Het openen van mijn  hart

Kijk eens naar je oordelen naar anderen

oktober 2008
Dit verhaal heb ik in 2008 geschreven. Ik was toen ook zelf nog druk met mijn eigen proces. Hierin beschrijf ik dus precies waar ik zelf doorheen ging met het openen van mijn hart.


Inmiddels ben ik alweer sinds 2016 heel gelukkig samen met Marcel, mijn grote liefde. 


Dus laat je maar lekker inspireren. 


Ik heb vorige week een driedaagse cursus gevolgd bij Larry Gilman en Dan Foucy.

Het zijn beiden bekende acteurs, die je leren om vanuit je kern contact te kunnen maken met het publiek. Als trainer is het belangrijk dat je authentiek bent, anders komt je boodschap niet over.

Ik heb het wel geweten, we hebben drie lange en intense dagen achter de rug. Van ’s morgens 9.30 uur tot ’s nachts 02.00 uur, jawel die Amerikanen weten van aanpakken. Het was een kleine groep, slechts 30 mensen en daarmee zijn we de diepte ingegaan. Alle thema’s van het leven zijn voorbijgekomen. Mijn thema is nog steeds het openen van mijn hart. Dat is niet zo maar een beslissing, maar meer een proces en ik voel dat ik weer een stap verder ben.

Ik ben dus niet bang voor liefde, maar voor de pijn die ik automatisch aan liefde koppelde. Als ik dacht aan liefde, dan dacht ik automatisch en onbewust aan afwijzing en daar kon ik natuurlijk geen JA tegen zeggen. Het was een soort chip die in mijn hoofd zat, waarmee ik elke keer weer de afwijzing creëerde. Dit patroon heb ik nu doorbroken. 

Oordelen

De eerste stap was dat ik mij bewust werd van alle oordelen, oordelen naar anderen en oordelen naar mijzelf. Vaak gaan die hand in hand. Ik zag dat die negatieve gedachten over mijzelf afkomstig zijn uit mijn jeugd. Als kind heb ik die programmering van mijn stiefvader als waarheid aangenomen. Op het moment dat ik mij dat bewust werd, kon ik het ook loslaten. Weer kon ik zien hoe mooi ik werkelijk ben. Als ik mijzelf in al mijn licht zie dan is afwijzing en de angst daarvoor geen issue meer. Vaak ervaren we onszelf door filters die negatief zijn en niets met de werkelijkheid te maken hebben. Ik ben niet de enige die goed en mooi is, in mijn ogen is iedereen dat. Alleen zijn we ons dat dus vaak niet bewust. Dat proces van mijzelf gaan zien in mijn licht is dus nog steeds bezig. Het gaat erom stap voor stap oude beelden los te laten die niets met de werkelijkheid te maken hebben.

Liefde kunnen ontvangen

Ten tweede gaat het erom dat je ook de liefde durft binnen te laten. Ik kon dat tot nu toe niet zo en ook dat was ik mij niet zo bewust. Ik liet de liefde binnen tot op een bepaald niveau, wat ook weer te maken had met eigenwaarde. Ergens droeg ik in mijn onderbewustzijn nog een conditionering met mij mee dat ik voor mannen niet goed was zoals ik was. Je hebt er vaak geen weet van wat er op onbewust niveau in je leeft, maar jouw wereld nú is daar een afspiegeling van. Mijn alleen zijn is een afspiegeling van de onbewuste overtuigingen die ik over mijzelf had. Onbewust wil je dat dan ook aldoor weer bevestigd zien. Ons denken is een vreemd gebeuren. We willen af van die oude programmering en tegelijkertijd houden we ons er met beide handen aan vast omdat het zo veilig en vertrouwd voelt. Ik heb die basisprogrammering nu veranderd. Ik heb die leugen op een diep niveau kunnen laten varen. Op dit moment is er ook geen angst meer voor afwijzing. Ik zie mijzelf en daar heeft het alles mee te maken.

Ik heb dus geen man gevonden in de USA, maar Mijzelf. Een groter geschenk kan ik mij niet voorstellen. Ik heb zo mijn eigen mind gezien, zo mijn oordelen, met name naar mijzelf. Het zijn alleen maar gedachten, en toch, je moet het je wel bewust zijn. Dat ben ik nu. Twee avonden achter elkaar heb ik naar mijzelf in de spiegel gekeken. Nu weet ik het op een nog dieper niveau. Achter de rimpeltjes en de pigmentvlekjes in mijn gezicht, gaat een prachtig mens schuil. 

Innerlijk open gaan

Weet als je oordeelt over anderen dat ook dat niets over een ander zegt, alleen maar over jouw eigen beeld van jouw wereld. De ander reflecteert alleen maar iets wat in jou leeft en dat wordt wakker gemaakt.

Kijk eens naar je oordelen naar anderen en kijk dan ook eens hoe jij jezelf beoordeelt. Als je er niet blij van wordt, weet dan dat het alleen maar gedachten zijn en dat je er voor kunt kiezen om die te laten varen. Dat doe je door je de negatieve gedachten bewust te worden en ten tweede door te stoppen met ze te geloven.

Wat betreft die man? Daar ben ik niet op gefocussed. Ik date niet en ben er niet mee bezig op die manier. Als ik er innerlijk klaar voor ben, dan kom ik die man vanzelf tegen. Daar hoef ik niets voor te doen (en jij dus ook niet) . Alleen maar innerlijk open gaan.

Vind je dit een mooi artikel? Misschien wil je het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.