hoe ga je daar mee om

Het leed van de wereld... Hoe ga je daar mee om?

hoe ga je daar mee om

Hoe kun je omgaan met het leed van de wereld?

Ik, Mahatma, beantwoord hier de vraag: 'Hoe kun je omgaan met het leed van de wereld?'.


Hi Mahatma,

Ik geniet nog na van het geweldige event. Naar aanleiding daarvan heb ik nog een vraag.


Je vertelde: "Dat waar je je niet op focust, dat is er niet." Oftewel: daar waar je energie aan geeft groeit. Ik vind het lastig me los te maken van het leed in de wereld. Onze welvaart is toch verbonden met leed aan de andere kant? Als ik een lamp zie branden, waar ik me op focus, dat betekent niet dat de elektriciteitscentrale er niet is.

Of begrijp ik je uitspraak misschien verkeerd?


Awel dit wilde ik nog even delen.


Fijne avond en warme groet

Silvan Schalken

Land van Lisa

hoe ga je daar mee om

Ik zeg niet: ‘Ontken het leed van de wereld'....

Ik zeg niet: ‘Sluit je ogen en neem de werkelijkheid niet waar’. Nee, dat zeg ik niet. Ik zeg wel: ‘Waar je je op focust wordt groter’. Dus, hoeveel energie en aandacht geef je aan het leed van de wereld? Helpt dat?


Zou het meer kunnen helpen als je de realiteit van vandaag slechts waarneemt en je blijft focussen met al je aandacht op het goede? Zou het dan zo kunnen zijn, dat er dan meer goede dingen naar je toe kunnen stromen en dat jij vanuit al het goeds dat er naar je toestroomt, weer meer goede dingen kunt doen voor de wereld?


Dat is wat ik bedoel.


Veel mensen zijn op dit moment in de ban van angst. Dat helpt niets, integendeel daarmee geef je al je energie weg en ben je gevangen in een mindset die destructief is. De wereld is niet zoals hij wordt voorgespiegeld, de wereld is wat jij er van maakt, van binnenuit. Dat houdt in dat de wereld voor iedereen er weer anders uitziet.

hoe ga je daar mee om

Ik gun je dat je er een hele mooie wereld van maakt, inclusief de omstandigheden waar we ons op dit moment in bevinden.


Op jouw liefdevolle en overvloedige wereld,


Mahatma