Alleen, ik voel mij zo alleen

‘Alleen voel ik mij, ik ben zo alleen’, zegt Saskia, een jonge vrouw die bij mij in de Lifechanger jaartraining zit. Ze kijkt mij aan met betraande ogen en ik kan haar verdriet voelen. ‘Hoe lang ben je al alleen?’ vraag ik haar. ‘Eigenlijk voel ik dat mijn hele leven al, maar in wezen ben ik pas drie jaar alleen. Daarvoor heb ik even een relatie gehad, maar dat schoot niet op. Daarvoor was ik ook 7 jaar alleen. Het ligt aan de mannen, er zijn gewoon geen goede mannen’, zegt ze.

Alleen heb ik mij ook gevoeld…

Ik snap dat ze dat zo zegt, want zo voelt dat ook als je je alleen voelt. Ik weet het nog vanuit mijn eigen verleden. Ook ik ben vele jaren alleen geweest. Dat was goed voor mij, maar niet altijd gemakkelijk. De pijn van mijn alleen zijn, mij niet verbonden voelen met een man, was er ook. Ik ben er zelfs ooit boos over geweest. Boos op het leven dat deze mij niet gaf waar ik zo naar verlangde. Dat ik mij zo alleen moest voelen.

Ook toen wist ik al, dat het niet aan de buitenwereld, of aan de mannen lag. Dat wilde ik echter niet altijd horen. Ook toen wist ik dat er iets in mij was, waardoor ik die man niet aantrok.

Misschien word je er niet blij van als je je nu alleen voelt

Zo binnen, zo buiten is het spreekwoord. Dus wat wij mensen met ons meedragen aan overtuigingen van binnen, manifesteert zich in de buitenwereld. Ja, misschien word je hier niet zo blij van als jij je nu alleen voelt. ‘Mooi’, denk je dan misschien. ‘Dus het ligt aan mijzelf dat ik alleen ben?’ Uhhh, ja dus. Dat is misschien even pijnlijk om te lezen, maar het is ook goed nieuws. Als jouw alleen zijn aan de buitenwereld zou liggen dan zou je het niet kunnen veranderen. Nu dus wel.

Pijnlijke ervaringen zitten in ons onderbewustzijn

Het gaat om de overtuigingen en de emoties die je hebt als je denkt aan een partner, die je ooit in je cellen hebt opgeslagen. We dragen alle ervaringen met ons mee in onze cellen. Heb je een pijnlijke ervaring wat relaties betreft, dan zit dat verankerd in je onderbewustzijn. Ook al besef je het niet, we worden voor 95 % geleefd door dat onderbewustzijn.

Let wel, het kan zijn dat je je eerste pijnlijke ervaring al had als kind. Misschien voelde je je toen al heel alleen en niet verbonden. Dan ben je zo geprogrammeerd en zal je dat gevoel van alleen zijn ook elke keer weer bevestigd krijgen.

Onze mind

Wat je kent, is veilig voor je mind en hoe pijnlijk het programma dan ook is, toch zal je mind dat niet willen veranderen. Dat is namelijk per definitie onveilig. Je mind wil je ten alle tijde beschermen. Dus als je ooit een ervaring hebt gehad dat een verbinding pijnlijk was, zal je mind ervoor zorgen dat je alleen blijft, zodat je die pijn niet meer hoeft te ervaren. Ja, je mind kan er ook niets aan doen, dat het daardoor het leven buitensluit en in essentie nog meer pijn oploopt.

En heb je dan af en toe de moed om het toch weer aan te gaan, dan kan het misgaan, doordat je de verkeerde partner aantrekt. We trekken dan vaak die partner aan vanuit andere pijnlijke overtuigingen die daarbij horen, zoals: ‘Ik ben geen goede partner waard’, of ‘ik ben geen liefde waard’ of zoiets.

E-boek 25 Tips voor Geluk

 

 

 

Saskia kijkt mij aan

Al met al schiet dat niet op. Saskia kijkt mij aan met haar mooie, blauwe ogen. Ik zie haar verlangen naar verbinding en ik zie haar blokkade. ‘Lieverd’, zeg ik, ‘als ik er doorheen heb weten te breken, dan kan jij het ook.’

‘Maar hoe dan? Wat moet ik doen om mij niet meer zo alleen te voelen?’ Ik ben met haar gaan werken op cel niveau. De emoties en de overtuigingen kwamen naar boven en ze kreeg een doorbraak. Ik zie hoe ze daarna open gaat als een bloem. En ja ze stapt zomaar op een andere deelnemer af en reikt uit. De mensen zijn ontroerd om dit proces zo mee te maken.

Dit werken op cel niveau doe ik tijdens de events. Maar als jij dit nu leest en jij je ook af en toe alleen voelt, lees dan de tips hieronder. Dat kan al heel wat veranderen in jouw alleen zijn.

