Leren om een goede relatie te krijgen

Wil jij leren om een goede relatie te krijgen? Als je verliefd bent dan zie je je relatie door een roze bril en vind je meestal alles leuk. Maar als je een tijdje met iemand samen bent, dan is alleen van elkaar houden vaak niet voldoende. Helemaal als je ernaar verlangt om een goede evenwichtige relatie te onderhouden waar je dagelijks blij van wordt en energie uithaalt. Naast dat houden van, komen ook vergeven, elkaar helpen en bijstaan, inschikken en soms zelfs jezelf op de achtergrond zetten, hierbij kijken. Het is echt mogelijk om een goede relatie te krijgen. Ik spreek uit ervaring. Vroeger was het hebben van een relatie echt hard werken. Tegenwoordig, met de tools die ik heb, gaat dat moeiteloos. Dus als ik het kan, dan kun jij dat ook. Bij Spirit Coaching helpen we je er graag mee.

Leren om een goede relatie te krijgen: pas je verleden in het heden in

Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid en draagt een eigen rugzak met zich mee. Je verleden heeft je gevormd en dat alles draagt bij tot wat je nu bent en dat geldt ook voor je partner. Het is de kunst om ervaringen die je hebt opgedaan een plek te geven in je relatie en je partner hierin mee te nemen. Ook is het belangrijk om te leren om dingen los te laten. Dat draagt bij aan je persoonlijke groei en aan de groei van je partner en zo kun je (samen) leren om een goede relatie te krijgen.

Lees deze tips voor een goede relatie

Leren om een goede relatie te krijgen, is goed mogelijk. Als lifecoach geef ik je alvast drie tips waarmee je direct aan de slag kunt:


Tip 1 Communiceer

Een goede communicatie over alles, zowel over de leuke dingen als over zaken waar je niet tevreden of zelfs boos of geïrriteerd over bent, is binnen een relatie essentieel. Je kunt van elkaar niet weten wat je denkt of voelt als je dit niet uitspreekt. Wil je leren om een goede relatie te krijgen? Zorg dan dat je dagelijks met elkaar praat en leert omgaan met emoties.


Tip 2 Wees altijd eerlijk

Door dingen te verzwijgen of ze simpelweg niet te noemen omdat ze onbelangrijk lijken, kunnen gemakkelijk misverstanden ontstaan. Het is van wezenlijk belang om altijd eerlijk naar elkaar te zijn, niet om elkaar te beknotten en te controleren, maar juist om meer ruimte te geven aan vertrouwen en daarmee aan de liefde.


Tip 3  Geef ruimte aan elkaar

Wil je leren om een goede relatie te krijgen? Geef elkaar dan de ruimte voor eigen dingen. Ook al ben je partners, je hoeft niet per definitie alles samen te ondernemen. Je hebt ongetwijfeld interesses in bepaalde dingen die je partner niet heeft en andersom. Door elkaar de ruimte te geven voor eigen dingen, respecteer je dat er meer is dan alleen de relatie.

Meld je aan voor een cursus

Ben je benieuwd geworden naar hoe we je kunnen helpen om te leren een goede relatie te krijgen? Of heb je interesse in een van onze andere trainingen, bijvoorbeeld de cursus zelfvertrouwen? Dan gaan we graag met je in gesprek. Als je jezelf wilt aanmelden voor een cursus, kan dat direct.


Liever eerst meer tips lezen?

Download gratis het e-book 

'25 Tips voor Geluk'.

Want dan ga ik je lekker verder helpen met de relatie met jezelf en anderen. Zo creëer je steeds meer geluk in jouw leven.


Let op, na aanmelden krijg je de link naar het e-book in je mailbox (Check ook je spam). Daarna kun je het zo downloaden.

Je ontvangt daarna ook regelmatig mijn mails met inspiraties, hints en humor.