De ander is een spiegel

Ik heb een fijne vriendengroep om mij heen. We kennen elkaar al jaren en werken ook dingen met elkaar door. Op dit moment heeft een van mijn beste vriendinnen regelmatig frustratie naar mij. Ik ben het zat, keer op keer voel ik de (soms subtiele) afwijzing. Ik hou van haar en ik ben het zat. Ik spreek het uit. ‘Het ligt aan alles wat ik doe', zegt zij. Mmmm interessant.

Ik weet dat haar frustratie niet aan mij kan liggen, want het is haar gevoel. Haar gevoel zit in haar. Ik kan hoogstens op wat knopjes drukken. Het is 's avonds laat en ik ben erg moe. Ik laat het erbij. Thuis onderzoek ik wat er bij mij speelt. Het is toch boeiend om elke keer weer bij de mensen van wie ik het meeste hou, afwijzing tegen te komen. Mannen op wie ik verliefd werd, vriendinnen van wie ik hou, de afwijzing kwam aldoor weer naar boven. Het is als een rode draad in mijn leven. 

Ik identificeerde mij met de afwijzing

Tijdens een van mijn coaching sessies in het kader van de Sedona Coach opleiding breng ik dit in. Ik zie hoe sterk ik mij heb geïdentificeerd met de afwijzing. Ik zie de baby die nog voordat zij geboren werd, al werd afgewezen. Ik voel er geen emoties meer bij, die zijn allemaal wel opgelost, maar de identificatie, die is er nog. Mijn persoonlijkheid bestond daaruit. ‘Wie ben ik nog, als ik ook dat los laat', komt er tijdens de sessie naar boven. Ik voel hoe mijn ego er aan vast wil houden. Alles liever dan het onbekende. Geen zekerheid meer, geen vertrouwdheid meer. ‘Liefde is eng, het doet pijn'. Ja dit was de informatie die ik nog op een subtiel niveau met mij meedroeg. 

Het is tijd voor een nieuwe weg

Ik zie en ik weet: ‘ik ben mijn ego niet'. IK kies voor vrijheid, ook al is dat onbekend. Tijdens de sessie krijg ik een enorm lachsalvo en zie ik mijn eigen licht. Ik zie dat het tijd is voor de vrijheid en liefde en dat ik dat waard ben.

Het is tijd voor een nieuwe weg. Ik ben mijn lieve vriendin dankbaar voor de spiegel die zij is.

Vind je dit een mooi artikel? Misschien wil je het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.