Wat heb je gedaan?

Mijn stiefmoeder belt mij in tranen. ‘Oef’, denk ik ‘wat is er gebeurd?’ ‘Hoe kan je dat doen?’ zegt ze. Ik denk ‘doen, doen? Wat heb ik gedaan?’ ‘Je hebt mij zo geraakt, ik moet huilen…Ik moet huilen van ontroering als ik jou zo hoor spreken, hoe doe je dat, hoe is het mogelijk dat je dat kan?’ ‘Aha’, denk ik ‘ze heeft de video gezien van de boekpresentatie.’ ‘Blijkbaar hebben die video en mijn energie haar geraakt. Zo kent ze mij ook niet. Ze is nooit bij een seminar of lezing over persoonlijke ontwikkeling geweest’. Uiteraard vertel ik haar er wel over en ziet ze de videootjes waar ik alleen op sta en waarin ik dingen uitleg, maar ze kon zich er tot nu toe waarschijnlijk geen beeld van vormen, hoeveel mensen ik hiermee bereik.

Soms lopen we nog rond met beelden vanuit het verleden. In mijn verleden was ik niet de Mahatma die ik nu ben, maar meer een onzekere vrouw met veel angsten en een gebrek aan eigenwaarde. Blijkbaar had ze toch nog ergens dat beeld van mij zonder die persoonlijke groei die ik doormaakte op haar netvlies staan.

‘Wat doe je dan met mensen?’ vraagt ze mij. Ik leg het haar uit.

‘Ieder mens heeft een kern van licht, liefde, kracht en wijsheid in zich. Vaak is daar echter een laagje van pijnlijke emoties en overtuigingen overheen gekomen. Dan weet je soms zelfs niet meer wie je in wezen bent en ben je al die gedachtes over jezelf gaan geloven. Je wordt daar niet gelukkig van, maar het is wel bekend voor je en op een bepaalde manier ook veilig’.

Ook zijn veel mensen vanuit hun kinder- of studietijd met veel energie naar hun hoofd gegaan. Soms zijn ze daardoor het leven gaan beredeneren in plaats van het te voelen en bewust te ervaren. Voor mensen die hoog zijn opgeleid kan dit een valkuil zijn die persoonlijke groei in de weg zit.

Ik ben net als Michelangelo

Toen een vriend Michelangelo vroeg hoe hij ‘de David’ had gemaakt zei hij: ‘Ik hak alles weg wat niet David is en dan blijft uiteindelijk David over’. Nou, ik doe ongeveer hetzelfde met mensen. Ik hak alles weg wat niet echt bij hen past en wat geen waarheid is om persoonlijke groei mogelijk te maken.

Mijn stiefmoeder kijkt mij met grote ogen aan als ik het haar zo uitleg. ‘Eerlijk gezegd hak ik dat niet weg, maar valt het als vanzelf weg als je daar bewust van wordt. En dat doe ik wel. Ik maak mensen bewust van zichzelf, waardoor ze dankzij persoonlijke groei worden wie ze eigenlijk altijd al waren, maar tot dan niet konden leven’.

Ik heb zelf veel onechte lagen laten smelten

‘Maar hoe doe je dat dan?’ ‘Daar ben ik jaren mee bezig geweest. Daarvoor heb ik heel veel opleidingen overal ter wereld gevolgd. In die opleidingen heb ik zelf heel veel onechte lagen laten smelten waardoor ik dankzij persoonlijke groei helder ben gaan zien. Ik weet nu wie ik ben en van daaruit kan ik uitstekend mensen begeleiden. Het is niet eens zozeer wat ik doe, dan wel dat mijn energie krachtig is waardoor mensen zich vanzelf bewust worden van hun eigen illusie en geraakt worden. Daardoor veranderen ze stap voor stap naar diegene die ze echt zijn en verandert hun leven’.

“Je bent een goede hulpverlener in de mate dat je naar jezelf durft te kijken en innerlijk vrij bent”

‘En wat voor mensen komen er dan bij je?’ vraagt ze verder. ‘Ik werk veel met mensen die ook met mensen werken. Voor hen is het heel belangrijk dat zij ook zichzelf gaan zien. Je bent pas een goede begeleidster in de mate dat je zelf innerlijk vrij bent. Anders projecteer je je eigen illusies en beperkingen op diegene die hulp nodig heeft en dat schiet niet op’. Ze knikt langzaam en ik zie dat ze mij begrijpt. Ik ben blij dat die video haar geraakt heeft. Als je nieuwsgierig bent, kijk dan hier onderin op deze pagina naar de video over persoonlijke groei en raak ik jou ook op de één of andere wijze, maak dan eens een event mee.

Natuurlijk kan het boek ‘Ontwaken in het NU’ je ook verder helpen.

Ook jouw licht wil schijnen!

Warme groet,

Mahatma Revier

Ook jouw licht wil schijnen!
Warme groet,

Mahatma Revier

 

Over de schrijver
Loes Bult
Door

Loes Bult

op 11 Apr 2017

Lieve Mahatma, de zin: Vaak is daar echter een laagje van pijnlijke emoties en overtuigingen overheen gekomen. Raakte me en werd weer veel duidelijk. Ik ben niet zo een uitgebreide schrijver, zoals ik op facebook zie, maar geloof me ik voel het van binnen wel. dank voor het delen van dit bericht.

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 12 Apr 2017

Helemaal goed Loes, Dat voelen is de heling. Je bent goed bezig! Warme groet, Mahatma

Carina
Door

Carina

op 11 Apr 2017

Lieve Mahatma, ik begrijp héél goed waarom jouw schoonmoeder zo geraakt is. Dank je wel!

Mahatma Revier
Door

Mahatma Revier

op 12 Apr 2017

Ha Carina, Wat fijn om dat te lezen. Voor iedereen die niet weet waar het over gaat... Ik had in mijn nieuwsbrief geschreven hoe mijn stiefmoeder geraakt was door mijn video. Heel blij ben ik met deze reactie, Warme groet, Mahatma

Reactie plaatsen