Onze schaduwzijde

Het ego en onze schaduwzijde

Jij hebt dit ook

Als je vecht met je schaduwzijde, dan heeft deze de macht over jou.

Het ego en onze schaduwzijde kan ons behoorlijk bezig houden. Ik zal maar eens uit de school klappen; ik heb ook zo'n ego, want ik ben een ongeduldig mens. Het is echt waar. Ik doe soms dingen te snel en dan bestel ik net het verkeerde, of ik onderzoek iets niet goed genoeg, of ik uit mij te snel, of ik schrijf een blog en die wil ik dan gelijk gepost hebben.


Zo had ik een keer een nieuwsbrief wel vijf keer overgelezen en Marjon, mijn assitent ook nog laten checken en toen werd hij verstuurd. Uiteindelijk zaten er toch nog behoorlijk wat foutjes in. Ik las en zag het naderhand. Lieve mensen, ik ben gewoon ongeduldig en zo zit dit beestje in elkaar. Ik heb fantastische eigenschappen, ik kan mensen regelrecht naar de kern leiden, zie waar blokkades zitten en help mensen daar mee verder en ik blijf mens en heb ook zo mijn minder mooie eigenschappen. Dit schrijf ik voor het geval dat jullie dit nog niet wisten.

Jij hebt dit ook

Accepteer je schaduwzijde

Waar het eigenlijk over gaat is om deze schaduwzijde (en die hebben we als mens) te accepteren en daar eerlijk naar jezelf en eerlijk naar anderen in te zijn. Als je vecht met je schaduwzijde, dan heeft deze de macht over jou.


Je wilt iets niet hebben wat er wel is, en daarmee onderdruk je het en komt het juist op allerlei sluikse manieren naar buiten.

Jij hebt deze ook

Het ego vecht tegen duisternis!

Het ego wil echter niets liever dan perfect zijn. Het gaat er echter niet om alle schaduwkanten te ontmantelen en dan een perfect mens te worden of te zijn. Dat is een onbegonnen zaak en we zijn al perfect, juist ook met de schaduwzijde. Dus let op, wees beducht voor het ego, dat geen duisternis wil, want daardoor krijg je innerlijke strijd en kom je juist in de problemen.


Natuurlijk groeien we en vallen er dingen, waar je voorheen moeite mee had, weg. Wat echter nog belangrijker is, is om jezelf volledig te nemen zoals je nu bent. Met alles, ja, ook met die kantjes waar je eigenlijk zelf een oordeel over hebt.

Jij hebt deze ook

Het maakt je tot wie je bent, het maakt je mens.

Dus ik heb een ongeduldig kantje in mij. Ik neem mijzelf met al die gekke fratsen en keur mijzelf goed ook met die schaduwkant. Ik kan je één ding verzekeren: dat maakt het leven een stuk leuker! Dat wens ik jou ook toe!

Op jouw schaduwkant,


Mahatma


PS: heb je moeite met je schaduwzijde vanuit een laag zelfbeeld, meld je dan aan voor het gratis e-book: https://spirit-coaching.nl/e-book-hoe-krijg-ik-meer-eigenwaarde

Vind je dit een mooi artikel? Misschien wil je het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.