Leren om een goede relatie te krijgen

Als je verliefd bent dan zie je je relatie door een roze bril en vind je meestal alles leuk. Maar als je een tijdje met iemand samen bent, dan merk je dat binnen de relatie alleen van elkaar houden niet voldoende blijkt om een goede evenwichtige relatie te onderhouden waar je dagelijks blij van wordt en energie uithaalt. Naast dat houden van, komen ook vergeven, elkaar helpen en bijstaan, inschikken en soms zelfs jezelf op de achtergrond zetten, kijken. Leren om een goede relatie krijgen en houden van, is over het algemeen hard werken. Bij Spirit Coaching helpen we je graag.

Leren om een goede relatie te krijgen: pas je verleden in het heden in

Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid en draagt een eigen rugzak met zich mee. Je verleden heeft je gevormd en dit alles draagt bij tot wat je nu bent en dat geldt ook voor je partner. Het is de kunst om ervaringen die je hebt opgedaan een plek te geven in je relatie en je partner hierin mee te nemen. Dit draagt bij aan je persoonlijke groei en aan de groei van je partner en zo kun je (samen) leren om een goede relatie te krijgen.

Lekker gratis lezen over loslaten

Loslaten hoe dan? 

Lees de eerste 2 hoofdstukken van dit boek  helemaal gratis en leer los te laten.

Tips voor Geluk

Gratis e-book

'25 Tips voor Geluk'

Dit gratis e-book '25 Tips voor Geluk' heeft al duizenden mensen geïnspireerd... Jij mag het helemaal gratis downloaden.
Ontwaken in het Nu

Eerste hoofdstuk gratis

Je kunt gratis het eerste hoodstuk van dit boek lezen. Klik op de oranje balk.
Alleen door dit hoofdstuk te lezen kan er al wat in jou verschuiven.

Lees deze tips voor een goede relatie

Leren om een goede relatie te krijgen, is goed mogelijk. Als lifecoach geef ik je alvast drie tips waarmee je direct aan de slag kunt:


Tip 1 Communiceer

Een goede communicatie over alles, zowel over de leuke dingen als over zaken waar je niet tevreden of zelfs boos of geïrriteerd over bent, is binnen een relatie het allerbelangrijkst. Je kunt van elkaar niet weten wat je denkt of voelt als je dit niet uitspreekt. Wil je leren om een goede relatie te krijgen, zorg dan dat je dagelijks met elkaar praat.


Tip 2 Wees altijd eerlijk

Door dingen te verzwijgen of ze simpelweg niet te noemen omdat ze onbelangrijk lijken, kunnen gemakkelijk misverstanden ontstaan. Het is van wezenlijk belang om altijd eerlijk naar elkaar te zijn, niet om elkaar te beknotten en te controleren, maar juist om meer ruimte te geven aan vertrouwen en daarmee aan de liefde.


Tip 3  Geef ruimte aan elkaar

Wil je leren om een goede relatie te krijgen, geef elkaar dan de ruimte voor eigen dingen. Ook al ben je partners, je hoeft niet per definitie alles samen te ondernemen. Je hebt ongetwijfeld interesses in bepaalde dingen die je partner niet heeft en andersom. Door elkaar de ruimte te geven voor eigen dingen, respecteer je dat er meer is dan alleen de relatie.


Anderen bekeken ook:

Omgaan met emoties | Leren om dingen los te laten | Cursus zelfvertrouwen