Reticulaire activatie systeem, het 'ondeugende' netwerk in je hoofd
arrow_drop_up arrow_drop_down
5 februari 2019 

Reticulaire activatie systeem, het 'ondeugende' netwerk in je hoofd

Het reticulair activatie systeem is een soort netwerk van hersencellen welke je kan helpen om je doelen te bereiken en je dromen te verwezenlijken.  Alles waar je namelijk je aandacht op legt,  trek je door dat reticulaire activatie systeem als vanzelf naar je toe. Beschrijf je bijvoorbeeld je doelen, dan geef je die doelen aandacht en daarmee activeer je het reticulair activatiesysteem en manifesteer je je dromen als vanzelf. Leg je echter je aandacht op de dingen die je niet meer wilt… pats boem, daarmee komen die zaken alsnog in je leven. Je focus bepaalt dus wat je aantrekt, los van het feit of je dat nu wel  of niet wilt.

het reticulaire activatie systeem is een soort google

Het reticulaire activatie systeem

Reticulaire activatie systeem, de google in je hoofd

Het reticulaire activatie systeem is een soort google, een filter die alle informatie filtert. We krijgen zo’n 2 miljoen bits informatie per dag en dat is veel te veel om allemaal toe te laten. Met al die informatie zouden we totaal overspoeld en gek worden. Een filter is dan wel zo handig.

Het filtert dus alles waar jij je aandacht op legt

Als je iets niet wilt… geef je het veel aandacht…. en je opent  daardoor de deur van je onderbewustzijn en je zegt als het ware: ‘Kom maar binnen’. Als je iets wel wilt en je legt je aandacht erop vanuit positiviteit en vertrouwen, open je de deur van je onderbewustzijn en binnen no time zal het zich manifesteren. Als er echter onder die positiviteit een laagje angst ligt, die je niet wilt voelen, dan regeert de angst. Alles wat je qua pijnlijke emoties met je meedraagt heeft effect. Hoe groter de emotie, des te meer kracht deze heeft.

Het reticulaire activatie systeem

Het reticulaire activatie systeem past aan wat bij jou past

Het reticulaire activatie systeem zoekt uit wat past bij je zelfbeeld

Dat is ook zo’n dingetje. Als ik vol positiviteit  elke dag aan het affirmeren ben dat ik € 100.000 op de bank heb staan, terwijl ik mezelf dat eigenlijk helemaal niet gun en mijzelf ook niet rijk voel, dan kan het nooit naar mij toekomen. Als ik denk dat ik het niet waard ben, dan is dat reticulaire activatie systeem lekker bezig om dat gebrek aan eigenwaarde weer te bevestigen.

Pijnlijke ervaringen

Het reticulaire activatie systeem sluit aan bij onverwerkte emoties

Het reticulaire activatie systeem werkt ook door via je onverwerkte emoties. Als je vroeger als kind veel bent afgewezen, dan is het niet verwonderlijk dat je als je dan hevig verliefd de juiste man gevonden denkt te hebben, er later achter komt dat hij je net als je vader op elk front afwijst. Je trekt als het ware aan wat je goed kent. Doordat de emoties en de overtuigingen nog ergens in je lichaamscellen zitten zoekt het reticulaire activatie systeem uit wat bij die pijnlijke ervaringen van vroeger past. Dat is wel een dingetje, want hoe kun je dan die patronen doorbreken waar je zo graag van af wilt?

Ik leg het nog even persoonlijk uit…

YouTube voorvertoningsafbeelding

Hoe doorbreek je dat?

Gelukkig kunnen we er wel wat aan doen en hoeven we niet oud te worden met een pijnlijke programmering, die dan keer op keer herhaald wordt. Ik ga je hieronder wat tips geven

  • Neem Verantwoording

Neem verantwoordelijkheid voor alles wat er in je leven gebeurt. Of je er nu wel of niets aan kunt doen, dat doet niet ter zake. Het feit is dat jij, door jouw energie en het geweldige reticulaire activatie systeem, jouw levensomstandigheden en ervaringen hebt aangetrokken.
Op het moment dat je een ander beschuldigt van jouw ellende geef je als het ware je kracht weg en benoem je jezelf als slachtoffer. Als slachtoffer kun je niets meer, ben je hulpeloos en maak je jezelf klein. Als kind was je misschien ooit een slachtoffer, maar dat was toen. Nu is het tijd om volwassen te zijn. Let op:  verantwoordelijkheid nemen is iets totaal anders dan zelf afkeuring! Dat haalt je alleen maar meer naar beneden en daar gaat het niet over. Dat maakt alles alleen nog maar erger.

