Emotionele intelligentie is nodig voor een gelukkig leven
17 september 2018 

Emotionele intelligentie is nodig voor een gelukkig leven

Emotionele intelligentie, hoe hoog is die van jou?

Bizar hoeveel waarde we hechten aan de mentale intelligentie. Bizar hoe weinig waarde we hechten aan de emotionele intelligentie. Let wel, in het algemeen is het handig als je beide intelligenties bezit. Maar de balans is in mijn ogen doorgeslagen.

Waar blijf je als je niet met je gevoelens kunt omgaan?
Waar blijf je als je vastzit in je eigen emoties terwijl je het voor een ander heel goed weet te vertellen?
Je staat dan eigenlijk aan de zijlijn van het leven te kijken naar de spelers die er volop in durven te duiken.

Jawel, het heeft met lef te maken. Het lef om naar jezelf te durven kijken. Jezelf onder de loep te leggen, en het lef om het niet allemaal meer alleen te hoeven doen. Om hulp te vragen.

Wat mis je als je geen of weinig emotionele intelligentie hebt?

Eigenlijk gebruik je dan slechts het analytische deel van je hersenen. Het rechter gedeelte, waar de emoties zitten, ligt als het ware te slapen. Je mist een gevoel van warmte, van volop het leven genieten. Je mist ook een stukje kunnen invoelen. Dat is natuurlijk niet fijn als je wel een emotionele intelligente partner hebt. Want dat gemis wordt ook weerspiegeld in de relatie. Je verlangt dan misschien naar verbinding, maar het is er gewoon niet.

Emotionele intelligentie, geeft waarde aan je leven en ja, het kost je ook wat.

Het kost je soms een ego deeltje. Het ego dat sterk wil zijn en het allemaal alleen wil kunnen doen. Daar haal je dan een soort van erkenning uit. Ooit kostte het mij  heel veel moeite om bijvoorbeeld hulp te vragen. Maar ik had geen keus en moest wel. Want als ik het toen niet had gedaan, was ik er al lang niet meer geweest. Zo erg hoeft het natuurlijk niet met jou te zijn.

De balans tussen emotionele intelligentie en intellectuele intelligentie

Terug naar die balans tussen emotionele intelligentie en intellectuele intelligentie. Door jezelf ook te ontwikkelen op het emotionele vlak, word je dus slimmer. Je gaat jezelf meer leren kennen waardoor je ook meer mogelijkheden ziet, meer je eigen waarde ziet. Hierdoor kan je jezelf natuurlijk veel beter verkopen. Los van de impact die je gaat hebben op de omgeving, geeft het thuiskomen bij jezelf een geluksgevoel, en dat is niet te koop! Het zijn wie je echt bent, is in mijn ogen het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven. Daarvoor ben je hier op aarde. Om gewoon te zijn wie jij werkelijk bent. Met al je plussen en al je heerlijke minnetjes. Met je emotionele intelligentie en je intellectuele intelligentie. 

Dus …  in mijn ogen is het opschalen van je emotionele intelligentie het meest intelligente wat je kunt doen om verder te komen in je leven.

Flow event met Mahatma

Hoe verkrijg je meer emotionele intelligentie?

Het gaat om bewustwording. Je bewust te worden van al die laagjes die er in je leven. Van de ondergesneeuwde emoties tot aan het euforische gevoel. Het is er echt wel, alleen een beetje verstopt en hier kan je weer mee in contact komen. Hoe doe je dat ? Door bijvoorbeeld een keer een event mee te maken. Dat is jouw kans om zo’n stap te nemen. Om een stap te zetten naar meer zelf bewustzijn, naar verwerking van oud zeer en het krijgen van een nieuwe mindset waardoor je met een big smile op je gezicht door het leven kan gaan.

Misschien heb jij alleen maar even een event nodig om verder te komen. Maar als je echt wilt veranderen, en je voelt dat je wat mist in jouw leven, kijk dan ook eens bij de jaartrainingen, onze Lifechangers,  Deze nemen je mee aan de hand en veranderen jouw leven van binnenuit. Gedurende een jaartraining ben je o.a. lid van een community met mensen die allemaal met het zelfde bezig zijn. Zo stimuleer je elkaar om stappen te zetten die voorheen ondenkbaar zouden zijn. Een kleine stap kan dan wel hele grote gevolgen hebben voor de rest van je leven. Op deze wijze kan je 24 uur per dag gecoacht worden.

Meld je je voor zoeites aan, dan weet je zeker dat je nog meer in balans komt.

Yihaaa
Mahatma

ps. Dit bericht mag je gerust delen, daar kan je een ander ook mee verder helpen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen