Leren om gelukkiger te worden

Ieder mens wil graag leren om gelukkiger te worden, maar geluk kun je niet ‘doen’. Je kunt het niet kopen in een winkel of bestellen op internet, geluk is een gevoel dat in ons zit. Het geluksgevoel ontstaat door de aanmaak van dopamine in onze hersenen. Door de aanwezigheid van dopamine voelen we ons fijn en dat gevoel willen we zo veel mogelijk ervaren. Daarom doen we met regelmaat dingen die ervoor zorgen dat er dopamine in onze hersenen vrijkomt.

Hoe kan je leren om gelukkiger te worden?

Naar het proces van het vrijkomen van dopamine en het geluksgevoel is veel onderzoek gedaan, met name naar wat mensen doen om zich gelukkiger te voelen. Uit die onderzoeken is gebleken dat er verschillende zaken zijn die ons gelukkig maken. Door ons hierop te focussen, kunnen we leren om gelukkiger te worden en zelfs leren om gelukkiger te zijn in het leven. Bij Spirit Coaching helpen we je graag bij dit proces. Daarom geven we enkele tips mee.

5 tips om te leren om gelukkiger te worden

  • Focus op wat goed is in plaats van wat niet deugt: keer negatieve gedachten om in positieve.
  • Wees dankbaar voor wat je hebt. Als je je dankbaar voelt, komt er serotonine vrij, een stof die je stemming en je gedrag verbetert. Hierdoor slaap je ook beter.
  • Hou op met klagen. Je kunt leren om gelukkiger te worden als je er bewust voor kiest om een aantal weken ja te zeggen tegen alles wat je tegenkomt.
  • Wees trots op jezelf. Kijk naar de doelen die je hebt bereikt en durf trots te zijn. Hierdoor kun je leren om gelukkiger te zijn.
  • Knuffel zo vaak mogelijk. Knuffelen laat liefde en acceptatie zien en tijdens het knuffelen komt oxytocine, het knuffelhormoon, vrij, wat ons een gelukkig gevoel geeft.

Lekker gratis lezen over loslaten

Loslaten hoe dan? 

Lees de eerste 2 hoofdstukken van dit boek  helemaal gratis en leer los te laten.

Tips voor Geluk

Gratis e-book

'25 Tips voor Geluk'

Dit gratis e-book '25 Tips voor Geluk' heeft al duizenden mensen geïnspireerd... Jij mag het helemaal gratis downloaden.
Ontwaken in het Nu

Eerste hoofdstuk gratis

Je kunt gratis het eerste hoodstuk van dit boek lezen. Klik op de oranje balk.
Alleen door dit hoofdstuk te lezen kan er al wat in jou verschuiven.

Kom in actie

Als je wilt leren om gelukkiger te worden en het geluk dat in je zit naar boven te halen, lees dan het gratis e-book ‘25 Tips voor Geluk’. Een werkboek over zelfliefde, loslaten en zelfrespect, geïnspireerd op voorbeelden uit mijn eigen leven. Het is een boek vol inspiratie dat je zal leren om gelukkiger te zijn. Je downloadt het gratis e-book op de website van Spirit Coaching. Wacht niet langer, kom in actie. Word je bewust van je eigen patronen en ga voor het leren gelukkiger te worden en het leren gelukkiger te zijn.


Ook interessant:

Hoe werkt manifesteren | Leren om verbinding met jezelf te krijgen | Gebrek aan eigenwaarde aanpakken