  • Ga je eigen kwaliteiten ontdekken

En keur jezelf bovenal helemaal goed. Al heb je er nog zo’n potje van gemaakt in je leven en heb je keer op keer situaties aangetrokken die niet zo fijn waren, keur jezelf goed. Je hebt altijd gedaan wat je kon, en soms was dat gewoon niet zo handig. So be it. Gelukkig kunnen we elke moment opnieuw beginnen. Dus krabbel omhoog, net als een kind dat gevallen is,  schud je haren los en maak een nieuw begin vandaag. Dan wordt dit het begin van je nieuwe leven.
Zal het dan in één keer allemaal goed gaan? Wel nee, dat gaat met vallen en opstaan. Daarom geef ik ook events en Lifechangers. Een event is een laagdrempelig seminar met grotere groepen en Lifechangers  zijn jaartraingen om je stap voor stap mee te nemen naar een beter leven en meer geluk. Simpelweg omdat het tijd kost om te transformeren.

  • Kijk naar waar jouw focus ligt

Ben je altijd bezig met positiviteit en zie je net als mijn moeder in alles iets goeds, dan zal het goede ook naar je toekomen. Ben je altijd bezig met het je zorgen maken, dan zullen die vaak waarheid worden. Dus bemerk je dat je in de angst zit of negativiteit, verleg je focus en ga zien wat er wel goed is. Onderdruk de pijnlijke emoties niet, het is echt een kwestie van je aandacht verleggen.

  • Gun jezelf het leven waar je naar verlangt.

Soms houdt dat in dat je bepaalde gewoontes moet loslaten die echt niet bij dat leven passen. Bijvoorbeeld: als je verlangt naar een gezond leven, dan kan het zijn dat je afscheid moet nemen van overmatig alcoholgebruik en sigaretten en mag beginnen om je in een sportbroek te hijsen. En dat is dan nog niet alles, maar het is ook slim om echt in beweging te komen en je jezelf op één of ander apparaat plant en daarna met een rode kop en een lijf vol zweet enthousiast aan het bewegen bent.

  • Neem afscheid van mensen die niet passen bij jouw droom.

Je bent nu namelijk omringd door mensen die goed bij jouw zelfbeeld passen. Dat heeft dat reticulaire activatie systeem toch maar mooi voor je uitgefilterd. Maar hangen die gasten elke dag laveloos en negatief bij jou op de bank, dan is het tijd voor afscheid. Maak een heel bewuste keuze en kies voor iets anders. Leg je aandacht op hetgeen waar je wel naar verlangt en zet daar stappen in.

reticulaire activatiesysteem even updaten

Loslaten helpt om je reticulaire activatiesysteem te vernieuwen.

  • Laat de pijnlijke emoties los.

Ik zeg het zo gemakkelijk en eigenlijk kunnen wij mensen dat best wel, al doen we het vaak niet. Ik zie veel mensen die vaak rondlopen met emoties van dingen die hen zijn overkomen als kind. Eigenlijk zijn ze dan nog een beetje dat kind en zijn ze niet volwassen geworden. Dat is echt niet nodig en ik spreek uit ervaring. Het leven is in mijn ogen bedoeld om te genieten en we hoeven niet oud te worden met ellende. Daarom heb ik een online training gemaakt over loslaten. Twee weken lang ontvang je iedere dag van mij een e-mail met een link naar een video en neem ik je stap voor stap mee naar meer vrijheid. Kijk hier voor meer informatie.

Als je al deze tips toepast, ga je stap voor stap op weg naar meer vrijheid. Op deze wijze kun je daarna het Het reticulaire activatie systeem echt gebruiken om jouw droomleven te manifesteren waardoor je simpelweg meer van het leven zult gaan genieten.
Dat gun ik je zo.

Yihaaa Mahatma

Kijk hier voor de 14-daagse online training: Loslaten, het kan zo simpel zijn.

 

Over de schrijver
stylist wendy

Door

stylist wendy

op 24 April 2019

Bedankt voor je waardevolle blog!

BERT DISCO

Door

BERT DISCO

op 18 May 2019

Hallo, ik heb veel gelezen, over de "wet van de aantrekkingskracht", dit is toch ongeveer hetzelfde?

Mahatma Revier

Door

Mahatma Revier

op 20 May 2019

Hoi Bert, Ja dat klopt. Ik werk daar ook veel mee, dus er zitten ongeetwijfeld overeenkomsten in. Pas het gewoon allemaal lekker toe en zie dan hoe je leven verandert. Alle succes voor jou, Mahatma

Reactie plaatsen