Loslaten is lekker

Leren om gelukkiger te worden

Ieder mens wil graag leren om gelukkiger te worden, maar geluk kun je niet ‘doen’. Je kunt het niet kopen in een winkel of bestellen op internet, want geluk is een gevoel dat in ons zit. Het geluksgevoel ontstaat door de aanmaak van dopamine in onze hersenen. Door de aanwezigheid van dopamine voelen we ons fijn en dat gevoel willen we zoveel mogelijk ervaren. Daarom doen we met regelmaat dingen die ervoor zorgen dat er dopamine in onze hersenen vrijkomt.

Hoe kun je leren om gelukkiger te zijn of te worden?

Naar het proces van het vrijkomen van dopamine en het geluksgevoel is veel onderzoek gedaan, met name naar wat mensen doen om zich gelukkiger te voelen. Uit die onderzoeken is gebleken dat er verschillende zaken zijn die ons gelukkig maken. Door ons hierop te focussen, kunnen we leren om gelukkiger te worden en zelfs leren om constant gelukkiger te zijn in het leven. Bij Spirit Coaching helpen we je graag bij dit proces, zodat je kunt leren om verbinding met jezelf te krijgen, en met wat jou gelukkig maakt. We geven je hieronder enkele tips mee om te leren om gelukkiger te worden en te zijn.

   5 tips om te leren om gelukkiger te worden

   • Focus op wat goed is in plaats van wat niet deugt: keer negatieve gedachten om in positieve.
   • Wees dankbaar voor wat je hebt. Als je je dankbaar voelt, komt er serotonine vrij, een stof die je stemming en je gedrag verbetert. Hierdoor slaap je ook beter.
   • Hou op met klagen. Je kunt leren om gelukkiger te worden als je er bewust voor kiest om een aantal weken ja te zeggen tegen alles wat je tegenkomt.
   • Wees trots op jezelf. Als je een gebrek aan eigenwaarde ervaart, pak dat dan eerst aan. Kijk naar de doelen die je hebt bereikt en durf trots te zijn. Hierdoor kun je leren om gelukkiger te zijn.
   • Knuffel zo vaak mogelijk. Knuffelen laat liefde en acceptatie zien en tijdens het knuffelen komt oxytocine, het knuffelhormoon, vrij, dat ons een gelukkig gevoel geeft.

       Kom in actie

       Als je wilt leren om gelukkiger te worden en het geluk dat in je zit naar boven te halen, lees dan het gratis e-book ‘25 Tips voor Geluk’. Een werkboek over zelfliefde, loslaten en zelfrespect, geïnspireerd op voorbeelden uit mijn eigen leven. Het is een boek vol inspiratie dat je zal leren om gelukkiger te zijn en de eerste stappen richting spiritueel ontwaken te zetten. Kom in actie en download het gratis e-book. Ik gun je zo dat je bewust wordt van je eigen patronen, dan kan alles veranderen. Leer bijvoorbeeld meer over hoe manifesteren werkt en jou kan helpen, en ga voor het leren gelukkiger te worden en het leren gelukkiger te zijn.

        Download het GRATIS e-book

        '25 Tips voor Geluk'.

        Want dan ga ik je lekker verder helpen met het vergroten van jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde. Zo creëer je steeds meer geluk in jouw leven.


        Let op, na aanmelden krijg je de link naar het e-book in je mailbox (Check ook je spam). Daarna kun je het zo downloaden.

        Je ontvangt daarna ook regelmatig mijn mails met inspiraties, hints en humor.