Levenslessen 

Mensen komen in je leven met een bedoeling

Mensen komen in je leven met een bedoeling

Levenslessen krijg je van vrienden. Mensen komen in je leven met een bedoeling, voor een seizoen of voor een heel leven. Soms komen ze voor jou, zodat jij wat kunt geven en soms is het de bedoeling dat jij ze wat geeft. Dat laat het leven als vanzelf wel zien, dit zijn jouw levenslessen.


Je bent niet voor niets geboren in de familie waarin je geboren bent. Ook dat is omdat je naar deze planeet gekomen bent om bepaalde levenslessen te leren. Er zijn uitdagingen en hobbels die je op je pad tegenkomt. Je jeugd is de belangrijkste fase van je leven, waarin wordt alles vastgelegd. De ervaringen, de overtuigingen, de emoties die je dan meemaakt neem je de rest van je leven als het ware mee. Daar teer je op en vaak laat je je daardoor leiden. Ongeacht of dat iets klopt of niet.


Het is niet alleen de familie waarin je terecht komt die betekenisvol kan zijn, ook de mensen, je vrienden die je later tegenkomt geven je levenslessen.

Mensen komen in je leven met een bedoeling

Meestal is iemand in je leven omdat jij een behoefte hebt geuit. Ze zijn gekomen om je door een moeilijkheid heen te helpen of om je te begeleiden en te ondersteunen op het  fysieke, emotionele of spirituele vlak.


Ze lijken door God gestuurd en dat zijn ze ook.

Mensen komen in je leven met een bedoeling

Dan, zonder dat jij iets verkeerd doet, of op zomaar een moment, zegt of doet deze persoon iets om de relatie te beëindigen.


Soms sterven ze of verdwijnen ze zachtjes uit je leven. Hun taak is voldaan en de levenslessen zijn geleerd. Je kan soms heel veel van iemand blijven houden, ook kan het zijn dat ze  zich tegen jou keren en je tot het nemen van een standpunt dwingen. Het maakt je krachtig om voor je mening uit te komen, al wil je dat soms niet.

Mensen komen in je leven met een bedoeling

Sommige mensen komen in je leven voor een seizoen, omdat het jouw beurt is om te delen, te groeien of te leren. Zij brengen je een ervaring van vrede of ze brengen je aan het lachen. Ze kunnen je iets leren dat je nog nooit gedaan hebt. Ze geven je gewoonlijk een ongelooflijke hoeveelheid vreugde.


Maar het kan zo maar zijn dat het echt maar slechts een seizoen is.


Relaties voor de duur van je leven leren je levenslessen. Dit zijn dingen waar je op kunt bouwen om zo een solide emotionele fundering te hebben. Het is jouw taak de lessen te accepteren.

Mensen komen in je leven met een bedoeling

Hou van die persoon en gebruik de levenslessen gedurende de rest van je leven. Men zegt: "Liefde is blind maar vriendschap is helderziend".


Dank je dat je een deel van mijn leven bent, of het nu is om een reden, voor een seizoen of voor het hele leven is. Levenslessen......


Mahatma