeer

Wat is het toch bijzonder dat iedereen tijdens zo’n event of seminar precies dat tegenkomt, wat hij tegen moet komen. Het is dat wat om heling vraagt. Wij als groep konden Anna warmte geven en dat hebben we met ons allen gedaan. Het ging om het helen van oud zeer. Wat was ze naderhand blij dat ze die tweede dag gebleven was. Ze raakte mijn hart toen ze later aan het einde van de dag op het podium stond en deelde hoe alleen ze was. Dat ze vaak dagen geen telefoon kreeg en af en toe de hoorn pakte om te kijken of hij het nog wel deed.

Veel mensen zijn alleen

Ik realiseerde mij toen dat dat bij veel mensen zo is. Hoeveel mensen zijn er niet alleen in deze donkere dagen. Hoeveel mensen hebben niemand om deze dagen mee te vieren…

Anna, die zo vaak eenzaam heeft gevoeld, deed een oproep dat als je iemand zag die uitreikte met een groet, om terug te groeten. Dat was voor haar al zoveel. Wat een ontroerende oproep, het kwam recht uit haar hart.

Ik ga een stap verder. Als jij iemand kent die alleen is, en niet alleen in deze donkere dagen maar gedurende het hele jaar, reik eens uit. Bel die persoon of ga eens op bezoek. Dat kan zoveel betekenen.
Natuurlijk ook juist met deze dagen, waarin de pijn van het alleen zijn dan benadrukt word, is het fijn als er aan diegene gedacht wordt, die het nodig hebben.

Voel jij je zelf alleen, kijk wat je te bieden hebt, wacht niet niet op iemand anders, maar ga er zelf op uit en bezoek iemand die ook wat warmte kan gebruiken.
Zo help je elkaar.

Ik wens je warme feestdagen vol  licht en liefde,
Mahatma

Gerelateerde Producten

CD
Eenzame kerst Andre Hazes

Boeken
 Op weg naar Verbinding
Vraag en het wordt gegeven

 

Reacties
Categorieën