Deel 2 over het ego: Onze identiteit, onze illusie!
13 december 2011 

Deel 2 over het ego: Onze identiteit, onze illusie!

Zoals ik vorige keer heb geschreven hebben we  allemaal een ego. Het is het jasje waar we mee door het leven rondlopen en waar we onze identiteit aan ontlenen. Met het ego is niets mis. Het is je grootste vriend  en dienaar en het wil alleen maar het allerbeste voor jou.

Identificatie

Het probleem kan ontstaan als je je gaat identificeren met het ego en alles wat daar bij hoort. Dan zeg je: ‘Ik ben bakker, leraar of echtgenoot’  en dan denk je dat dat alles is wat jij bent. Als op een dag die titel weg valt, wie ben jij dan nog?

Ook kan het zijn dat je je identificeert met de spullen om je heen. ‘Kijk mij eens’ zeg je dan, ‘ik heb een dure auto of een mooi huis’ en dan ontleen je je eigenwaarde aan de spullen. Ook ontlenen veel mensen hun eigenwaarde en identiteit aan de lichamelijke verschijning. Kijk; ‘ik ben jong en mooi’ en dat is wie ik ben. Wat gebeurt er dan als op een dag dat jonge en mooie wegvalt? Als je je jeugd verliest, de baan opgezegd wordt, je partner de benen neemt en het geld is weg gestroomd? Wie ben je dan nog?

Het uur van de waarheid

Als je je eigenwaarde hebt ontleend aan uiterlijkheden of aan je beroep, dan stort je wereld in. Op dat moment sta je voor een keuze. Spring ik van het dak, of kies ik ervoor om er sterker en krachtiger uit zo’n crises te komen? Het is zo’n moment van ultieme waarheid waar je niet om heen gaat.

Het ego verliest alle grond onder de voeten. Op dat moment kun je in contact komen met iets wat groter is en meer JIJ dan je ooit hebt ervaren. Dat gaat voorbij het denken en alle concepten die je over jezelf had. Een contact met Jezelf voorbij de illusie (want dat is het altijd) van het ego.

Wie ben jij werkelijk?

Dan ben je wie je werkelijk bent. Je schreeuwt, je brult en je leeft van top tot teen. Nee het is niet altijd gemakkelijk, maar wel super echt. Het ego is in duigen gevallen en de Jij wie je werkelijk bent kan herrijzen.

Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ga het aan, en vind Jezelf. Dat wat jij bent is ten alle tijde ongeschonden. Wordt wakker en ga zien wie je werkelijk bent. Uiteraard hoef je niet te wachten totdat de grond onder je voeten verdwijnt.
Als je nu er al voor kiest om je niet langer te identificeren met je identiteit, oftewel het ego, dan heb je die drama’s niet nodig, om wakker te worden.

Dus wees blij met alles wat je hebt, maar identificeer je er niet mee. Dat wat jij bent gaat voorbij externe factoren en daar hoort ook je lichaam bij.

Je bent licht, waar je vandaan komt is licht en waar je ooit weer naar toe gaat is licht.  Ik gun je dat je NU kunt zien wie jij in werkelijkheid bent,

Op jouw Liefde en licht,

 Mahatma

 

 

 

Over de schrijver
Annegret Vos
Door

Annegret Vos

op 16 Jan 2012

He, wat schrijf je dat toch weer mooi! Dankbaar voor jou woorden liefs Annegret

De ilussie van het ego | Geluk-NU.nl
Door

De ilussie van het ego | Geluk-NU.nl

op 28 Jan 2012

[...] Wat is het ego? Deel 2 Het ego, onze illusie, onze identiteit! Het ego houdt van het drama Inspiratiebronnen die voorbij het ego gaan [...]

Reactie plaatsen