Tips voor als je je alleen voelt

  1. Vecht niet met je alleen zijn, maar verwelkom het (hoe gek dit ook klinkt). Alles waar je mee vecht wordt namelijk groter.
  2. Onderzoek je overtuigingen als je denkt aan een partner. Welke overtuiging draag je met je mee?
  3. Ga eens kijken of dat wel klopt. Is het écht waar en weet je dat zeker, of is het niet meer dan een gedachte? Elke negatieve overtuiging over jezelf is in essentie een leugen, een illusie.
  4. Wat is de waarheid? Je denkt bijvoorbeeld dat je niet goed genoeg bent voor een leuke partner. Dat is per definitie een leugen, dus kijk nu eens goed naar die gedachte. Zou het mogelijk kunnen zijn dat er ergens toch een leuke partner voor jou rondloopt? Als je gaat zien dat dat wel een mogelijkheid is, dan kan dat alweer ruimte geven, waardoor jouw situatie gaat veranderen.
  5. Voel waar het pijn doet in je lichaam als je je alleen voelt en verwelkom die pijn op die desbetreffende plek. Als pijn echt gevoeld wordt kan het oplossen.
  6. Durf uit je comfortzone te gaan. Ga naar buiten, naar plekken waar mensen zijn.
  7. Durf risico’s te nemen. Dus reik uit als je iemand leuk vindt. Je bent nu lang genoeg alleen geweest. Misschien ben je bang om afgewezen te worden. Als jij niets doet wijs je jezelf constant af. Dus weg met die comfortzone. Het moment dat je uitreikt, kun je jezelf een giga compliment geven. Soms is dat uitreiken nog belangrijker dan dat die persoon ook positief reageert.

Neem afscheid van dat alleen zijn. Het zonnetje schijnt, de lammetjes komen weer in de wei en love is in the air…

Op jouw liefde en verbinding,

Mahatma

P.S. Als jij ook iemand kent die worstelt met alleen zijn, stuur dan dit blog door.

P.P.S. Het is zo mooi als je elkaar wilt helpen door hieronder te delen wat dit blog met je doet en welke acties je gaat ondernemen om een einde te maken aan jouw alleen zijn.

P.P.P.S. Zie hier een video over het aantrekken van jouw ideale partner...

P.P.P.P.S. Maak gewoon eens een event mee, dat kan je leven zo’n boost geven!

P.P.P.P.P.S. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de blogs en de agenda.

Over de schrijver
Max
Door

Max

op 04 May 2016

Alleen, het alleen voelen ken ik oh zo goed. Alle woorden uit je blog zijn zo raak. Ik heb het allemaal ook zo ervaren. Tot ik ontdekte dat ik moest stoppen met het respect, de aandacht en de liefde buiten mezelf te zoeken. Het bewustzijn dat ik me inderdaad niet afhankelijk moest maken van anderen maakte dat ik wat meer mijn eigen behoeftes voorop ging zetten. Ik stopte met moeite doen om aardig te zijn voor anderen om wat daarvoor wat terug te krijgen. Ik werd aardig voor mezelf. Daardoor werd ik meer mezelf en wat bleek...... Ik kwam veel gemakkelijker in verbinding met anderen en na een poosje kwam ik mijn grote liefde tegen! Max

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 04 May 2016

Super Max, gefeliciteerd. Ik ben zo blij voor je. Warme groet, Mahatma

Ina
Door

Ina

op 16 May 2016

Alleen, ik voel me zo alleen... wat een herkenning! Ik heb me voor zover ik weet bijna altijd alleen gevoeld. Als ukkie mocht ik niet zijn wie ik was, werd niet gerespecteerd om wie en hoe ik was. Ik was té vrolijk... ik was té druk en ik wilde aandacht, en vooral dat laatste was teveel gevraagd. Ik heb geen respect ervaren en het was ook geen veilige omgeving waar ik mezelf kon en mocht zijn. Ik voelde me anders, onbegrepen en niet gerespecteerd. En speelde meestal alleen, want de andere kids thuis wilden liever niet spelen. Kreeg heel vaak straf en moest dan naar bed en dan zat ik weer alleen voor het raam naar alle kinderen uit de buurt te kijken die fijn samen aan het buiten spelen waren... Nu ik me steeds meer bewust word van mezelf en wat er in mij leeft, kan ik beter mijn weg hierin vinden. Voor sommige thema's in mijn leven is het nog zoeken want zit nog een beetje vast in mij, of misschien wel een beetje veel. Kan er tot op heden nog niet goed bij. Maar mijn leven is sinds ik de Lifechanger volg al veel veranderd en ik voel me steeds vaker in mijn kracht staan. Ik vind het niet gemakkelijk maar ik ga door... hoewel ik nog niet precies weet hoe. Heb er vertrouwen in dat het goed komt! En ik voel steeds meer verbinding met positieve, lieve mensen en het alleen zijn is geen punt meer. Ik voel bij steeds meer mensen vertrouwen en veiligheid! With love, Ina ♥

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 17 May 2016

En dat laatste is al zoveel Ina. Respect voor jouw weg! Knuf Mahatma

Reactie plaatsen