Page content

Het grote verlies

Het grote verlies

Het grote verlies

Het grote verlies laat je zien dat je niet alleen bent, al kan dat soms zo voelen. We zijn ten alle tijde verbonden met de oneindige energie waar we vandaan komen. Dit kan zweverig lijken, niets is minder waar. Dit is simpelweg de realiteit.

Het grote verlies

Mahatma komt veel mensen tegen die zich verloren voelen op deze aarde. Die zich alleen voelen en de weg kwijt lijken te zijn. Dat is het grote verlies.

Vanuit haar eigen verleden kent zij ook dat gevoel van alleen-zijn en zich niet verbonden voelen. Het ging terug naar haar jeugd en nog verder dan dat. Het was een gevoel van het grote verlies van de eenheid waar we allemaal vandaan zijn gekomen.

Buitenbeentje

In Mahatma’s jeugd was ze een buitenbeentje. Veel mensen die dit gevoel van afgescheidenheid kennen waren een buitenbeentje. Of ze waren dit in het gezin van herkomst of op school. Hoe dan ook, ze vielen er net buiten. Niet voor niets, want eenmaal volwassen onderscheiden deze mensen zich in het algemeen door een grote gevoeligheid en een hoger bewustzijn.

Zielengroep

Volgens Mahatma komt iedereen van een bepaalde zielengroep. Zo ook de buitenbeentjes. Voordat we op deze aarde terechtkwamen hebben we met verschillende energieën vanuit onze eigen zielengroep, een verbond gesloten. Zo heeft Mahatma ooit in een visioen haar vader gezien, en zij zag hoe hij koos om naar deze planeet te gaan om de rol te gaan spelen, die voor haar in haar leven zo van belang is geweest. Wie zou zij zijn zonder al die levenslessen! Ook hij kwam vanuit dezelfde zielengroep. Daarom zijn die ervaringen met hem ook zo intens voor haar geweest. Soms werd de pijn van het grote verlies juist aangeraakt en soms werd het grote verlies geheeld.

Het is dan ook de bedoeling dat je die mensen tegenkomt en ze zullen je altijd verder helpen op jouw pad. Het zijn soms helpers in je leven en soms zijn het de lessen die je door het contact met hen weer mag leren. Weet dat die lessen echter altijd gepaard gaan met liefde, ook al kan je dat niet altijd op het eerste moment zo ervaren.

Ontmoeten

Het mooie van het ontmoeten van iemand vanuit dezelfde zielengroep is dat er in het algemeen een directe herkenning is. Je voelt je thuis bij de ander en daardoor voel je je als het ware ook thuis op deze planeet. Hij of zij is dan de link naar de energie waar je ooit vandaan bent gekomen. De ene keer word je oud met zo’n maatje en zeg je: ‘Ik heb mijn zielenmaatje gevonden’, de andere keer neem je weer vrolijk afscheid, terwijl de liefde blijft.
Soms, als dan zo’n zielenmaatje weer vertrekt, kan het zo koud zijn en komen alle gevoelens van afgescheidenheid weer naar boven.

Zo was dat voor Mahatma vroeger ook; koud en tegelijkertijd was het elke keer weer een enorme uitnodiging om naar binnen te gaan, om te voelen welke lagen er nog getransformeerd wilden worden.

We zijn nooit alleen

Weet dat er ergens op deze planeet zielenmaatjes van jou zijn en het zijn er meerdere. We zijn dus nooit alleen, dat is de illusie van het ego.
Je moet er alleen voor open staan en de maatjes ook willen ontmoeten. Naast die zielenmaatjes hier op aarde worden we ook geholpen en begeleid door energieën vanuit diezelfde zielengroep, die niet in een menselijk lichaam vertoeven. Dat zijn je onzichtbare begeleiders en gidsen.
Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel en daar mag je ook hulp aan vragen. Sta open voor kleine signalen en je leven zal veranderen.

Ontmoet je zielenmaatjes en voel je thuis hier op deze aarde. Mahatma doet dat inmiddels ook en geniet met volle teugen van het leven.

Relevante berichten:

Kahlil Gibran over de liefde

Comment Section

0 reacties op “Het grote verlies

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.