Doorzie het ego en heb het lief

Alles over het ego

 Doorzie het ego en heb het lief, want daar kom je het verst mee.

Ego

Alles over het ego

Alles over het ego vind je hier onder deze categorie. Als je op één van de linken onderin klikt, krijg je stapsgewijs meer informatie en inzicht.  Vergis je niet, iedereen heeft een ego, het hoort bij ons mens zijn. Laat je op de volgende pagina's inspireren en ik zeg: 'doorzie het ego en heb het lief, want daar kom je het verst mee'.

Power Boost Geluks training

Als we het hebben over een 'groot ego' denken we meestal aan iemand die zichzelf groot maakt en zich op de voorgrond plaatst. Dan is het ego wat nadrukkelijker aanwezig. Toch kunnen ook heel bescheiden mensen last hebben van een groot ego. Dan maak je, je juist weer kleiner en verstop je jezelf en trek je, je terug. Ook dat is het ego.


Ieder mens heeft een grootsheid in zich, en in mijn ogen is het de bedoeling dat je die gaat leven. Het ego houdt daar niet van. Gelukkig ben je niet dat lieve, onbenullige ego, wat zo haar of zijn best doet.

Weet jij alles over het ego

Voorbij de dualiteit ligt de eenheid.

Donkere tijden zijn er om je bewust te maken. Let op, je bent nooit een slachtoffer van omstandigheden. Alles wat er in je leven gebeurt is er om je wakker te maken, je bewust te maken van jouw licht. Dat licht wil schijnen. Vanuit je diepste zijn wil het naar boven komen. Voorbij de dualiteit ligt de eenheid. Om die eenheid te bereiken is het soms nodig om de kloof eerst nog meer te vergroten. Opdat de kloof zo groot wordt dat het ego niet anders kan dan uit elkaar spatten. Het ego wil je helpen, maar dat kan het niet.


Het gaat erom dat jij je het volgende  bewust wordt:  jij bent niet je ego! Je kunt aan je ego voorbij gaan, rechtstreeks naar de liefde. Dat is wat je werkelijk bent!


Zit je nu in een moeilijke situatie, zie het als een kans om te groeien. De liefde wacht!

Herken het ego

Herken het ego en ga er dus niet zo in mee met die energie. Het ego wil je beheersen en bezitten en zal van alles verzinnen om maar gevoed te worden door pijnlijke emoties. Daarmee groeit de pijnlijke energie die als een laag om jouw lichaam heen zit. Dat zie je niet, maar je kunt soms wel de zuigende kracht van ego ervaren. Dan wil dat ego domweg dat je je ellendig voelt of niets waard. Simpelweg omdat het ego dat zo goed kent. Het is bang voor innerlijke vrijheid. Wat een geluk dat we niet ons ego zijn, maar dat we het kunnen waarnemen en er op deze wijze doorheen kunnen breken. Doorheen breken gaat als vanzelf als je de verschillende energieën gaat herkennen waarmee jouw ego zich heeft gevoed. Dat kan soms een pijnlijk proces zijn, als je je realiseert wat je met jezelf hebt gedaan, maar het kan ook een feest van herkenning worden als je het de volgende keer weer bemerkt

Doorzie het ego

Ego of geen ego? Geluk is...

Ook met een groot ego kun je gelukkig zijn, maar in essentie is dat dan opgeblazen lucht, omdat het ego gelukkig is met dingen of erkenning van buitenaf. Als die wegvallen dan heb je niets meer en ben je ongelukkig. Dus, doorzie dat ego en laat je inspireren, want iedereen kan ongeacht de omstandigheden gelukkig zijn. Lees de teksten en ontwikkel jezelf!


Dat gun ik je,

Mahatma

Ik leg je heel kort wat uit over het ego. Zie hiernaast de video. Onderaan deze pagina vind je doorklik linken met nog meer info over het ego.