Mahatma schrijft over U.S.A.

Als een deur sluit, opent zich een andere

Mahatma schrijft over het vertrek uit de USA na een hele fijne tijd.

De Laatste avond hier in Palm Springs, USA

1 november 2012

Het is mijn laatste avond hier in Palm Springs, USA. Ik heb een training gevolgd en super studiedagen achter de rug en morgen vlieg ik weer naar Nederland. USA is het land waar mijn vader vandaan kwam. Ik ben half Amerikaanse en elke keer als ik hier in de USA ben, dan voelt het als mijn tweede thuis. Ik geniet dan ook totaal van de Amerikaanse cultuur en de mensen.


Om dan afscheid te nemen en weer naar Nederland te vliegen is niet altijd even gemakkelijk voor mij. Toch weet ik dat het sluiten van een deur altijd weer een opening is naar een nieuwe deur met nieuwe mogelijkheden.


In Nederland woon en werk ik en ben ik opgegroeid. Daar heb ik mijn leven. Ik weet ook dat het niet lang zal duren voordat ik mij ook daar weer helemaal thuis zal voelen. Ik weet het uit ervaring; als één deur zich sluit, dan gaat er een andere deur open.

galaxy

We zijn soms zo verdrietig als het tijd is om afscheid te nemen. We denken dat we van alles verliezen en soms voelt het alsof de wereld een beetje vergaat.


Door afscheid te nemen ontstaat er een vacuüm, een soort leegte. Die leegte zal zich altijd weer willen opvullen. Dat is een onbewust proces.


Als jij dit herkent, weet dan dat het aan jou is om te kiezen waarmee je de leegte mee gaat opvullen. Als je vasthoudt aan het verlies van het oude, dan vul je je leegte met verdriet en is er simpelweg geen ruimte voor iets nieuws. Bedenk dan: als één deur sluit, opent zich een andere.

Let op, is er iemand die werkelijk belangrijk voor je was weggevallen, dan is rouwen op zijn plaats. Daar mag je zeker de tijd voor nemen. Kijk dan ook op de pagina van rouwen.


Als dat wat weggevallen is niet goed of niet zo belangrijk voor je was, laat dan de pijn lekker gelijk los en weet dat het nieuwe op je staat te wachten.


Het leven is vol mogelijkheden en kansen en ik gun je dat je ze gaat leven. Dus laat los en word nieuwsgierig. Het nieuwe staat op je te wachten.