Jezelf verliezen in een relatie is niet zo moeilijk

Herken jij dit in een relatie? Jij bent klein en de ander is groot. Of het is omgekeerd

Herken je dit in een relatie

Verlies jij wel eens je kracht, als je naast iemand staat?

Als je uit je kracht gaat als je naast iemand staat, denk je vanuit je onderbewustzijn dat je het leven zelf en alleen, niet goed aankan en dat een ander het beter weet dan jij. Voordat je het dan weet, stel je je afhankelijk op en verlies je jezelf. Jezelf verliezen in een relatie is niet zo moeilijk!


Jij bent klein en de ander is groot. Of het is omgekeerd: jij maakt de ander klein en stelt jezelf op als de krachtige persoon die het allemaal weet en kan.

Ook dat is een valkuil, want dan nog heb je niet de gelijkwaardige relatie waar we in het algemeen toch naar verlangen. En ook dan is er sprake van jezelf verliezen in een relatie. Ook worden op deze wijze de machtsconflicten  gecreëerd. Zie dat je het leven aankan en dat je soms hulp mag vragen. Wees je bewust van je eigen kracht. In mijn ogen ben je dan een volwassen mens die realistisch in het leven staat.

Herken jij dit in een relatie

Plaats een andere man of vrouw niet hoger dan jezelf. Een man is in bepaalde dingen anders, maar niet beter dan een vrouw. Een vrouw is in bepaalde dingen anders, maar niet beter dan een man. Mannen kunnen ook hulpeloos en bang zijn, vergeet dat niet, ook al komen ze soms zo krachtig over. Vrouwen kunnen ook super sterk en krachtig zijn ook al komen ze soms kwetsbaar over.

Herken je dit in een relatie

Kwetsbaarheid is trouwens een kracht en geen zwakte!

Als iemand, man of vrouw, met een heftige krachtige reactie komt waar je haast geen weerwoord op hebt, weet dan dat daar angst en oude pijn onder zit. Door je dat alleen al te realiseren, kun je misschien zelf meer in je eigen kracht blijven en vergeet het niet: stel jouw grens!  Ook jij mag een mening hebben en daarvoor uitkomen!


Jezelf verliezen in een relatie is niet zo moeilijk.. Het is de kunst om vanuit verbinding met jezelf de verbinding met de ander aan te gaan.


Op jouw innerlijke kracht,


Mahatma

Vind je dit een mooi artikel? Misschien wil je het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.