Wat doe jij met Valentijn?
13 februari 2012 
in Liefde

Wat doe jij met Valentijn?

Valentijnsdag, de dag van de liefde, zeggen ze…

Als je al een lief hebt, dan is het leuk om daar eens extra lief voor te zijn. Vaak nemen we onze lief zo als vanzelfsprekend.  Prachtig dat ze een speciale dag voor de liefde hebben uitgekozen. Eén dag in het jaar, om je werkelijk bewust te worden wat een geschenk het is dat je mag houden van en lief en leed mag delen met jouw lief.

Tip: Bedenk eens iets waar jouw partner echt blij van zou worden, waar je al die tijd ‘nee’ tegen hebt gezegd en ga dan uit je comfortzone en zeg ‘JA!’ en geniet er zelf ook van.

Ik vind mijn lief helemaal niet lief!
Als je een lief hebt en die vind je niet zo lief, wat doe je dan? Valentijnsdag, aha weer een dag dat ik mag zeuren en mopperen en balen van die kerel of vrouw waar ik mijn leven mee deel.

Boeiend he dat je dan toch bij die partner blijft en vaak jaren lang, terwijl het al lang niet meer goed is. Ergens diep down hou je waarschijnlijk ook van die partner, juist om alle ellende.

Stel je eens voor dat je niet meer zou kunnen klagen en mopperen en zeuren. Dan zou het leven wel heel saai worden en wie zou jij dan nog zijn. ‘Dat gaat niet gebeuren!’ denk je dan, ik blijf bij hem of haar.
Of misschien heb je nog de hoop dat hij of zij verandert….Vergeet het maar, dan was dat al lang gebeurt. Een super excuus om niet in actie te hoeven komen.

Tip: geniet van je geklaag, gemopper en gezeur of doe eens gek en zet je partner spontaan op valentijnsdag de deur uit. Dan maak je schoon schip en heb je volgend jaar een lief waartegen je ‘lief’ tegen kan zeggen…

Ik heb geen partner
Dan hebben we nog de mensen die geen partner hebben en soms ook al jaren lang. Op zich niets mis mee, al zeg ik het zelf, zolang je er vrede mee hebt.
Maar er is ook een categorie, die hunkert en smacht naar een partner en tegelijkertijd niet durft uit te reiken.
Ooit is hun hart gebroken en daarna hebben ze de poort van het hart op slot gedaan. ‘Die ervaring hebben we ook gehad en ik begin er niet meer aan’, denken ze waarschijnlijk onbewust. Maar….oh jee de liefde die lonkt, die roept en die gaat toch waar het niet gaan kan. Ze smachten,  ze hunkeren en ze staan het zichzelf niet toe.

Tip: Als jij onder deze categorie valt, doe dan eens gek en wees eens bloed eerlijk tegen jezelf. Gun jezelf de liefde! Gooi je haar los en stap met bibbers en bevens naar die geheime liefde en vraag om een date.
Gooi open die poort en laat de liefde maar weer naar binnen komen. Het is de hoogste tijd.

Op jouw liefde,

Mahatma

Over de schrijver
Annegret Vos
Door

Annegret Vos

op 16 Feb 2012

Ha Mahatma, geweldig jou uitspraak over de verschillende types liefde en zo waar maar ja iedereen is zelf de baas over zijn liefde! Liefs Annegret

Reactie plaatsen