Goede voornemens hebben kracht maar zijn niet genoeg...
18 januari 2019 

Goede voornemens hebben kracht maar zijn niet genoeg...

Goede voornemens hebben we allemaal

Goede voornemens maken we meestal in het begin van het het nieuwe jaar. Dan stellen we onze doelen en weten we waar we voor gaan. We duiken enthousiast vol goede voornemens de sportschool in. Gooien de sigaretten in de prullenbak en zetten partners de deur uit. Hoppa, het jaar is goed begonnen. Jij weet het  en voelt het, dit jaar wordt jouw jaar.

Ik neem je nu wat verder het jaar in. Tot je grote schrik zie dat je toch weer uitgezakt met een peuk in je mond naast die partner zit die je zo graag kwijt wilde. Hoe is dat toch in godsnaam mogelijk. Waar zijn al die goede voornemens nu gebleven?

Goede voornemens hebben kracht

Jawel, intenties hebben een enorme kracht. Maar wat mensen soms vergeten is dat we ook tegenwerkende krachten in ons meedragen. Dat uitgezakt op de bank hangen geeft je ook iets. Die peuk kan een troost zijn en die partner misschien wel een oplossing voor de eenzaamheid die je  niet wilt voelen. Die krachten halen je uit je goede bedoelingen en zetten je weer terug in de hypnosestand die je zo goed kent.

We leven vanuit hypnose in een comfortzone

We leven ons leven vaak vanuit een soort hypnose. Dan doe je dingen gedachteloos omdat je het zo gewend bent. Het past ook bij je comfortzone. Je weet wel, dat is die zone die je zo goed kent, die zo lekker vertrouwd en veilig is. Als je nu kijkt naar jouw huidige leven dan is dat een afspiegeling van jouw comfortzone. Dat wil niet zeggen dat je er per defintie gelukkig van wordt. Het kan zijn dat je echt dingen wilt veranderen maar dat je toch blijft steken en elke keer weer teruggaat naar het oude.

Schrijven is essentieel om jouw onderbewustzijn te veranderen

Alles wat je namelijk met een gewone pen schrijft komt dieper binnen bij je onderbewustzijn. Jouw onderbewustzijn is het gebied waar jouw programmering ligt. Daar wil je een verandering in maken, want dan kunnen jouw verlangens moeiteloos gerealiseerd worden. Aan alleen een gedachte heb je dus niet zoveel. Jouw programmering zit namelijk ook in al je lichaamscellen. En die celletjes willen zich veilig blijven voelen. Die willen niets nieuws, die celletjes willen helemaal niet uit de comfortzone. Maar jij wel. Jij verlangt naar een beter leven.

Goede voornemens, hoe maak je ze dan wel waar?

Hieronder een aantal tips die je daarbij verder kunnen helpen.

  • Beschrijf uitbundig jouw droomleven alsof het er al is, in de tegenwoordige tijd.
  • Zet een krachtige intentie. Die intentie is goud waard.
  • Zie dagelijks hetgeen waar je naar verlangt helder voor je.  Voel hoe het voelt, hoor de bijbehorende geluiden en adem dat volledig in.
  • Ga eens onderzoeken waar je bang voor bent als je jouw verlangen zou gaan leven en laat die angsten los.
  • Maak het voordeel groter dan het nadeel en beschrijf die voordelen zo uitvoerig mogelijk.
  • Durf uit de comfortzone te gaan en zet een stap naar iets nieuws. Elke dag een klein stapje maakt aan het einde van het jaar een enorm verschil.
  • Kijk eens of je jouw verlangen kunt opdelen in tussenstappen en beschrijf wanneer je iets afgerond of bereikt wilt hebben.
  • Laat negatieve gedachtes en beperkingen los.

Als je deze tips gaat toepassen dan kan het niet anders dan dat je leven gaat veranderen.

Maar als je verlangt naar een werkelijke transformatie op celniveau, zo'n transformatie waarin je oud zeer gaat verwerken en je je eigen grootsheid gaat leven dan is er misschien toch wat meer voor nodig.

Kijk daarvoor eens bij onze Live Lifechanger.  Deze jaartraining heet natuurlijk niet voor niets een
LIFE CHANGER. Het verandert je leven van binnenuit. Oftewel je verwerkt je emoties en krijgt een nieuwe mindset waar je wel blij van wordt.

Een aanrader

Over de schrijver
Chantal
Door

Chantal

op 05 Feb 2019

Dankbaar!

Reactie plaatsen