De kwekker

Stemmetje in je hoofd, herken je kwekker!

Stemmetje in je hoofd

Heb jij ook soms zo'n stemmetje in je hoofd dat oordeelt over anderen of over jezelf? Wat er allemaal wel niet deugt? Heb je ook zo'n stemmetje in je hoofd dat oordeelt over jezelf?


Hoe zou het zijn als je dat stemmetje in je hoofd gaat herkennen als je ego, dat je (hoe gek het ook klinkt) probeert te beschermen. Het ego wil je dat je veilig bent. Vanuit dat vertrekpunt drijft het je voort als een soort slavendrijver, omdat het nooit goed genoeg is. Fouten maken is al helemaal uit den boze.

Dat stemmetje focust zich altijd op dat wat niet deugt. Het maakt het 'slechte' veel groter en de goede dingen worden dan als vanzelf niet meer waargenomen. We zien dat stemmetje ook wel eens als onze oordelen. Je vergelijkt je dan ook altijd met die ander en jij bent dan juist óf slechter óf beter dan die ander. In essentie is dat natuurlijk onzin, want jij bent gewoon wie jij bent met al je goede en minder goede kwaliteiten en dat geldt ook zo voor de ander. Ieder mens heeft dus goede en minder goede kanten en je kunt alleen maar jouw beste 'Jij' worden.

Hoe zou het zijn als je die onzin van die oordelen niet allemaal meer hoeft te geloven?? Dat je het gewoon herkent voor wat het is: een slavendrijvertje in je hoofd met een grote kwekker. Dat je gaat zien dat je al goed bent, nu, gewoon nu op dit moment.


Pffffffttt dan wordt het lekker rustig bovenin en leef je je leven een stuk relaxter.


Ik gun je dat. Misschien is dat wat lastig om zo te doen, simpelweg omdat er ook nog emoties zijn die om de hoek komen kijken. Of omdat je dan iets anders gaat doen dan je normaal doet en dat dat een beetje onwennig is. 

Doe in dat geval mee met onze online training van loslaten. Daar wordt het leven een stuk lichter en gemakkelijker van. Dan kun je daarna veel gemakkelijker dat oordelen loslaten. 


Herken je kwekker.


Op jouw liefdevolle ego,


Mahatma

Kijk hier voor alle informatie over de 14-daagse online training van loslaten.